Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Repülésben az nm a Nautical Mille-t jelenti azaz tengeri mérföldet :)

000000000

Nm mondom h bena vagyok,de olyat keresek amit azelott csak nagy gepen lattam,es az is mechanikus! Egy jobbra,balra mozdithato joystikkot keresek,amivel egy kiseszterga elotolasat tudom iranyitani egy elektromotoros attetelen keresztul,pl bordaskerek..szij. fontos volna hogy tudjam az elotolas sebesseget is iranyitani,es ugye jobb- bal..es ez az egesz megszakithato legyen egy vegallas kaocsoloval.
Az Universal 3 elotolasa eleg gaz,mert menet kozben nm igazan lehet elotolast adni,mert reccsennek a kerekek!  Ezert gondolok egy kulso motoros cuccra,ami szepen viszi,ahogy en akarom,es ha a tokmanynal vagyok,le is kapcsolna..

000000000

Ugyemilyenjomikorekezeteknelkulirjakaszovegetesaztistotalisanegybe?

Tehát, ha már tanácsit kérsz akkor tiszteld meg az ittlévőket azzal, hogy azokat a tengeri mérföldekre utaló NM-t és egyéb rövidítéseket normálisan leírod és megkeresed a telefonodon az ékezeteket.
Hidd el sokkal segítőkészebbek lesznek a fórumosok is.  

000000000

Tudod orulok hogy ezen a vackon letudom irni amit szeretnek,es meg igy is gaz,mert egy rakas hibat kell javitanom! Ha nem akarsz ne segits! De ne kotekedj! Nem jo dolgomban irok igy! Es eddig senki sem szolt,csak TE! Bocs.

000000000

Jól van fiuk.köszönöm a kioktatást! Vegyétek úgy,hogy nem kérdeztem semmit! Sziasztok.

keri

Nos ha ilyet akarnék csinálni olcsón és egyszerűen én fognék egy sima DC motort, rátennék egy  
http://3.bp.blogspot.com/-8ubJ4AHNRNg/T6X5AxFEeKI/AAAAAAAABR4/IHeom8SClzY/s1600/PWM+motor+control+circuit.png" TARGET=_fnew>ilyen fordulatszám szabályzó áramkört, az irányváltást meg egy kapcsolóval oldanám meg.

A fordulatszám szabályozást egy potméterrel lehet állítani, ilyen szabályzó áramkört meg szerintem egyben is lehet kapni, tehát az építéssel sem kéne bajlódni.

Ha bonyolultan akarnám megoldani, akkor pedig felprogramoznék egy PIC-et, és egy FET-híddal hajtanám meg a motort. A vezérlést továbbra is potméterrel szabályoznám, de itt már meglehet oldani azt, hogy a potméter középállásában álljon a motor és amerre eltekered arra forogjon a motor is változó sebességgel.

Ezt persze analóg módon is meg ehetne oldani, de komplikáltabb, és nem is találtam ilyen vezérlőt neked, bár nem lehetetlen hogy létezik ilyen.

keri

diszlexiás vagyok, nekem fel sem tűnik [#idiota]

000000000

Köszönöm.bár nem értek az elktronikához,de végül is jó lenne egy jobbra,balra tekerhető potméter is ami már a fordulat szabályzast is megoldaná.

keri

És persze a végállás kapcsoló is egyszerű, mert csak megszakítóra kell tenni annak az iránynak a kapcsoló körét, amelyik irányba hajtod.

Ha nem világos akkor megpróbálom lerajzolni, de nem bonyolult, semmi elektronika nem kell hozzá.

000000000

Én is! Szeva....[#wave]

000000000

Nekem valoszinűleg kész egységek kellenek mert össze rakni az menne,de egy ilyet tervezni,gyártani,boztos nem! Ha elöttem vannak a cuccok,már jó.

keri

Nekem menne, de én sem állnék neki építeni.  

Ezért keresgélek most a google barátommal éppen, hátha találok neked ilyen vezérlőt, mert amúgy nem olyan extra dolog szerintem.

keri

http://www.ebay.com/itm/DC-Motor-Speed-Switch-Controller-10V-12V-24V-Control-Reversible-PWM-Regulator-3A-/291037786958?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43c334334e" TARGET=_fnew>Itt van pl ez.

De amint látod ez is kapcsolóval váltja az irányt...a kínainak is ugyan az volt az ötlete mint nekem :)

000000000

Jól néz ki! Nem is drága, Az irany talan nem is fontos,mert csak esztergálni kell,vissza felé meg ritkán kell,de jó ha van.

keri

http://www.ebay.com/itm/DC-10V-60V-Reversible-Motor-Driver-Speed-Control-Governor-Soft-Start-H-Bridge-/221299848369?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33867fb4b1" TARGET=_fnew>Na itt van ez.
Ez tudja azt az üzemmódot ami neked kell, csak kicsit sokkalom az árát, és csak kínából küldenek. Hongkongból gyorsabban itt van.