Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Még a szoc.rendszerben gyártott a magyar ipar olyan elektródát talán ER21 vagy kisebb számút aminél nem sikerült a bevonatot központosan és egyenletesen felvinni.Na  akármilyen szaki is volt ezzel egyszerűen nem lehetett normális varratot csinálni.Kitört oldalra az ív vagy  a bevonat nem követte az elektróda fogyását így gyakran megszakadt a folyamat.Sajnos a hobbisták többsége ebbe magamat is értve mindent egyfajta elektródával kénytelen heftelni aztán az eredmény olyan amilyen.Első munkahelyemen sokat hegesztettem dinamóval persze feketén szaki felügyeletével.Legemlékezetesebb volt amikor 12 mm vtg. aknafedlapból kellet levágni 2cm csíkot 1 m hosszan 5mm-es szénelektródával 300 Amperral.Na akkor rotyogott rendesen a vas.

u3xrz0cut

Elnézést, de nem értek egyet Veled!
Én visszasírom az ER21 és az ER23-as pálcákat.
Az EB-s pálca már más kérdés....

jani300

Pedig igaza van ! Először én is azt hittem megütötték magukat a lakatosok , amikor láttam hogy egyenként válogatják a pálcákat .
Még mindig lehet venni ER21 -23 at .
Semmi rosszat nem tudok mondani egyébként ezekre a pálcákra . Ha van elfekvő régi , meg is szoktam venni .

000000000

Ez a nyolcvanas évek elején volt  de mint írtam lehet nem ER21 volt hanem ER7 vagy 8-as.

mex

Az ER23 jól használható elektróda, a 21-es vastag salakképző, (nemritkán excentrikus)bevonata már próbára tette a hegesztő türelmét.Sarokvarrat készítése körülményes volt vele...
A varratfelszín viszont nagyon egyenletes, nyugodt volt,utómunkálatot csak minimális mértékben igényelt.

6rk75uezn

Valaki valami okosat a #21957-es kérdésre?

Szedlay Pál

Elmentem személyesen megnézni a Böhler edző műhelyét. Megnéztem Ők hogyan is csinálják, a profik. Rájöttem, nem fogok edzeni. Vákuumban védőgázban minden folyamat. Megmutatták a darabokat edzés, megeresztés után. Nem is látszik rajta, hogy edzett, úgy nézett ki mintha most jött volna ki a megmunkáló gépből. És ez nem a reklám volt, hanem a valóság. Kilónként 1000 Ft. Kisebb daraboknál vállalható költség.

xg2w6ib9x

"Még mindig lehet venni ER21 -23 at . "
Mostanában újból elkezdte gyártani egy utód cég az ER23-as pálcát.
Meglepően olcsó a többihez képest.
Teljesen meg vagyok elégedve vele.

keri

Nekem sem volt vele különösebb gondom, de Esabot szoktam venni. Annyival nem drágább és garantáltan nincs szívás vele.

wm94bppdn

Amennyire tudom, szokásos elrendezés egy főorsőnál: elöl hengergörögős csapágy az oldalirányú erők felvételére, hátul O vagy X elrendezésben két kúpgörgős, vagy ferde hatásvonalú golyós, a tengelyirányú erők felvételére. Egyszerű esetben elég lehet 2 kúpgörgős a két végén, de gondolni kell a ház és orső különböző hőtágulásra és a kopásra is. Addig feszíteném, amíg nem zajosodik.

6rk75uezn

Csak annyit tudok hozzászólni hogy Esab nál nem igazán van jobb,ha van is mert van az drágább,nekem Esab-nál csak a felrakó elektróda kinálata sovány.

wm94bppdn

Moderált pontossági igény esetén elképzelek egy kötélcsigás áttételt. Ha a kötél a keresztszánhoz van rögzítve, és a csiga az ágyhoz, akkor a kötél szabad vége kétszeres elmozdulást fog mutatni. Ez az elv, de a gyakorlatban nem hiszem, hogy meg lehet közelíteni a márőléc 1/100-os leolvasási pontosságát.

jani300

Evvel nem igen lehet ,és nem is igazán szabad konkurálni . Gondolom ismert anyag összetételű darabokat vállalnak csak . Kösz az infót !

sunraw

Sziasztok!  
Lett egy Panasonic M91C90GD4Y, 90W-os 4 p motrom. Ártok a testi épségének, ha 200V helyett, 230-at kap?

6rk75uezn

Köszi hozzászólásod,a tokmány kozelénél lévő kúpcsapágy egyhe melegédése természetes jelenség?