Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Jól sejtem, ez SMD felépítésű áramkör?

Arany János

Abból ítélve, hogy szemüveg és nagyító nélkül csak kis fekete bolhákat látok rajta igen!
Az ellenállások feliratai: 473
                           104
                           3 x 103
                           512
                           513

6rk75uezn

Azóta köszörültem egy kést,a szögeket a képen láthatjátok,javult a felület de még szerintem mindig nem az igazi,ez még forgácstörő nélküli gondoltam kipróbálom milyen felületet csinál,viszont azt nem igazán értem hogy ha beleteszem a forgácstörőt akkor a fővágóél szöge teljesen megváltozik,ráádásul amekkorát tesz bele az ember annyit változik.

svejk

Ezt írtad:

"A kapcsoló széthullott, érintkezők hiányoznak. "

Ezek után én azt gondolnám, hogy nem az elektronika a fő bűnös, ha már hiányoznak érintkezők.

Ha mégis igen akkor szinte 100%, hogy csak a FET szált el, ez vagy felrobban, vagy d-S zárlatos lesz, cseréjével minden megjavul.

Ezek 50-100 A-os 30V-os eszközök, leginkább másik kapcsolóból érdemes kitermelni...

Arany János

Szia svejk!
Nem az eredeti funkció helyreállítása a cél!
Az akkus eszközök általában az aksik miatt kerülnek szemétdombra.
Azt hiszem a motort az eredeti elektronikával lenne érdemes használni. (ha mód van rá)
Ezért szeretném a kapcsolót "helyreállítani".
Azért a "...", mert a nyákra volt ráépítve a csúszó ellenállás is, ami a fordulatért felelhetett. Az egyetlen ami majdnem biztos: a FET középső lába egyenesen az akkumulátorhoz kapcsolódott. Hogy az melyik sarok,azt nem tudom. Egyébként egy Makita az alany.

svejk

Akkor nincs más dolgod, mint a csúszóellenállást kihelyettesíteni normál potira.

"a FET középső lába egyenesen az akkumulátorhoz kapcsolódott"

Szerintem inkább az egyik motor kapocsra, de Makiték is elég furmányos észjárású mérnökcsapatot tartanak fent, így lehet hogy mégis neked van igazad.

Arany János

Azt hiszem, hogy sikerült lemásolnom!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/AkkusPanel1.BMP" border=0>
A "FET sz." a szélső lábak forrasztva, a "FET k." a középső láb csatlakozása, ami elvezet az irányváltó egyik sarkához. (fizikailag persze egy kicsit odébb van, de a "sípjel" ide vezet)

PSoft

Huhh!

Szerintem,itt mindenki pár fotót várt a kütyüről.:)
Szuper fotomasinád lehet...egyből konvertál is kész paneltervre.:))

[#worship]http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/szm%e1jlik/kalap.gif" border=0>

279nwbpsa

Szervusztok!
Zotykó fórumtársunk elérhetőségére lenne szükségem.
Sajnos elkevertem a tel.számát az idők során... :(
Előre is köszönöm a segítséget!

000000000

Valami ilyesmit latott  H7 25 ,, a serif es az idegenek c. Filmben!

tiggersoft

Engem ez kísértetiesen emlékeztet az 555-ös IC-vel építhető kapcsolásra...

Arany János

Drága Uraim!
4-kor keltem, és az imént értem haza.
NEM KÍVÁNOM A SZEXET!!!  
Tehát ha kérhetem: Ne ba...-tok! :)))
Nem sikerült a fotózás sem, tehát összeszedtem maradék energiámat és zseblámpa meg nagyító segítségével lemásoltam ezt a k... nyákot! Nem ez lesz a kedvenc időtöltésem!!! :)))
Meggyőződésem, hogy nem szúrtam el semmit!
Ami lentebb látszik, azt nyugodtan tekintsétek fotónak! :))) Esetleg még kiegészíthetem az ic-n található felirattal, amire a "barátom" nem adott számomra értelmes találatot!  
Tehát nyugodtan bombázzatok a tippekkel! :))))))

svejk

És mi lesz a két dióda szabadon maradt lábaival?

svejk

A FET szélső és FET középső lábára nem mehet az akku tápfesz közvetlen.

svejk

Azt sem árt tisztázni, hogy FET bal vagy jobb szélső láb.