Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

t62d6ha2b

Csuhás

Nem tudom milyen gépről van szó, de nem lehetne egy állítható bronz anyát beépíteni? Az egy 10.9-es orsóval már tartós megoldást adna. Vagy  ha megpolírozod az orsót, és ráolvasztott műanyag anyával is kotyogás mentes lehet a géped.

t62d6ha2b

Ez ,,az a" Schaublin eszterga...

Azt gondolom, hogy ez valamikor célgépnek készült, és csak karokkal lehetett a szánt mozgatni (vannak beállítható ütköző csavarok, és az orsóval való hajthatósága házilag kivitelezett). A keresztszán összesen 13 mm vastag, abba van fúrva a 6-os menet.

Azt már kitudtam, hogy lehet 2 bekezdéses 6 x 2-es trapézorsót kapni (horror áron), de az anya nem fér el. Vajon lehet a szánba ilyen menetet  fúrni?

Megkeresem a fotómasina töltőjét, és holnap teszek fel képeket - hátha valaki egy friss ötlettel simán megoldja a problémát...

Csuhás

Lehet itt esztergához ajánlott balos trapézmenetes orsót kapni anyával, azt akár a szán mellé is fel lehet szerelni.

8e8gzzjjj

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy én xps betük kivágással és gyerekszoba dekorációkkal foglalkozom.A kérdésem az lenne hogy van-e olyan fólia ami egyik fele ragasztott a másik fele pedig fényes.Olyasmi mint a laminált papír.Mert most úgy szeretném csinálni hogy van egy képen mondjuk Micky képem az kinyomtatnám a megfelelő méretbe és azt csak ráragasztanám a táblára és cekász habvágógéppel kőrbevágnám.Erre kéne nekem valami mególdás.Remélem tudtok nekem segítteni.Válaszotokat előre is köszönöm.

Pali79

Szerintetek hol rontottam el?  
Egy 16mm vastag keményfa lapból szerettem volna kimarni 100mm-es kört. 2mm-es mélységekkel haladtam lefelé 200-as előtolással. Amikor elérte a 14mm-es mélységet elkezdett lassulni a főorsó fordulat és egyszer csak eltört a marószár.

c2nsu773m

Az éle a késnek beljebb áll a szárától, bemelegedett kilágyult, elájult!

000000000

Belefulladt a forgácsba ami rászorult a maróra.Ki kellett volna fujatni a forgácsot vagy sürübben kiemeltetni a marót.

besirkyjh

Szia

Lehet a Z asztalod ( maroszár ) nem meröleges az munkaasztalra és ezért a mély horony falához feszült és az fogta meg a maromotorod .
Vagy amit a Tomi mond .

motion

Én pont tegnap láttam ilyet.
50cm széles a tekercs és folyóméterre lehet venni.
Nyomdaellátó bolt. Helyileg Debrecen...
Nem tudom te merre laksz, de ilyen helyen keresgélj...

6rk75uezn

Egy gondal fordulok hozzátok,épitettem egy szalagcsiszolót,acél csiszolásra.
3 görgőn fut(na) a vászon 1800mm hosszú a szalag.
Csak egy kicsiny problémám van vele hogy akár hova állitom az utólsó feszitő görgőt akkor is 1-2mp után leszalad oldalra.
Segitő jellegű hozzászólásokat előre is megköszönöm.
http://www.imagebam.com/image/5bca2a306011266" TARGET=_fnew>[/img]

6rk75uezn

Csuhás

Hordó alakúak a görgőid? Ha nem akkor gyors próbaként tekerj ragasztószalagot a görgők közepére. Hengeres görgőkkel instabil a szalag.

Pali79

Köszönöm mindenkinek!
Újabb kérdés: 4,8-as szárat meg lehet fogni 4,5-es vagy 5-ös patronnal?

Csuhás

Az 5-ös megfogja. Ahogy emlékszem a névleges méretnél 1..2 tizeddel nagyobb belemegy, és kb 5 tizedet tud szorítani egy patron. Ezek a számok a normál gépészetben használt patronokra vonatkoznak.