Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Az akkus fúróban a nyomógomb az egy potenciométer.

Azt kicserélheted sajátodra. 2 drótót kell átforrasztani. A potméterre egy kart tenni ami visszatér középre, megint csak nem nagy feladat, és akkor már joystikod van.

Van még kérdés? :)

000000000

Universal 3. Ha forog a tokmany,csak nagy reccsenessel lehet elotolas ba tenni mivel az osszes fogaskerek forog,es egy karral lehet osszekapcsolni!  A bigyusz poen volt! [#wow1]

Szalai György

000000000

Ja ja! Azt a sok fogaskerekek..forognak,es van amelyik all! Az allo kerekeket kell a forgoba nyomni! Most az egyik leg kisebb fordulaton van ami kb 6-800 lehet.

w0hgtwf3w

Igazad van.
A te megoldásod lehet csak a gyógyír.
Vagy még olvasgatod a fórumot egy fél évig és cnc-re átalakítod.
Szerintem 30-35 ezerből megállna (szigorúan hobbysta szinten)

000000000

Nincs szugsegem cnc re,de kis turbora igen.

9hpa53xy

Szerintetek ez a megoldás mennyire pontatlan/megfelelő/jó/rossz egy Einhell MBF 550-es lineáris elemekkel való felszerelésére?

http://www.anderswallin.net/wp-content/2007_04rails/free.jpg" TARGET=_fnew>Kép

Arany János

Sziasztok!
Szeretném életre kelteni egy akkus fúrógép kapcsolóját. (a motor működik)
A kapcsoló széthullott, érintkezők hiányoznak.
A panelon egy nyolclábú lapul ellenállások, két dióda és egy kondi társaságában. A felirat: 393, A740. Kivezetve egy fettranzisztortriak, vagy valami, amire 0513, R809D feliratot nyomtak.
Valószínűleg bénán kerestem, de nem jöttem rá hogy ezek mik lennének? Illetve érdemes-e bírkózni vele, vagy van egyszerűbben kivitelezhető elektronika amivel szabályozható a motor fordulatszáma?

9hpa53xy

Helló!

A panelon lesz még egy műgyantával leöntött pici IC is...ezek a jószágok PWM hajtással mennek, ennek a vezérlője van a kapcsolóba építve.

b4nm7gjvr

nem érdemes vele szórakázni mikor fillérekért a neten lehet kapni: http://www.jofogas.hu/csongrad/Akkus_furogep_kapcsolo_14758958.htm#xtor=AL-1696-1[olcsohasznalt" TARGET=_fnew>]pl. itt

Arany János

Szia!
Nem lesz több ic. Csak ez az egy nyolclábú van rajta! Fotót sajnos nem tudok csinálni mert az akksik a "túlzott használat" miatt kapituláltak!
A telefonnal pedig értékelhetetlenek lettek a képek!

Arany János

Nem az eredeti formában kerülne felhasználásra, tehát az újat is szétszedném!!!

pbalazs

A 8 lábú valami valószínűleg LM393 lesz. Vesd össze az adatlapjával, hogy stimmel-e a bekötés.
A tranzisztorra nincs ötletem.

Vetesi75

Az alkatrészek számából ítélve, valami http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=50286" TARGET=_fnew>ilyesmi lehet.

Arany János

7 db. ellenállás, 2 db. dióda, 1 db "talán" kondi. Azért "talán", mert nem fekete, hanem olyan "barnásszürkésokkeres".
Ebben a méretben még a színek is mások!
De már töltődnek az akksik a fényképezőgéphez!
Hátha sikerül valami értékelhetőt összehozni vele!