Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Pontosan ugyanígy jártam én is egy vinyóval.
Nekem is mindig a C-vel csinálta.
Leformáztam a C-t, újra húztam az oprenszert, 3-4hétig jó volt, utána kezdte előről...  

Ha nincs kéznél másik vinyód akkor átmeneti megoldás lehet hogy a  D-re (ha van rajta hely)rakd fel az oprendszert.
Nem szerencsés megoldás tudom, de nekem két évig így ment hiba nélkül.
Azután kaptam egy másik vinyót és megoldódott a probéma.. :)
A "beteg" vinyót nem dobtam ki,a D-ről letöröltem a Wint, és használom a mai napig,de a C is használható alárendelt 'célra', én képek tárolására használom... :)  

Sz.József

Kössz az infókat.
Úgy látom, akkor új vinyó lesz a végleges megoldás a jelenlegi meg marad háttértárnak.

Még annyit, hogy a két partíciót nem próbáltad "összemosni"?
Ugyan úgy, ketté particionálva használod adattárolásra a régit?

hostya

Igen. Ugyanúgy ketté particionálva használom.

Én úgy 'okoskodtam' hogy: most tudom hogy a C-n vannak a 'bibis' szektorok, a D meg hibátlan.
Ha "összemosom", akkor lehet hogy pont a 'bibis' szektorra kerülne olyan adat, amit nem lenne jó elveszteni... (Murphy törvénye.. :))

Ezért is írtam lentebb hogy a C-t csak 'alantas' :) célra használom.

ygzhw8kag

Üdv
Tudna valaki segíteni 3d tapintó beüzemelésében?
A számom 06305570071. Ha ezen megcsörget ,visszahívom.
Köszönöm

MoparMan

halódik a vinyó. majd szaporodnak a hibás szektorok. mentsd le a fontos cuccaidat ameddig még tudod. érdemes egy másikat beszerezni helyette. és gondolom nem 2.5" hanem 3.5" ha asztali gépben van.

Sz.József

Ok, akkor jól értelmeztem...
Kössz.

Sz.József

Igen, asztali gép...
Azt javasolod, hogy akkor a 3,5"-osat "erőltessem" inkább a 2,5-ös helyett?

0bn8uxmw

Szia,  

Van egy program (magyarok fejlesztették) ami megmondja a HDD smart adatai alapján, hogy milyen állapotban is van pontosan a beteg:
http://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_setup.zip" TARGET=_fnew>HDD Sentinel
Érdemes felrakni és megnézetni vele, ez egy próba változat de a lényeget mutatja.

Sz.József

#21610...
De azért köszönöm.[#wave]

keri

Mágnest bírja, mivel van is benne pár neodium mágnes, meg alapvetően a pozíció váltástól se kéne megdögölni.  
Vibrációt egyik sem szereti.

Sajátgép>meghajtóra jobb egérgomb>tulajdonságok>eszközök>lemez ellenőrzés

Mindkét pipa legyen bejelölve, és számíts rá hogy nagyon sokáig fut, több óra is lehet.

Lehet hogy újra kell indítani a gépet és induláskor fut csak le.
A végén az összegzést nézd meg.

A S.M.A.R.T adatai jók tájékozódásra, de a fenti művelet nézi végig a teljes winyót.

klónozásra én UBCD-t vagy ilyesmit használok.
Illetve asszem használható a wester digitál saját szoftvere is erre a célra:

http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119" TARGET=_fnew>http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119

keri

A rendszer lezárja a fizikai hibás szektorokat, a gond az, hogy általában terjedni szoktak, hiszen az eredeti mechanikai hiba nem szűnik meg.

Van olyan is amikor olvassa az adatot, de nehézkesen. Pl volt egy IBM winyó ami kattogással kezdett megdögleni, olyankor gyorsan mentettünk és 1-2 hét után meg is pusztult teljesen. Ilyenkor még hatásos volt, ha beraktam a mélyhűtőbe, mert addig még működött hogy lementsem az elővigyázatlan felhasználó adatait...kicsit sem néztek a céges konyhán amikor a hűtőből lógó szalagkábelen mentettem az adatot :D

000000000

Ha a HDSentinel azt írja, hogy fogy a vinyó, akkor sürgős csere. Folyamatosan hibásodnak a szektorok és a tartalékterületről pótolja a vinyó elektronikája. Sohasem tudhatod, hogy mikor érint olyan részt a hiba, amikor már nem fog elindulni a rendszer. Az ilyen vinyó már csak másodlagos adatterületnek jó.

keri

Igen. A nagyobb tartósabb szokott lenni.
Wester Digitál most a menő. A Green széria, olcsó, kifejezetten csendes és keveset fogyaszt...cserébe nem olyan gyors, de ha nem vagy kemény játékos akkor mindenképpen jó választás....ha meg kemény játékos vagy akkor úgy is SSD-t fogsz használni a rendszerre. :)

zozo

Én mentettem egyszer úgy, hogy az olvasófejet kézzel lökdöstem vissza a lemez fölé, mert magától már nem akart visszamenni. Néhány fontos fájlt sikerült is leszedni.  
Amúgy ha évekig élére volt állítva, akkor bizony már jobb ugyanúgy hagyni és nem háborgatni, legalább a haláltusája idejéig.

Sz.József

Köszönöm mindenkinek a segítséget/ javaslatot...
A döntésem:
Új 3,5-ös vinyó a régi 2,5ös marad egyenlőre adattárolásra...