Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

keri

3m9kaxws5

Szép munka! Azért a motortartó az nem illik oda.

9hpa53xy

Köszi:) A Kuplung szerintem illik a motortartóhoz ;)

3m9kaxws5

Az tuti!!!!!![#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

ywathzay

Tudna-e valaki rajzot, közeli fényképet mutatni hogyan épül fel a szerszámgépeket védő, lemezből készülő, egymásba csúszó lemezburkolat? Szeretnék ilyet a marógépemre készíteni.

keri

Ez engem is érdekel. Vékony rozsdamentes lemezt akarok használni, de pici gépemre egy egész tábla lemez sok lenne, szóval ha a tiedből marad örömmel átveszem a maradékot, illetve ha van masszív lemezhajlítód, azt is örömmel venném igénybe :) vagy ha nincs akkor egyben meg lehetne hajlítatni.

Nem tudom mennyire reális az ötletem, de olyan 0,3mm-es lemezre gondoltam. kb. 10db lamella kell nekem, ezeket egymásra teszem közéjük kartont teszek hogy ne szoruljon össze, maradjon egy üzemi hézag és egyben akarom meghajlítani kb. C alakra. Ennyit talán még bírnak a kézi hajlítók, ugye?

keri

Ez nagyon komoly szerkezet. Gratulálok hozzá!
Az különösen öröm a lelkemnek hogy gyönyörűen fotóztad [#eljen]

ywathzay

Köszönöm, tudtam hogy Gugli a barátom, de angolul nem tudtam a nevét, a magyarok meg titkolóznak.

ywathzay

Ezt majd megbeszéljük, ahogy elnézem a függőleges nem akkora gond, vízszintesen viszont a szennylehúzó elengedhetetlen. 0.5mm a járatos lemezvastagság, 0.3-at nem biztos hogy egyszerű beszerezni, és lehet jóval drágább mint a 0.5-ös. Van egy kézi élhajlítóm is, de lehet elviszem majd cnc hajlítóra, az olyan sarkos amilyennek lennie kell. Majd teszek egy próbát kicsiben, mit lehet kihozni belőle.

keri

Szennylehúzónak arra gondoltam hogy vékony filcet ragasztok a peremre. Zsírral átitatva szerintem hatékony, igaz én nem használok emulziót.

000000000

E1N Norton szekrény szerelés:
Addig jutottam, hogy leengedtem az olajat. Kábé 6..8dl jött ki belőle. Kicsavartam a fedél rögzítőcsavarjait, de a fedél meg sem mozdul. Kocogtattam kicsit kalapácsal, próbáltam alányúlni csavarhúzóval, de semmi. Nagyon keményen együtt van.
50 évvel ezelőtt nem úgy tervetzék, hogy ragasztva lesz, így az öntvényen nincs kialakítva megfelelő nyílás, ahol be lehetne feszíteni egy csavarhúzót. Hogyan szokták ezt a fedelet lefeszegetni mások?

ra8nsmk6w

Van benne néhány illesztőcsap, az nagyon tud tartani.