Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wm94bppdn

90 W-nál +15% nem okozhat nagyobb bajt. Valójában annyi történik, hogy a tengelyterhelés növelésével az állórész kicsit túl lesz gerjesztve, kicsit melegedni fog. Ha a mechanikai terhelés nem haladja meg a névlegest, akkor meg alig lesz különbség.

wm94bppdn

Valamennyire melegedhet, a katalőgus megmondja, mennyire. Amíg kézzel nem érzed forrónak, addig semmi gond.

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki tudna nekem mondani eggy olyan helyet ahonnan lelehet szedni a corel draw-ot? vagy akinek megvan eltudná küldeni? Köszönöm

sunraw

Ok, köszi! Még annyit kérdeznék, ha egy dekopír fordulatszám szabályzójára kötöm, az jót tesz neki?

wm94bppdn

Semmiképpen. A dekopírfőrészben kefés motor van, amit fázishasító tirisztorral kielégítően lehet szabályozni. A te motorod aszinkron gép, a fázishasításos szabályozás alig hat rá, illetve amikor kezd hatni, a motor meg is áll (billenőnyomaték). Van abszolút korrekt megoldás, 3 fojtótekerccsel, de nem ér annyit az egész. Lehetne még tekercsenként 24 V-os 15 W-os teherautóizzót is sorbakötni, az még szép is, mert áramstabilizáló.

jani300

Van abszolút korrekt megoldás, 3 fojtótekerccsel ,írnál erről valamit röviden ?

jani300

Ezt minden hátsó szándék nélkül ,pusztán kíváncsiságból kérdeztem .
Ha esetleg félreérthető lenne .

6rk75uezn

wm94bppdn

Remélem, nem értem félre. :-)
Három fojtót sorbakötve a tekercsekkel korrekt előtételezés állítható elő, ami frekiváltóval is együttműködik, mert az osztásviszony frekvenciafüggetlen. Sunraw esetében erre nemigen van szükség, +15% miatt nem fog leégni.

jani300

Köszönöm ! Én viszont félreértettem . Szóba került a fordulatszabályozás , azt hittem evvel kapcsolatos . De értem amit írsz .
Mégiscsak marad a frekvencia ,és a póluspár fordulatszabályozásra :)
Van egy kisebb marógépen amiből hiányzik a fokozatmentes villamos főhajtás , erre keresek ötleteket . De láttam a neten hogy az eredetit is átalakítják frekvenciaváltósra . Ez lesz a következő aminek nekiállok remélem .

VViktor

Sziasztok.
Olyan jellegű kérdésem volna,hogy a járólapról,hogy lehet levakarni költség hatékonyan a ragasztót?
Van valakinek tapasztalata?
Erőre is köszönöm az ötleteket.

vjanos

Ha megszáradt rajta, akkor csak mechanikusan :(

Ha még friss akkor vizes ronggyal, szivaccsal.
Fugafátylat ecetes vízzel.

m6j2vsrdz

Ez a Dunaharaszti Böhler volt?

w0hgtwf3w

Milyen ragasztót.?
Ha a csemperagasztóról van szó akkor egy kicsit bevizezed és utána felkaparod. (pengés ablakkaparóval) De minél többet vársz vele annál nehezebb lesz.

m6j2vsrdz

Ha nem egyenletes a bevonat az elektródán, akkor félreég a pálca. Ha nem centrikus a bevonat az előre szemrevételezéssel is megállapítható, ívhúzáskor pedig kétségtelenül kiderül. Ilyenkor úgy kell fordítani a pálcát, hogy az előrenyúló felhalmozódott bevonatos oldalt kell alulra fordítani. Tehát a le nem égett rész kerül alulra. Utána már lehet normális varratot készíteni ezzel a "selejt" pálcával is. Hármas belső sarokban pedig ne akarjunk jó varratot csinálni, ott olyan erőtér van, hogy nem fog sikerülni, felülírja a pinch effektust.
És még: a jó varrat alapvető feltétele a tisztességes felületelőkészítés. Rozsdára, festékre nem hegesztünk! Egyebekben a minőség elérése köztudottan évek kérdése.  [#wink]

Korábbi munkahelyemen gőzkazánokat is gyártottunk. Annak csöveit mindig ugyanaz a lakatos hegesztette. Automata nem csinál olyan varratot amilyet ő tudott.