Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-55_3p5-5p6_is_c16" TARGET=_fnew>Ezt vettem használtan
Segítséget kérek fotósoktól . Ehhez kellene egy C-menetes közdarab a Basler kamerámhoz , csak nem tudom kiválasztani melyik a megfelelő .
http://www.ebay.com/itm/Canon-EOS-EF-Lens-Adapter-to-16mm-C-film-Camera-Mount-Adapter-/270814968997?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item3f0dd47ca5" TARGET=_fnew>C-menetes adapter
Ugy értelmezem többféle Canon bajonett zár van .

KBalázs

Felfogom mert magyarul írtad. De nem ma jöttem a falvédőről, csináltam már én is jópár csodát, ezért nem hiszek el bármit látatlanba. Lehet balfékül tervezett/épített áramkörben zavart kelteni, de ugyanígy védekezni is lehet. Persze egy szupernova bezavarhat bármibe, de az nem a garázsodból fog kitörni. Max álmodba.

besirkyjh

Ti most miröl beszéltek ?
Az eredeti kérdés ez lenne !

" Nm mondom h bena vagyok,de olyat keresek amit azelott csak nagy gepen lattam,es az is mechanikus! Egy jobbra,balra mozdithato joystikkot keresek,amivel egy kiseszterga elotolasat tudom iranyitani egy elektromotoros attetelen keresztul,pl bordaskerek..szij. fontos volna hogy tudjam az elotolas sebesseget is iranyitani,es ugye jobb- bal..es ez az egesz megszakithato legyen egy vegallas kaocsoloval.
Az Universal 3 elotolasa eleg gaz,mert menet kozben nm igazan lehet elotolast adni,mert reccsennek a kerekek! Ezert gondolok egy kulso motoros cuccra,ami szepen viszi,ahogy en akarom,es ha a tokmanynal vagyok,le is kapcsolna.. "

Hol van ebben kettéfagyás meg plazma meg minden aminek semmi köze az Ö igényéhez .

A dcsaba féle motor szabályzo és a motor elé igy irányváltokapcsolo szereintem ennyi !

000000000

Egyszer, nincs garázsom.
Másodszor, nem kell szupernova.
Rádiófrekvencia terén még tanulhatsz egy kicsikét, hogy mire képes.
1 darab magnetron (10-15 kg-os ) Orosz testvéreinktől bagóért zsír új beszerezhető és egy négyzetméternyi ebből az aranyosból, és mikor rásütik az a néhányszor 10kV-ot a csőre ott kő kövön nem marad ami félvezető.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/Kondi.jpg" border=0>

Egy méretezett cső tápvonallal és "tölcsér" antennával irányítani is lehet némileg a pusztítás irányát.
De hogy ne menjünk ennyire messzire egy rövidhullámú amatőr rádió SSB-ben is leakasztaná.
A kapcsolóüzemű táp ferrit magjában is indukál akkora zavart, hogy a tápellátás fog megállni.  
Jó néhány rádiós berendezést építettem és iszonyat sok buktatója van.
Volt olyan berendezés amihez szereléshez 1 méteres üvegszálas rúd végén volt egy glimm és ha az nem világított mikor közelébe tartottuk akkor lehetett közelebb merészkedni és tapogatni.
Mert nem csak elektronikára , de élettanilag sem volt biztonságos, és nem a nagyfeszültség volt az elsődleges veszélyforrás.  
Mikor több GHz-ről és sok kW-ról beszélünk ott nincs pardon, csak a legjobb esetben is nagyon csúnya égés.  
Száz szónak is egy a vége, van mit tanulnod ha RF-röl van szó  [#hehe]

000000000

Bocsánat előzőt ˆ KBalázs ma 19:29 #21768 válaszára akartam írni.

keri

Csak így baráti jelleggel mondom, hogy te hülye vagy. [#wave]

Olvasd már el mihez kell ez az egész móka.
És nem PIC hanem 40 forintos 555-ös IC.

Az hogy te kizárólag frekiváltóban tudsz gondolkodni az a te bajod.

Ja és tudod a címemet, oda küld a 200W-os frekiváltót 5000 forintért légyszives [#hawaii]

keri

[#eljen]Ne erről beszélek én is.
A legnagyobb zavart az a kompakt fénycső fogja okozni ami a műhelyt világítja.

b4nm7gjvr

Neked van igazad!

Jutalmad.

http://i59.tinypic.com/28wfd4m.jpg" border=0>

000000000

Ez már rég nem arról szól,
Csak ez a seggemből előhúzlak hangnem nem igazán tetszett és némi alázatra kéne tanítani a programozó kollégát mire is képesek egyes általa nem ismert dolgok.
Számítógép mellet ülve paneleket és programokat tervezgetni közel sem olyan mikor azt élesben területen alkalmazva szivornyázik az ember vele akár 90 méter magasban.
Ilyenkor nagyon tudjuk dicsérni a tervezőjét  [#boxer][#violent]

Béni

Érdekes, hogy a férfinépnek sokkal inkább a "szopáson" jár az esze, mint amelyiknek kéne ... [#eplus2]

KBalázs

Szerintem van itt egy kis képzavar. Nem tűnt fel neked, hogy nem elektronika mikrohullámú bezavarása a megvalósítandó cél, hanem egy kiseszterga elôtolásának a megoldása. És nem is a faszméregetés, hogy kinek mennyi pénze van a hobbijára (#21762). Az én tapasztalatom az, hogy aki sokat ígér, annál nincs semmi. Ebben az alapigazságban még nem csalódtam.

000000000

Bocsi már elajándékoztam azt a frekiváltót, de ha van kedved szerelgetni akkor személyes átvétellel tudok adni egy pár mechanikusan meggyötört darabot.  
Csak azok 400 Wattosak [#idiota]

000000000

Mindenkinek arra van pénze amire igazán szeretné költeni. a többi csak kifogás / nyafogás ! [#hehe]

keri

Ha már szerelgetni kell akkor inkább beprogramozok egy PIC-et [#idiota][#falbav]

wcsxp0uxa

Hát az atmeles cuccok kimaradtak az életemből.
Kicsit úgy érzem 10-évvel ezelőtti kontrollerekkel történt eseteket említesz.(vagy már akkor is kifutónak számító mikrókról)
Persze nem másztam fel nagy feszültségű villanypózna tetejére ,hogy bírja -e.
Nem bombáztam béta , gamma meg az isten tudja milyen sugarakkal sem. Csak arra a pici dologra hívnám fel a figyelmedet ,hogy ezek az (álltalad favorizált) eszközök is tele vannak olyan számítástechnikai eszközökkel amiről véleményt mondtál.
A pic "zavarérzékenységének" a rémhíre  leginkább a helytelen konfigurációs bit beállításban leledzik.
Atmel-nél a felhasználók álltalában ,ahogy hallom kerülik ezeknek a piszkálását. (kizárás pl)
Na persze a pic-eknél is így van ,mert amikor egy újabbnak  lenyílik a lapja egyből lekókad a dolgozó kedve. Na itt a különbség ! Amivel idáig találkoztam azoknak rossz az alapértelmezett beállításai ! (legalább is zaj szempontjából)  
Memória törlődés: úgy biztos nem törlődik a memóriája  ,hogy ezt programozóra téve meg tudnád állapítani. (mert akkor tönkre ment)
De különben vannak olyan helyek ahol nem használhatók ezek az eszközök , de ott nem használhatók az ipari megfelelőjük sem.(pl PLC)