Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Milyen betonvas volt a kiinduló anyag amivel próbálkoztál?
Sima kör keresztmetszetű, vagy bordázott?
A bordázott betonvas(ak) tapasztalatom szerint mindegyik edzhető.  

jani300

A HSS az erősen ötvözött acél . Biztos nem lesz olyan éltartó és a keménysége is kisebb . Szerkezeti acélt tudsz pontozni , vágóval megmunkálni betonvasból készült szerszámmal .  Csak a széntartalma miatt edzhető , egyébként ötvözetlen  szénacél . Az edzett rész azért rideg lesz , törik .

jani300

A bordázottat hívják periodokusnak is .

jani300

:) ezt oda kellett volna tennem az előző válasz mögé .
Nem feltételezem hogy nem tudod .
Meg még hibásan is írtam , ahogy most nézem :(

hostya

Én tudom hogy miről beszélsz.
De vajon laacika is tudja-e... [#wave]

hostya

Ha csak úgy beledobod a vízbe..(#22184)  
Akkor még "ridegebb" is lesz mint a HSS... :)

Egy lyukasztónál/pontozónál nem a ridegség elérése a cél, hanem a megfelelő keménységé.

Szalai György

Hát vissza kell ereszteni.

hostya

jani300

Már a  #22147 ben próbáltam magyarázni .  
Nem szoktam reszelni , visszaeresztési színt nézni , csak bedugom vízbe a dolgozórész végét , ha már nem piros kiveszem pár másodpercre , a szár melege megereszti kicsit a hűtött részt , és újból hűtöm az egészet . Általában sikerül . Kell hozzá némi gyakorlat .
Ezt sem igazán nektek írtam :)

vadember

Gyártanak hegeszthető betonvasat is. Ennek értelemszerűen alacsony a széntartalma, hogy ne edződhessen. Valószínűleg pont egy ilyet kaptál kézbe.

bujjpdu4f

Kis segítséget kérnék.
A Mach3nál az X, Y, Z -tengelyeket a billentyűzeten nyilakkal, illetve a fel le gombokkal lehet irányítani. Kérdésem az hogy a 4./A./ forgatótengelyt milyen gombokkal lehet vezérelni?

6rk75uezn

Természetesen a bordás betonvas volt az alany,bár azt hogy ebbe van hegeszthető is azt nem tudtam.Lehet hogy ez pont az a fajta volt és azért nem jött össze.
A ridegséget azért kérdeztem mert szerintem a ridegségből lehet következtetni arra hogy sikerült-e az edzés.
Azt azér éreztem hogy ez a bordás betonvas keményebb mint egy szerkezeti köracél.

000000000

Alap esetben Mach-ban forgatóra nincs billentyű.
Minden áron forgatni szeretnéd akkor MDI-ben írd be A200 és Enter, ezután oda fordul 200 fokra.  

000000000

Egy kis videós segítség:  https://www.youtube.com/watch?v=BEWCtv7XoXw" TARGET=_fnew>Mach3 MDI Videó Link

w0hgtwf3w