Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Pali79

Keveset akartam, nem sokat! [#beka2]

w0hgtwf3w

Hát akkor szerintem jó lesz az 0,6 Nm-esnek.

hostya

Egy kis segítséget szeretnék kérni a sokat tapasztalt társaságtól.
Mi a neve annak a 2-3mm vastag gumiszivacs szerű, egyik oldalán öntapadó felülettel rendelkező "valaminek", amit pl. a rozsdamentes mosogató aljára kell ragasztani.
Másik alkalmazási terület, -ahol találkoztam vele-  olyan gépkocsi karosszéria elemeknél, ahol viszonylag nagy lemezfelület van merevítés nélkül.  pl. az ajtó külső lemezének a belső felületére ragasztva...
Ez a "valami" arra hivatott hogy a lemez rezonancia erősítő hatását csökkentse. (ne kongjon) :)
Tehát: mi a neve, és hol lehet beszerezni..?

ks46twg3x

Szia!
Szerintem a Kaiflex öntapadó hidegszigértelő lemez erre alkalmas. Bár elég drága!

000000000

http://kepfeltoltes.hu/140112/750_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

000000000

http://kepfeltoltes.hu/140112/3000_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

miért van ez a nagy ár külömbség

000000000

nyomatékbeli külömbség melyik lene jó egy föorsohóz (amit szeretnék áttételezni médpedig ugy hogy 300rmp-8000rmp és 3fokozat)és frekiváltó(danfoss vlt 2800)

svejk

Ugyanakkora teljesítményű villanymotor esetében a kisebb fordulatú arányosan nagyobb kubatúrával rendelkezik, tehát mindenből több kell hozzá.
Ez vonatkozik maga a testre, a tekercselésre de még a csapágyazásra is.
A másik szempont az ár kérdésben, mivel ez a többlet anyag miatt drágább ezért kevesebb fogy belőle, ergo még drágább az előállítása.

A 750W-on belül nyomaték ügyileg majdnem mindegy a motor, hiszen a nyomaték és a fordulatszám határozza meg a teljesítményt, e hármas szoros kapcsolatban van, mint az Ohm törvénye :) csak itt még van egy 2Pi állandó is.
Amennyivel kisebb a motor fordulata, annyival nagyobb a nyomatéka, de ugyan ide lyukadsz ki a mechanikus áttételezéssel is.

Talán az 1500-as motor lenne a megfelelő, az alábbiak szerint:

A frekiváltóval úgy 30-70 Hz közt tudsz kielégítően dolgozni, de ne feledd, hogy a 30 Hz esetén már csökkenni fog a motor teljesítménye.  
a fenti frekvenciákhoz ugye 900-2400-as fordulatszám tartozik.

Ha mechanikusan alkalmazol egy 3:1 lassító és 1:3 gyorsító áttételt, az 1:1-en kívül, akkor le tudsz menni 300-ig, illetve a max. fordulatszámod 7200 lesz.

Célszerű grafikonba rajzolni a három áttétel fordulatszám nyomaték görbéjét és úgy meghatározni a kapcsolási pontokat. Hasonlóan, mint ahogy az autóknál meg van adva a különböző sebeségváltó állásokhoz tartozó sebesség- nyomaték adatok.

000000000

ez igen köszönöm szépen ezt a színvonalas választ

hostya

Köszönöm a segítséget batesz és karcsi22 fórumtársaknak!

ANTAL GÁBOR

Páran tudják már hogy dec 28 án egy nagy pukkanással  tönkrement a Pc m tápegysége ( vitte az alaplapot és a winchestert ) Szeretnék valamit föltenni a táramba ( közkincs lenne )  de a kapcsolódás a szerverhez adatai is elvesztek  Ha valaki tudná hogy hogyan kell kapcsolódni akkor a nevem alatti e mailra kérem küldje el!!
 Saccra emlékszem de nem próbálkoznék . Varsa a dátumot is beleépíti de azt sem tudom hogy a 4 jegy kell vagy csak a két utolsó

Révész Richárd

Béni

http://cnctar.hobbycnc.hu/ANTAL%20G/hunbay.png" border=0>

Jelszót meg küldtem.

ANTAL GÁBOR

köszönöm  Richárd és Béni támogatását!!!
Föltettem a tárba 11 bescannelt oldalt az önállóan működő ( nem hálózatról vezetett) aszinkon generátorról.  A tollas beírások ( korábbi ) munkáim   ( Nálam így néz ki egy jó szakkönyv )