Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Na . Elvileg 4/8 pólusú Dahlander (inkább póluspárszámú ha igaz , de belezavarodtam ).
Még egy 22mikróssal lehet el is indul ,de azt ne hagyd rajta . Nem tudom milyen gép ,de lehet csak mechanikus kapcsolók vannak akkor működhet . Az egyfázisú frekiváltó sem igazán jó ide ,mert ezt a motort nem lehet csak úgy átkötni ,deltába ,a Dahlander miatt . Autótrafó 230/400 plusz egy motor pörög róla üresen a gép előtt ,vagy a motor helyett 3f frekiváltó . Úgy majdnem tökéletes . Az anyagi vonzata az más kérdés .

jani300

[#integet2]Már írtam gyorsabb vagy :)

000000000

és azzal ne törődjek, hogy a 3 fázisvezeték közül egy föld
kamrás kapcsolókkal -egy főkapcs. egy nyuszi/csiga, egy irányváltó

jani300

A föld a mérőnél van közösítve a nullával . Utána már külön szerelt nulla :)Azonos potenciálon még lehet attól.

svejk

Én a marógépem 2,2 kW-os-es Dahlanderjét 33Hz-ről járatom.  
Persze felmegyek vele 50 Hz-re is akkora fordulaton nekem már úgy nincs szükségemn a teljes teljesítményre.

000000000

Sziasztok,  
E1N Norton szekrényéből némely fokozatban ronda hangok jönnek, ráadásul nehéz is kapcsolni. Így nem akarom használni, de félek, hogyha szétborítom nehéz lesz összerakni. Mennyire bonyolult egy ilyen belülről?
Tömitést miből érdemes csinálni? Az előző tulaj sziloplaszttal rakta össze, ez nem túl szép.  
Ha sikerül összerakni a beavatkozás után, milyen olaj menjen bele? Olvastam arról, hogy jó bele a sima motorolaj (pl valami olcsó 10W30), de máshol hajtóműolajat javasolnak. Az utóbbi szimpatikusabb, lévén ez egy hajtómű és így talán kevésbé csöpög, de nem túl sűrű ez? Mennyit nyel el?
Köszi.

svejk

Ej, de jó nevet választottál! :)

Egyébként meg légy üdvözölve! [#integet2]

jani300

Én is használtam "csinált" 3x 220 volttal esztergát 2,2 es Dahlanderrel . Nekem is elég volt az a kb 1,5 kw bőven . És még "kontrázni" is lehetett vele .

svejk

Egyszerű mint a satu, minden adja magát.
(bár az E1N-t speciel nem ismerem, de nem lehet bonyibb mint az E2N)

Jó a sziló, de valami komolyat vegyél, pl. piros Titán.
Néha a tömítés vastagsága is számíthat, pl. a karoknál, erre figyelj.
Szinte bármilyen olaj jó, a vatag hajtóműolajokkal csendesebb lesz, de egyben nehezebben járhat.

A ronda hangok valószínüleg csak fogaskerék cserékkel lesznek orvosolhatók.

000000000

én nem voltam ennyire szabálykövető, azért mondtam, hogy nullázott hálózat, vagyis takarékosságból minden konnektorban rákötöttem a védőföldre a nullát... tehát niincs védőföld, a nulla a géptesten, és egy fázis helyén lesz....  de lahat, hogy valóban a kondi kevés

000000000

Köszönöm. Ha éppen nem fognak be másra, hétvégén megműtöm.

000000000

Ehhez a csinált háromfázis előállításához milyen motor kell? Van egy 2,2-es 1400-as fordulatú és egy 1,5-ös 960-as motorom,ezek közül lehet-e valamelyik vag gyorsabb kell?

Csuhás

Ugyan ez emu és nem e1n de nálad is hasonlóra számíthatsz:
http://data.hu/get/3650477/norton.zip" TARGET=_fnew>Norton

PSoft

[#conf][#wow1][#ijedt]

Csuhás

Szerintem a te pici motorodhoz bőven elég a 960-as motor. A csendesebb is lesz.