Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Köszönöm, de nagy szégyen lenne, ha nem tudnám megoldani :)

000000000

Sziasztok! Van 2 IM483IE stepmotor vezérlőm, OPT-232 kártyával... A kérdésem az lenne hogy milyen RS232 kábel szükséges hozzá. Próbáltam már egy két verziót leforrasztani, de eddig nem tudtam kapcsolódni hozzá sem terminálon, sem a SEM terminállal. Valaki tud ebben segíteni? Köszönet előre is!

000000000

A keresztbe kötött RX-TX verziót már próbáltam...

Révész Richárd

Ez az OPT 232 kártya miféle?
A manual szerint a vezérlő 422-n kommunikál.

000000000

Rs422 ből alakít át rs232 re

korbendallas

Üdv,
Van pár darab Powermax léptető motorom. A forgó része mágneses. Ez gondolom akkor állandó mágneses motor vagy mi. Mind1. A kérdés az, hogy ha megfordítom ezt a forgó részt, az okoz-e valamilyen problémát? Köszi a válaszokat előre is.

000000000

Sziasztok, megint elakadtam:
3 fázisú irányváltós/pólusváltós motort szeretnék működtetni egyfázisú NULLÁZOTT (fi relé nélkül) hálózatról. Mit csinálok rosszul?

jani300

Azt mi honnét tudjuk ?[#nemtudom] :)
Végre egy téma amiről tudok valamit .
 Akár működhet is ha nem kell a teljes teljesítmény .
Persze ha megint viccelsz ...

svejk

Nyűgös eset...
Kettős tekercselésű, vagy Dahlander?
Kell mind a két fordulat?
Van huzalmad belenyúlni és a tekercsek kivezetését belül megbontani és kivezetni?

Minden esetre egy frekiváltó nagyot lendítene az ügyeden...

000000000

látod, hogy nem vicc... ha az lenne, szerintem már tudnátok.

000000000

egy eszterga főorsó meghajtó motorja... összeraktam egy kondenzátoros fázistoló "kapcsolást" de csak morog... azt sejtem, hogy a földeltnulla bezavar, vagy nem tudom... mindenesetre nem tudom berántani se (indítófázis helyett)

svejk

"a földeltnulla bezavar"

??? nem zavar ott semmi...

A kapcsoló előtt támadtad meg a "kapcsolásoddal", vagy a kapcsoló utáni 6 vezetéknél?

Még egyszer kérdezem, kell mind a két fordulat?

2,2 kW-os motor?

000000000

Elsőre a 3f hálózati dugójára kötöttem a fázist, a nullát, és az egyiket kondin keresztül

jani300

A nulla nem játszik . Mennie kellene . Biztos jól van kötve a motor ?  A Dahlandernél nem mindegy hogy a kapocsléc melyik oldala van bekötve ,ha tudod nem szóltam . Ha nem több kb 2,2 kw nál ,akkor egy 230/400 as autótrafóval rendesen mehet .De nem olcsó ,mert jó nagy trafó kell . A tekercselést én nem piszkálnám ilyen motornál .