Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

De en nem mondtam hogy fillerekbol oldanam meg! 2 ft bol! Az akkus furo jo,tudom esztergalyos geplakatos szakmam van,es 10 eve baumaxos szerszam osztalyos vagyok! Nekem a nyomogomb al van bajom,ugyan ott vagyok! Hiaba egy jo hajtomu,ha nem tudom kenyelmesen vezetelni pl egy joy al,vagy esetleg egy tekerös poti val! Es sokat erdeklődtem cuccok utan,de vagy nem kaptam valaszt,vagy egy het mulva! En kerek elnezest!

000000000

De az is teny,hogy minek bonyolitsam agyon a dolgokat! ? Nem azert akartam villany motoros előtolast mert lusta vagyok,hanem mert ezen a gepen menetkozben nem igazan lehet előtolast valtani,mert a fogaskerekek nagyot reccsenve kapcsolodnak! Itt nincs lakatanya! Forgo fogaskerekeket kell egymasba nyomni! Gaz! Akkor mar sokkal jobb ha egy kis motor viszi s szant,oda vissza! A gep ara miatt sem raknek bele 40 e ket,nem azert mert soher vagyok.

000000000

Szia, miért nem a főmotor irányváltásával oldod meg? akkor a lehajtás marad összekapcsolva.

000000000

Mert az meg rosszab.elobb le kell allitani,es ugy iranyt valtani!

000000000

Az iranyvaltas is mechanikus.

000000000

(ezen akadtam el én is...)

000000000

Ezen a gepen mindenhez ki- be kell kapcsolgatni,es nekem furi,es hulyessegnek tartom,hogy munka közben csak azert allitsam le,mert előtolasba szeretnem rakni!

000000000

Nekem egy Универсальный 2 gép van, de az nem recseg mikor menet közben összekapcsolom a főorsóval a vezér orsót.  
Mellesleg feldobtad a CNC-megoldást, de az garantáltan nem áll meg 40-ből.
Van itt egy régi Fuji electronic 200wattos frekiváltó azt ingyen is hozzád vágom, csak személyes átvétellel.
Csak az garantáltan nem tud +/-10 voltos analóg bemenetet, így a potméteres joy forgásirányváltás kilőve.
Kapcsoló + potméterrel viszont minden további nélkül megoldható, ha nem zavar hogy kapcsolgatni kell irányváltásnál.  
Kis hajtóműves aszinkronmotort, vagy fórum találkozókor, vagy adok-veszeket sasolva tudsz lőni pár ezresért.

000000000

Koszonom.ezzel igy semmi baj. Kuldtem emailt.

000000000

De akkor ahhoz is kell meg a tekerő,meg a  potmeter? Sajnos nem ertek hozza.

000000000

Ez a "tekerő,meg a potmeter" dologgal most mire gondoltál ?  
A potméterre nem árt egy tekerő gomb, hogy tudd tekergetni [#hehe]

000000000

Igen!  A tekerő bigyusz,az mögött van egy potmeter,azzal lehet fordulatot valtoztatni.

b4nm7gjvr

Ez szép szakszó! Jegyzem szótáramba: "tekerő bigyusz" [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

w0hgtwf3w

" munka közben csak azért állítsam le,mert élőtolásba szeretnem rakni!"

Milyen géped van neked ?
Ez nekem nagyon furcsa.

keri

Én cekaszal vágtam a plexit.