Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

jani300

A kisebbik fordulattal próbálkozz elsőre .
De a betáp dugó után lehetnek 400 voltos mágneskapcsolók .

000000000

három fázissal megy hibátlanul. a kapocsléchez nem férek hozzá.... egyedül (nem tudom, hogy duplatek. vagy Dahlander)

000000000

nincs csak tárcsás kapcsolók, de iszonyatsok vezeték

jani300

De tudod :)
Ha duplázza a fordulatot akkor dahlander .
Egyszerű szerszámgépben nem igen van kéttekercselésű egyébként sem .

svejk

Csak kíváncsiságból mekkora kondival próbálkoztál?

jani300

Megoldható . De a motorteljesítményt  még mindig nem árultad el . Kondival ez így esélytelen ,majdnem biztosan . E2N már kötöttünk így be ,de a vezérlésnek volt egy 380as trafója azt cserélni kellett .  Trükkös és kevesen foglalkoznak vele ,ha nem nagyon muszáj ne erőltesd .

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/01/30/rOCpqG9.jpg" border=0>

000000000

telán 22 mikro, azt olvastam valahol, hogy a szükségesnek a harmada elég... van rajta nyuszi/csiga

jani300

Mindegy , mondom a frankót . Kondival csak , ha megy is kaki lesz .  Nem megy ez irány váltás , nehezen indul . Kell elé egy minél nagyobb motor ami csak pörög a hálózatról . Ez frankó 3 fázist csinál  . De ez akkor még mindig 3x230 volt . erről már működik de gyengébb és szinte biztos bele kéne piszkálni a vezérlésbe .  Ha még mindig nem ment el a kedved lehet tovább is .  Tudom hogy Svejk is tudja !

jani300

22 MIKRÓ , de mekkora motorhoz ?
 Biztos nem kamu ?

000000000

http://www.imgserv.com/images/2014/01/30/zywge.jpg" border=0>

000000000

biztosan vanfrekvenciaváltó, egyről 3f. ra, de valószinüleg 2 eszterga ára

000000000

Nehogy azt hidd. Sok frekiváltó egy fázisról megy. Ha úgy vesszük, mindegyiknek a kimenete 3fázisú. Huszonezres kategóriában is szokott lenni itt a fórumon ilyen 4-500W-os motorhoz.

svejk

Ehhez kellen úgy 50 uF meg ugye egy trafó.
Mivel kicsi motor a zsibin kaphatsz hozzá 380/220-as trafót egy-két ezresért.

De egy ekkora frekiváltót is kapsz 15 ezer körül, 400 V bemenőset, no persze ahhoz is kell a trafó, de akkor tuti lenne.

Vagy trafó nélkül 200 V bemenőset, de akkor már kompromisszumot kell kötni, de még mindig sokkal jobb mint a kondis.

A kondis motorok esztegánál nagyon megviccelhetik az embert ha menetvágásnál irányt vált (akarna váltamni) a muki.