Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

A 46-16-os az jó választás,ha azzal sem megy akkor máshol keresendő a hiba.Ha a trafó  azonos beállításával egy gyakorlott hegesztőnek szépen megy,akkor egyértelmű hogy Te vagy a gyenge pont. Ajánlatos az elmélettel kezdeni és gyakorlással készség szintre fejleszteni.Azért ne felejtsük el hogy ez is egy szakma,sőt léteznek hegesztőmérnökök is.

fpd0kbd4

Azt nem tudom a színtévesztés mennyire befolyásol de az biztos hogy a bevonatos elektródánál meg kell tudni különböztetni a salakot a fémolvadéktól.Ha ez nem megy nem tudod kezelni a salakot így csak véletlenül sikerülhet szép és zárványmentes varrat.Ne felejtsük el hogy a CO-hoz képest a bevonatosnál neked kell az elektróda fogyásához korrigálni az állandó ívhosszat.

szpeet

Ezt kifejtenétek bővebben.Színárnyalat, vagy mi a különbség melyik milyen színű?

vadember

Na ezt a színtévesztős dolgot eddig nem tudtam, valószínűleg nekem eddig azért sikerültek a varratok. Pedig én is színtévesztő vagyok.

vadember

Nem igazán színben van különbség, hanem amikor húzod a varratot látszik közvetlenül a pálca végénél az olvadt fém és azt követi az olvadt salak 1-2 mm távolságban. Az olvadt fém fényesebb mint a salak, ezt kell észrevenni. Egy kis rutinnal nem ördöngösség.

jani300

inkább avval értenék egyet amit Keri is írt a  #21953 - ban .

KoLa

Én amikor hegesztek csak az olvadt vasat látom!és az ívet!Ha a salakot figyelném , régen rossz!

szpeet

Akkor most melyik fényesebb, melyik mattabb? Tudná ezt valaki szemléltetni, vagy szemléletesen leírni? Mert elméletben az ömledék mindig a salak alatt van. Vagy nem?

jani300

Ha már ennyire kérdezed , megpróbálom :)
Ha befejezted a hegesztést , és valami fényesebben világít a varratban , az biztos salakzárvány ,a felszínen .  Hegesztés közben , a megömlött vas sötétebb piros szerintem ,mint a salak .Persze a vas van alul , szerencsés esetben :) Ha hegesztés közben elkezd habzani ,kavarogni a varrat , nyugodtan megállhatsz köszörülni .

jani300

A kezdők egyik tipikus hibája , hogy nem mernek nagy árammal hegeszteni ,mert lukad . Kis árammal nehezebb kikeverni a salakot a varratból . Ennyi jut most hirtelen eszembe .

keri

Minden igaz, csak kombinálni kell.
Vadember az ívben látszódó dolgokat írta, én meg már a varratot.

De kár ezen ennyit rágódni. Próbálgasd és meglátod.
Én is elolvastam mindent a témával kapcsolatban, de nem attól tanultam meg hegeszteni hanem attól hogy csináltam.

vadember

Hol is írtam, hogy a salakot figyelem? A kérdés az volt, hogy lehet a salakot és az olvadt fémet megkülönböztetni.

vadember

Én felőlem egyet érhetsz a 21953-ban írtakkal. Aki akarja nézze meg ezt kb.4 percnél látszik talán a legjobban és döntse el, hogy szerinte melyik a sötétebb.http://welding-tv.com/2014/03/11/7024-stick-welding-rods/" TARGET=_fnew>weldingtv

jani300

Nem szeretnék vitatkozni .  De kíváncsi lennék más véleményére is .  De legközelebb jobban megnézem :)

fpd0kbd4

Elméletileg igen de ha az ívvel (az elektróda nem megfelelő dőlésszöge miatt)nem tudod a salakot a varrat fölött tartani az "világítva"az elektróda mögé folyik és ha rutin híján nem tudod kezelni, az alul marad.Ebből lesz egy szép kis zárvány.