Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

vadember

keri

000000000

000000000

A fogasszíj lefejtésénél valóban.Fogaskeréknél nincs.

000000000

vadember

Én is erről beszéltem, csak nem hitted el.

000000000

Sziasztok!

Hát kezdő vagyok a cnc terén és lenne egykis problémám a vezérléssel kapcsolatban.
Megépítettem ezt a vezérlőt

frkdv6dyr

000000000

http://pminmo.com/3axis/3axis.htm

és az lenne a problémám hogy ezt a motort szerettem volna rákötni: 23km-c051-07v
de nem csinált semmit
beállítottam a mach3 demoban mindent ahogy a egy oktató video mutatta de meg se mozzant
aztán láttam egy képet ahol ledeket köttötek be a negatív lábát a kivezetésekre a pozítívot összeköttöték a  táp pozitívjával
ezt én is megcsináltam és a ledek villogtak úgy ahogy az megvolt írva
mértem multi méterrel és ahol nem világított a led ott 0.02-0.07voltot mértem ahol világított ott tápfeszkót de a léptető motornál mindegyik kivezetésen 12voltot mértem
a segítségeteket szeretném kérni hogy mégis mi lehet a gond
motor kábeleit már mindenhogy cserélgettem de megsem mozzant
aztán egy utólsó próbaként ráraktam a tekercs felénél található kábelt a pozítívra akkor megindult

000000000

de nagyon melegedett (hát úgy kb 2perc után forró volt)
lehet hogy rosszul köttötem be vagy a motort nem bipolárban hajtani?vagy esetleg a +3 voltos töbletet nem bírja a motor?

segítségeteket előre is köszönöm

000000000

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőség hogy megmérjem melyik a plusz és melyik a mínusz az extruderből kilógó 2 kábelből, ami a fűtésért felel? Nincs áram alatt, mivel ahhoz kéne tudnom melyik a plusz és melyik a mínusz:) Ugyanez a probléma merült fel a heatbednél is, ezt a két dolgot nem én raktam össze és nincs rajta jelzés. Van egy pöpec multiméterem, de nem tudom hogyan lehet használni(tudom kínos) előre is köszönöm a segítséget.

guliver83

A motorokat gondolom jól kötötted be és a Step, Dir jel is helyesen van bekötve.
Rá kel mérni a Step jelre, vagy magas vagy alacsony szinten kel lennie.

000000000

köszönöm gyors válaszod
ezt nem értem (bocsi láma vagyok)
a step jelnek aktív HI-nak kell lennie és én így állítottam be (legalábbis ezt olvastam)
a kivezetéseken amit mértem az nem változott
szóval állandó 12voltot mutatott (és nem is ingadozott)
olyan mintha a tekercs csak átvezetné az áramot
(de lehet hogy ez csak az én hülye okfejtésem)
amúgy a tekercs közepéből kijövő kábelt azt rákell kötni a pozitívra? azért kérdem mert azt olvastam, hogy azt szabadon kell hagyni és velősen leköll szigetelni

guliver83

Az LPT kártyán mérsz rá a Step jelre ott vagy 5V vagy 0V kel lennie irányváltáskor.