Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyebbkent,van hogy jo is az ha a levegoben olaj van,mert sok szerszam es alkatresz letezik aminek nm megoldhato az olajzasa,es a kisse olajos suritett levego keni is!

eivmhrm04

Keresnék valakit aki ért és tudna is segiteni  pneumatikus dolgok összerakéséban.Nem tul bonyolult de ezek a jelölések nekem kicsit kinaiul van.

PSoft

Jól emlékszel!

Amikor 'anno a kompresszoromat raktam össze,kaptam egy kéthengeres,ZIL kompresszort,először abból akartam csinálni.
A hajtás oldal felől nyitott volt,az kapta az olajzást a motorból.
Aztán,pár nap múlva "jött" egy IFA kompresszor is.
Az csak egyhengeres,de amiért végül is azt építettem be...
Független,saját olajzása van a forgattyús házának.
Az én levegőigényemre:) az IFA kompresszor is tökéletesen megfelel,a mai napig is.:)

Bicska

Szia! A nagy márkák nem kompatibilisek, de a noname-ek, meg néhány kifejezetten szerszámgyártásra specializálódott cég csinál olyanokat ami több gépre is jó. És ahogy láttam jóval olcsóbb is ;) Sajnos márkát nem tudok..néha vaterán meg szerszámoldalakon látok..

000000000

Nekem Fein van jó pár éve. Jó drága az eredeti szerszám. (A gép se volt piskóta. De csak nekik volt akkor)
De, legutóbb egy barkács áruházban leemeltem, egy jóárasított fugacsiszolót. Pont illeszkedik.

xg2w6ib9x

Köszi, én is arra tippelek, hogy az olcsóbb gépek tartozék szintjén csereszabatosak.

xg2w6ib9x

hostya

A kompresszor olaj témához.

Ahogy az már lenni szokott keverednek a fogalmak..
Válasszuk ketté a kérdést.

1. A kompresszor üzemszerű kenése szempontjából nem feltétlenül szükséges a kompresszor olaj alkalmazása. Megfelelő minőségű motorolaj is tökéletesen megfelel..
2.Mivel a kompresszor is hasonlóképpen 'eszi' az olajat mint egy dugattyús motor, de a motor esetén a 'megevett' olaj el ég, (ezzel jelentős CH szennyezés mérhető a kipufogó gázban) addig a kompresszor esetén  a 'megevett' olaj a sűrített levegővel távozik a kompresszorból.

A sűrített levegőt használó (pneumatikus)elemek szempontjából viszont nagyon nem mindegy az olaj minősége, vagy egyáltalán a jelenléte a levegőben...

A pneumatikus rendszerek az alkalmazástól függően különböző levegő előkészítést igényelnek.
Ezek lehetnek: szűrő-vízleválasztó(F),szűrő-nyomásszabályzó(FR), szűrő-nyomásszabályzó- olajozó(FRL), stb..
pl. Egy fogorvosi fúró-csiszoló esetén más az elvárás a levegő tisztaságát illetően, mint egy kovácsműhelyi légkalapács esetén.. :)
A mai korszerű pneumatika elemek nem igazán igénylik az olaj jelenlétét a levegőben, ui ezeket az elemeket gyártáskor ellátják megfelelő mennyiségű kenőanyaggal(zsír), amit ha olajos, vagy olajozott levegővel használnak, akkor egy idő után az olaj "kimossa" a zsírt, és ha utána szűrt-olajmentes levegővel üzemeltetik akkor bizony a tömítések látják a kárát.
A légmotorok(pl. pneumatikus fúró-csavarozó, légkulcs) viszont kifejezetten igénylik az olajozott levegőt.
A kompresszor olaj alkalmazásának tehát nem a kompresszor szempontjából van jelentősége.

A kompresszor olaj nem, vagy kevésbé hajlamos a vízzel emulziót képezni, illetve olajköd kenéskor a csőfalon, ill a szelepekben, hengerekben rendkívül jó 'kúszó' tulajdonságokkal rendelkezik.  

000000000

Kb ugyan ezt mondtam,csak nm tertem ki a fogorvosi temara,mert pont most tervezek fogaszatra menni!! Az meg nm kedves nekem.[#worship]

000000000

Szia, nekem van 2 db Fein -eladó- de a Bosch szerszámokhoz (jóval olcsóbbak) gyárt a bos adaptert, azzal is fele a fein szerszámárának...   :)

w0hgtwf3w

Miért nm a nem miért nem nem a nem ?
Ennyire kevés időd van ha íród a hozzászólást.

Bocs de én ezt nem tudom kihagyni.
Köszcsi :)

(ékezetek után lassan a betűk is elmaradnak)

xfg6v697j

VighLajos

Mit csinálsz???
[#nevetes1]

b4nm7gjvr

Főleg ha tudjuk, hogy a  
nm= nics mit jelent!!!

b4nm7gjvr

nm= "nincs mit" jelent!!!