Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bicska

Szerintem totál átcseszés a kompresszor olaj, múltkor én is lelkiismeretes akartam lenni,  http://btkkft.hu/" TARGET=_fnew>náluk vettem is, szaküzletben stb, több ezer forint volt, és totál standard talán (?) 10W40-es volt... Meg is bántam utólag :S

000000000

Azt nm tudhatod! Az olaj nm csak a geped,de szerviz szemszogbol is fontos! Mert ha bedoglik,mintat vesznek belole!  Nalunk volt anno egy korlevel,hogy a javitasra leadott lanfureszek olajat bevizsgaljak,mert ha nm lancfuresz olaj van benne,ugrik a gari! Sokan suru rossz olajakkal hasznaltak,es az miatt mentek tonkre a gepek,mert az olaj is raegett! Persze ez amit mondok,a garis gepekre vonatkozik,es valszeg az olaj eladdast akartak serkenteni! De tudni kell hogy nm egyformak az olajak! Ezek tulajdonsagaik,a nyomas,es hő turo kepesseguk! Kevesebb katrany,es pl a kompresszoroknal akar a szerszamok keneset is szolgalja..

ywathzay

Én annyit vettem észre, hogy az eredeti olajjal nem vettem észre semmi különöset. Viszont mióta a motorolaj van benne azóta a vízleválasztóban feltűnően sok, és sárgás- fehéres víz csapódik ki. Tehát valami változott negatív irányba.

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/04/01/IflA0dEZN.jpg" border=0>

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/04/01/IflA0dEZN.jpg" border=0>

b4nm7gjvr

Ügyes vagy nagyon! Gratula!

000000000

Szia, szép, csak azt nemértem, hogy mit mondtál a kutyának, hogy megvárta míg beszkenneled  :)

b4nm7gjvr

Én is kérdezek valamit: Miért iszik aki nem bírja? [#nevetes1] joi002 kutyája az wazze, nekem nincs kutyám, én ugatok otthon....[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

000000000

Most mondtad ki mi a hiba! A kompresszor olaj ezekszerint nm keverrdik a kondenzvizzel,ami levegoben talalhato para miatt csapodik le! A motor olaj,az autokban is az olajbetolto sapka aljara csapja ki a vizes trutyit! Itt ez a vizlevalasztoban csapodik ki! Mivel a kompresszor fogyaszt olajat is,igy  siman keveredik a vizzel.. ne hasznald a motorolajat!

000000000

Nem egy gépjármű motorolajkörből keni a kompresszort pl:IFA. és köszöni szépen müködik vele 20-30 évig.

xg2w6ib9x

Halihó !

Kezdetben vala a FEIN Multimaster oszcilláló csiszoló/vágó/kapirgáló gép. Aztán megjelentek az egyéb gyártmányok Bosch, Dremel, Blackendecker, Workzone (Aldi), Parkside (Lidi), Uni-tool (Nunimax) stb.
A kérdésem az lenne, hogy vajon ezek közül vannak-e olyanok, melyeknek a szerszámai feltétjei) kompatibilisek egymással ?
Van-e valakinek ilyen tapasztalata a gyakorlatból ?

keri

Alapvetően a kompresszor olaj nem drágább mint bármelyik motor olaj.
(a Tescos vackokkal ne gyertek)

Akkor minek ezzel vacakolni?

Ja biztos jó motorolajjal is, de az eladó ezt ajánlotta hozzá, akkor azt fogom belerakni, már csak a garancia miatt is. Meg amúgy sem kell olyan gyakran cserélni, ha kicsit drágább akkor sem éri meg vacakolni.

keri

000000000

Gondolom eleve ugy keszult! Arra a celra! De az nm egy kinai baumaxos kompresszor! Azt arultam majd ,10 evig! Az ifa kompresszora jo messze van a tartalytol,es biztos volt olajlevalaszto is beepitve!  Azt is lehet kapni ezekhez a csoda gepekhez! Az Ifa ami en dolgoztam hetente tobb kilo olajat es tobb liter vizet evett,nm szamitott semmi! De ha jol emlekszem a kompr..kulon egyseg volt,a motor oldalan,es csak a hajtast kapta ekszijjal!! Mindegy,nm ugyan az a kategoria.