Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Az áramkörhöz minimum 3 heylre megy vezeték, vagy érinkező, te csak kettőt rajzoltál be, azt is helytelenül.

Ha erre a pár kérdésre válaszolsz akkor én lerajzolom neked a tutit.

De mi ai az alapkérdés?

svejk

Helyesen:  
Az áramkörtől minimum három helyre megy vezeték...

Arany János

Hm!
Lehet, hogy mégis elb...tam!
Ha jól látom a diódákat megválaszoltam a javítással, a "FET" lábait is megjelöltem, és két  vastag vezetéket egy ekkora panelon nem valószínű hogy elnézek. Mivel csak ez a kettő van rajta.:))))))))
Bocsánat a hibáért!!! pedig azt hittem, eléggé alaposan ellenőriztem.

Arany János

És újra elb...!!!
Az alapkérdés: Hová kössem az áramforrás két sarkát, hogy úgy működjön, mint fúrókorában?

svejk

Tehát állítod, hogy két vezeték megy a panelra és semmi más, akár egy érintkező láb?

Elméletileg akár az is lehetne, de nem valószínű.

Egyébként a kapcsoló teljesen benyomott állapotában a FET ki is szokott shöntölődni.

A leírásodból nekem nem derült ki, hogy melyik dióda lába hova megy, az sem melyik szélső a Source láb, bár az majd kiderül a rajzból.

svejk

Most már tényleg nem értelek.

A #21848-ban odaírtad hova megy a 18V.. -én ugyan ezt megkérdőjeleztem- , de ha még is ez a kérdés akkor miért írtad oda?

Arany János

http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/" TARGET=_fnew>MEVANNAK A KÉPEK!

Sziasztok!
ˆ svejk : a képeken látható két vezeték a "FET" két szélső vezetéke, forrasztva a panelra!!!(#21848 ) A "Source láb" dolgot hogyan tudom kimérni, mert a felirata alapján nem találtam ilyen alkatrészt?!  
A 18V: Két pici tüskére csatlakozik, amik az akksi villás csatlakozójához kapcsolódnak 30-40 mm-es vezetékkel!
A "FET" középső lába meg lóg a levegőben! Az a pont, ahová csatlakozott, elvezet az irányváltó egyik pólusához!

svejk

Alakul, a fet középső lába az egyben a tokozása is, az a Drain, az megy az eredeti irányváltón kersztül a motor egyik kivezetésére.

De még a tápfesz nekem mindig nem tiszta.
A kék és fekete vezeték az akkura megy?
melyik a +-ra melyik a - -ra?

A sok kép küzül legalább egy lett volna a hátoldalról, hogy melyik hova megy. :((

Mindjárt rajzolik egyet hogy hogy szoktak ezek kinézni....

svejk

Kb. http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/arany.jpg" TARGET=_fnew>ilyesminek kellene lennie

Nincs ott még valahol egy jó nagy dióda, amit én kékkel rajzoltam?

Arany János

A kék és a fekete vezeték ISTENBIZONY a FET két szélső lába!!!
Az akku pedig a #21848-ban berajzolt módon a két forrszemen csatlakozik a panelhoz! Ez tisztán látszik a képeken is!
Szinte minden képen kirajzolódik a hátoldal árnyéka és annak a rajzolásánál nem hibáztam.
(nem volt rajta túl sok elhibázható dolog) :)))
Sajna dióda sem volt, ellenben egy elko a táp lábai között.

3m9kaxws5

Sziasztok. imbusz csavart szeretnék besüllyeszteni kaptam is hozzá fúrót kölcsön de vennék  mi is ennek e hivatalos neve?
Kerestem úgy hogy csapos süllyesztő de az marószerszám.

vg343kiu9

Én lépcsős csigafúró néven ismerem.

000000000

Szia, és ha egyetemes szerszámköszörün  leköszörüli, ingyen van,...  ok nem lesz szabályos élszalag a kis átmérőn...
na jó, nem szóltam..... ez csak "HOBBI" módszer lenne néhány száz furathoz

3m9kaxws5

Köszi. Mindjárt van rá találat de ez is arany árba van így akkor maradok a kölcsön fúrónál vagy  köszörülök egyet kettőt.

vg343kiu9

Szia, én midig az általad említett módszerel köszörültetem az ilyen fúrókat az élszalagot megkézből. No meg ugye a nagyobb átmérőt is alá kell köszörülni. De hát nem mindig kapható az a méret ami kell. Főleg balos fúróknál :-)