Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

Ugyan én még kezdő vagyok Androidban ,de úgy tudom csak USB OTG eszközt lehet rácsatlakoztatni.

m6j2vsrdz

Nem, csak arra gondoltam, ha hasonló problémát kéne megoldanom, hová mehetnék.
Szigethalmon gyártattam rugókat. Ott is edzenek, esetleg lehetne velük beszélni...Ha érdekel, megadom a címet.

wm94bppdn

Kedves Géza! A tolómérős DRO témának jelentős irodalma van. Legalább 3-4 nagyon kidolgozott megoldást tudsz az interneten összeszedni. Itt a fórumon Svejk is beleásta magát a témába, kétféle dolgot is épített. Ezek a kijelzők szoftverből megoldják az átmérő-elmozdulás kérdést.
A legsúlyosabb probléma, hogy a kínai tolómérők adatátviteli protokollja az utóbbi tízegynéhány évben legalább négyszer változott, így a kész projektek vagy fognak működni az általad birtokolt tolómérőkkel, vagy nem. Egy tárolós oszcilloszkóppal el lehet dönteni, legalább nem indulsz el rossz irányba. ;)
Többen írták, hogy az Uni-max árul olcsó útmérőt, a konverter és a kijelző közötti adatátvitelt kell egy mikrovezérlővel átalakítani. Ez nem bonyolult feladat annak, aki már csinált hasonlót.  
Végül pedig mindig lehet egy mechanikus csigás kétszerezőt beszerelni, pár század mm-ig biztosan pontos, amatőr esztergára teljesen jó.  

Szedlay Pál

Köszönöm segítőkészséged, jó szándékod.
Ha szükségem lesz rá megkereslek. Mivel az anyagot is tőlük veszem így egyenlőre maradok ennél a műhelynél.

pbalazs

A tolómérős DRO-val kapcsolatban abszolút egyetértek.
Én is tervezgettem ilyesmit, vettem is anno az UNI-MAX-nál 300-as tolómérőt,amikor akciós volt.
Képeket és protokollt https://plus.google.com/u/0/photos/105782796152501919894/albums/5925790442346145009?authkey=CNi78e38o_zngAE" TARGET=_fnew>itt találtok róla.
Készül egy kijelző is hozzá, de még van vele tennivaló.

3vv2btrhv

Van egy Canon EOS3000 Filmes vázam , van egy EF-S 18-55mm objektívem , hogyan tudnám a kettőt összeházasítani . Most nem tudom . Nem kell hogy a váz működjön !!  
Nem fotózáshoz fogom használni .

wm94bppdn

Tudomásom szerint az EF és az EF-S objektívek azonos bajonett-film távolságúak, de fizikailag más a bajonett kialakítása, tehát nem lehet közvetlenül beilleszteni. Minthogy az EF-S objektívek kisebb érzékelőre dolgoznak, a 24x36 mm-t nem rajzolják ki. Emiatt - nagy valószínűséggel - nincs is forgalomban EF-S objektív -> EF mount (EOS body) adapter.  
Mire hsználnád?

3vv2btrhv

Megoldottam , ékszerész fűrészel levágtam a bajonett utáni részt , rögtön jó lett .
A digitalizálási topikban fogom publikálni amikor kompletten kész lesz .

sanka74

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy toroid trafót és hozzá tartozó egyenirányítót, lágy indítót hol szoktatok vásárolni? A neten találtam én is, meg a saját egyenirányítómat megépítettem, de ez nem saját lesz. 1 db 60 V,400 W-os, 1 db 36 V,130 W-os AC servo motort fog hajtani, és szükség van még az LPT kártya tápfeszültségre is, bár azt lehet egy kisebb kapcsolóüzeművel oldom meg. Köszönöm.

bujjpdu4f

Szervusztok!

Segítségre lenne szükségem. Bekábeleztem mindent, már csak a Mach3-ban kellene beállítani a dolgokat, ebben kérnék segítséget.

Előre is köszönöm!

guliver83

Miről is lenne szó, először azt kellene tudni!

w0hgtwf3w

http://www.cncpart.hu/custom/cncpart/image/data/pdf/TB6560_v-type_manual_magyar_CNCPart.pdf" TARGET=_fnew>ITT
Találsz egy beállítást.
Ezt csak a saját vezérlődre kell formálni, de a lényeget látni fogod.

bujjpdu4f

Cnc vezérlés összeállítva, vezérlőkártyák az LPT kártyával összekötve. Minden csatlakoztatás elkészítve. A Mach3-ban kellene a beállításokat megejteni, de mivel még nem csináltam ilyet, ezért kérnék segítséget. Full első indítás előtti beállítás!

guliver83

Amit kari is írt az csak arra a vezérlőre jó!
A lényeg, hogy neked milyen LPT kártyád és az LPT kártyádnak megfelelően kel beállítani az adatokat.

Úgy jobban lehetne segíteni, ha tudunk, hogy milyen LPT van.