Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

Ismerős probléma.
Az eset, amit ismerek a trimmerkondi kiiktatásával javult meg. Ez esetben 22pf -re kell cserélni a 10pf-et.

Arany János

Fix 22pF-re?
Már esek is neki!

Arany János

10pF 22pF-re cserélve, trimmerkondi kioperálva.
Helyzet változatlan! :((

wcsxp0uxa

Az lcd kontrasztját beállítottad?
Nem szabad alapesetben 5x7 -es téglalapot látnod erős kontraszttal .

Arany János

Bekapcsoláskor: semmi!
Lassan tekerve, a vége előtt egy kicsivel jönnek a téglalapok!

000000000

Köszönöm a választ. Az érdekelne még hogy nem lehet-e a csapágyházakat feszíteni, úgy, hogy egy megfordítom a csapágyakat és a házakat egy vagy több csavarral húzom össze, mert ehhez a megoldáshoz esztergálni kéne a tengelyre, esztergám meg nincs.

s7manbs8

Itt olyan sok baj azért nem lehet, mert van egy LCD, egy valami bemeneted meg a proci, ha kihúzod a procit közé valami vezetéket kötve hogy meg tudd szakítani az LCD-t, meg teszel bele olyan programot ami valami lábat váltogat villogtat meg tudod nézni, hogy egyáltalán beindul e a proci,  stb.

Arany János

Ezt még megkísérlem megérteni! :)))))))))
A "proci beindulásnak" nincs valami más ellenőrzési lehetősége?
Ha jól értem ez valamilyen "közdarab" lenne?

s7manbs8

Azt azért írtam, hogy valahogy le tudd választani, a processzor lábait, ha amiatt nem menne, hogy rá van kötve a sok minden. Hogy ne a panelt vágd át, a meglévő mérő eszközeidtől is függ, hogy mit tudsz rajta megnézni. Nekem a PIC-emen is valami 2 db 22pF lehet kb. valami ahhoz közeli érték, tápfeszültséged is rendben van e meg a Reset láb még ami fontos, hogy az is megfelelő szinten legyen, mert amiatt se mehet, ha ott valami gubanc van és nem megy fel magas szintű állapotba bekapcsolás után.

s7manbs8

Az oszcillátor bemenetet is meg lehet nézni, hogy azon látszik e a hullámjel, ahogy oszcillál, oszcilloszkóppal pl. Egy lábra bekötni egy LED et, hogy egy egyszerű led villogtató program megy e rajta, ha az megy, akkor be van indulva, akkor nem az a baj.

s7manbs8

Te, ott az oszcillátor GND pontja hol van ? Ott elég hozsszú vezeték lett csinálva, ahol elmegy a proci lábáig, lehet az a gond ? Ott a GND pontnak a kvarc, meg a 2 pikofaRAD kondi körbemegy ott valamerre balra meg alul úgy kerül valahogy odáig, az lehet nem tesz neki jót.

000000000

Mellesleg ez mi akarna lenni, frekvenciamérő ?  

s7manbs8

Nyák tervezési probléma van, ezt a ét pontot kösd össze, hátha beindul.

http://kepfeltoltes.hu/140427/frekimero_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

s7manbs8

Ott az oszcillátor kör GND pontja messze van egyrészt, másrészt, az ott átfolyó ki tudja mekkora áramok is lefagyizhatják a processzort.

Arany János

Reset: bekapcsolás után 4,99.
Müszer: Csucsteechnologiás DT9205A.
Sárga vonal: kipróbálva, hatástalan.

Pál!
Igen! Az lenne! Ha lenne!

Mit hagytam ki a listából?