Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Szia svejk!

Hát! Majdnem!

Illetve túlságosan is!

Vagy hogyismondjam? :)))))))))

Az ellenállást áthidalva (kulturált, szakszerű módon) egy darab vezetékkel, 12V-ról (mert ez a táp volt azonnal hadra fogható) elindul a motor!
És meg sem áll többé!!!
Hiába szüntetem meg az átkötést, csak megy tovább szorgalmasan!

Ez a kis üres hely, amit kihagytam, néhány perc próbálkozást jelent!
Mielőtt elküldtem volna a beírást, visszamentem és játszottam még! Néhány próba után elmúlt az "örökmozgás"! MŰKÖDIK!!!
Viszont ez a söntölés dolog még érdekelne!
Mi gátolhat meg Engem, hogy leégessem ezt a picimocit?
Ha lenne még türelmed!!!
Vagy Másvalakinek?!

s7manbs8

Hegeszetésnél hogy lehet azt megakadályozni, hogy a pálca ne ragadjon oda, ahogy odaérintem, nagyon nehezen veszi az ívet, egy gyári kis hegesztővel próbálkoztam most délután, de nagyon nem akart a dolog működni, 2.5-ös pálca a tudása max, meg 100A elvileg, egy 2-es pálcával dolgoztam volna. Persze hozzáteszem, hogy életemben nem hegesztettem még  összesen egy órát, tehát nem vagyok túl gyakorlott. De annyit valahogy sikerült elérni, hogy ha kicsit megdöntve szögben érintettem meg úgy az ívet csak felvette valahogy, össze gányoltam amit akartam, de hátha valamit nagyon nem tudok még a témában. Pár jó tanácsot szívesen vennék, persze ingyen  ... :)

keri

Amíg hideg a pálca addig könnyen leragad, húzd meg lendülettel a felületen kétszer, hogy szikrázzon, de emeld is el, harmadikra már könnyebben gyullad az ív.

Ez a húzogatás azért is jó, mert a vas beég a bevonaton belülre, így megtámasztod ferdén a bevonaton, és elkezded ráfordítani, és egyszer csak begyullad szépen, bár azért nem árt ha a gyújtást húzással csinálod.

Gyakorolj hulladék vason. Ha már valamennyire megy a hegesztés, akkor vegyél elő bázikus pálcát, és gyakorolj azzal, mert ha azzal tudsz hegeszteni a rutilossal már gyerekjáték.

Ja és ha nem frissen légmentes csomagolásból szeded ki, akkor érdemes felmelegíteni a pálcát sütőben hogy kiszáradjon, mert nedves pálcával csak szenvedés.

000000000

Sok múlik az elektróda gyártóján is,lehetőleg száraz legyen vagy előtte egy más anyagon kicsit melegítsd fel a pálcát, párszor érintd  az anyaghoz azon mozgatva úgy nem ragad oda.Másik ha hosszabbítót használsz az legyen megfelelő keresztmetszetű és nem túl hosszú.Egy ilyen kis trafó ami 100 ampert tud max. a 2 mm-es elektródát 40-50 amperrel simán kellene vinnie.Esetleg a hálózat nincs-e akkor leterhelve pl.mosógép vagy más elektromos eszközzel?

keri

https://www.youtube.com/watch?v=CtE3Paj86Lw" TARGET=_fnew>Amúgy teli van a jútúb "weldig for beginner" videókkal

PSoft

"előtte egy más anyagon kicsit melegítsd fel a pálcát..."

Hogy,© elektron is értse...:))

Nyomd oda a pálcád végét az anyagra(zárlatra),ívhúzás nélkül,pár másodpercig.
Ha nyirkos a pálcád,látni fogod a távozó nedvességet ahogy az amper melegíti.:)

s7manbs8

Azt is csináltam, húzgáltam ... ilyesmi rémlett, hogy nem árt ...

s7manbs8

Nincs, leterhelve, vitte is, mikor elkapta, ez a nedves pálca, meg a hiányzó rutinom lehetett az oka.

s7manbs8

Csak az volt a furcsa pár napja meg ugyanezzel az egyik szomszédom se tudott vele hegeszteni, pedig ő gyakorlott hegesztő ... igaz most nem csinálja már azt egy jó ideje.

PSoft

Annyira nem árt,hogy még...használ is!:)
De,mit is..."húzgáltál"[#nemtudom]:)

Hogy,hogy itt vagy?
Azt hittem már...Debrecenbe kavircolsz a fakanállal!:))

s7manbs8

Na, meg nem találtam a hegesztő üvegemet, aztán a távcső napnéző fóliát használtam helyet, még jó hogy eszembe jutott, hogy olyanom is van.

s7manbs8

A fakanál a kezembe van, utána meg csajozni indulok, ha nem várnak, akkor meg viszem a komondort is. :)

keri

gondolom rendes hegesztőgéphez szokott :D

jani300

Pálca milyen típusú ? Rutilos , bázikus ?  Ha nem inverterrel hegesztesz ,bázikus pálcával esetleg nehezen fog menni :)Ha már a gyakorlott hegesztőnek sem ment ...

s7manbs8

4616 a pálca, az milyen ?