Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

s7manbs8

CNC-vel ívhegeszteni mennyire nehéz ?

jani300

Rutilos , akkor nem a pálcával van a baj ..

s7manbs8

Ez valami általános pálca, mikor vettem valamikor elég régen, azt mondták ezzel nem nehéz hegeszteni.

000000000

Sanda gyanúm hogy  az a trafó nem tudja azt amit gyárilag ráírtak,nagyon leesik a gyújtófeszültség és emiatt nehéz az ívgyújtás.Elektromos szakember véleményére vagyok kíváncsi!talán egy fázisjavító kondi kellene?

keri

Hát azzal nagyon nehéz, inkább hegesztővel próbálj hegeszteni [#eplus2][#smile]

jani300

Azt nem állítom hogy szakember lennék , de szerintem csak a felvett áramot csökkenti a fázisjavító kondi .  Viszont ez által csökkentheti picit a hálózat feszültség esését .

s7manbs8

No, annyit meg tudok mérni, hogy a feszültség és áramerősség hogyan áll, mikor hegesztenék, majd valahogy sort kerítek rá, az is mutat valamit, hogy a kábelen esne pl. az is lehet. Van ilyen áramváltó tekercsem, vagy mi a szösz.

jani300

Jól mondták , viszonylag kis árammal is lehet vele hegeszteni . De sok múlik a hegesztőn is (gépen ,szakin ). De hosszabbítót tényleg a lehető legrövidebbet használj .

PSoft

Ne hogy szétszedessétek már vele azt a trafót!:)

Egy darab vas,meg egy marék pálca,aztán....
Gyakorolni,gyakorolni,gyakorolni...fog az menni!

s7manbs8

Megnéztem egy videót, most már mindent tudok. Kösz a segítségeket.

jani300

Pár év és meg tudja különböztetni a salakot az olvadt vastól , hegesztés közben :)  Akkor elmondhatja , kezd alakulni :))

PSoft

Az első öt centis,egyenletes varratban...több kiló pálca van.:)

vjanos

http://www.mig-welding.co.uk/arc-tutorial.htm" TARGET=_fnew>Azért én még küldenék egy linket :)

Én innen tanultam CO-val hegeszteni :)

jani300

Az első munkahelyemen rögtön jött az öreg szaki "segíteni" és adta a bázikus pálcát , mondván ezzel jobb lesz a varrat . De dinamó volt így nem volt igazi kicseszés .
Később bedugtam neki a hetrát a 42 voltba !
Jó félóra kínlódás után , húzott hosszabbítót .
Én meg már nem mertem szólni ,mert túl jól sikerült !