Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Köszi válaszod,közbe egy asztalostól érdeklődtem és ő is ezt tanácsolta,hogy régi hosszú laposszij hajtásnál is hordó alakú volt a hengere,már csak az a kérdés hogy a 120mm széles görgőre mekkora hordóság kell.

Révész Richárd

Nem kell sok.A közepén hagysz vagy 20 mm egyenest, a szélénél meg 1 mm-el legyen kisebb az átmérő.
Remélem érthetően írtam.

Csuhás

Ha elég merev a géped akkor szerintem elég ha 0.5..1mm-el magasabb a közepe. Láttam a youtubeon olyan csiszolót ahol csak pár menet szigszalag volt a görgők közepére tekerve. Igaz ott csak 50-es szalagot használtak.

Rabb Ferenc

Azt írja a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1128193122#2958 " TARGET=_fnew>tudomány, hogy csak a feszítő görgő hordó alakú.

szf

Szia!
Minden szalag törésnél hordósgörgő kell.Pl háromszögben elrendezett .
Rendszeressen gyártunk ilyen görgőket.Mindkét  végétől visszafele félfokos letörés az egyenesnél lévő kifutást összecsiszoljuk.De van erre egy számítási érték is ,ha kell utánanézek.
De minnél durvább szalagot használsz annál jobban kell csökkenteni a szöget.De számítanikell arra,hogy a szalag közepe nyúlik.Ezért szoktak pneumatikus beállítót használni, azaz billegtetik a hengert pld :kontaktcsiszolók.

sanka74

Szia! Én is építettem szalagcsiszolót, és élcsiszolót, az igaz csak két hengeres volt, és faipari. Ott a hengerek 2 x 1 fokban voltak közepük fele kúposak. A nagy fordulatú több fejes gyalugépeknél a gyalukés tengelyek hajtását is lapos szíjjal oldják meg, és ott a szíjtárcsák kb. 40 mm vastagok és palástjuk domborúságának sugara kb. 500 mm lehet szemre. A 2x 1 fok kúposságot könnyebb kivitelezni és nálam jól be is vált, stabilan járt a szalag a kívánt helyen.

Decaza

Szia!
Köszönöm a segitséget. Ha kérdezhetek még, hol találok leirást a szervo és a léptető motorok közti különbségekről (nem szerkezeti, hanem alkalmazás oldalról).Előre is köszi!

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek a segitséget,ezt eddig nem tudtam hogy minden törésnél lévő görgőnek hordó alakúnak kell lennie,úgy érzem meg kell próbálnom a 2x1 fokos szöggel.
@szf akkor a meghajtó gumirozott henger is legynen 2x1 fokos igaz?
A görgő közepén akkor maradjon egyenes rész?(tehát megmunkálatlan).

Csuhás

Sok csiszolón csak 1 hordó görgő van, és működnek.

6rk75uezn

Igen,az is lehet hogy az én esetemben is működne ha csak egy görgő lenne hordós,de akkor az az én esetemben a legnagyobb az az a 200mm-es meghajtó görgő legyen,szerintem.(a többi görgő csak 70 és 50mm-es átmérőjű,tehát egyértelmű hogy a legnagyobb görgő érintkezik a legtöbb vászonnal,tehát az vezetne a legtöbbet is.

KoLa

Érdekes ez a csiszológép, az acél csiszolására!
Mintha a józan ésszel szembe mentél volna a tervezésnél!
Az ilyen elrendezésűt nehéz lesz belőni! és kezdődik elölről az egész, szalagcserekor!
Ésszerűbb a rövidebb szalag két tengellyel, vagy a nagyobb tengelytáv ha a szalaghossz a lényeg!
Úgy látom hogy a két irányú síkcsiszolás lenne a lényeg! + a gumizott görgőn a csiszolás!
A hajtott görgőn kell hordósítani a palástfelületet! a többinek viszont tök párhuzamosnak kell lenni a hajtott görgővel!
Egy fix pontnak kell lenni! a munka görgőnek! az összes többit állíthatóra kell készíteni!
Nekem is van egy ilyesmi szalagcsiszolóm! de csak két görgős! én inkább a gépet tudom elfordítani, ha más irányból kell síkba csiszolni!
A hajtott görgő gumiját csak éppen hogy hordósítottam csiszolással kb, ahogy Révész Richárd is írta!
Viszont a tengelyt két irányban tudom menet közben is állítani!
Szalag cserekor, nagyon kényelmes a beállítás!és munka közben is, ha a hőhatás miatt elkezd vándorolni a szalag rögtön tudok korrigálni!

besirkyjh

Szia  

Hát itt ! :)

Vége láthatatlan vita szokot belöle lenni .
Talán egy alkalmazási példát ha emlitenél akkor könnyebb lenne a válasz is .Vannak alaklmazások amikor fordul a kocka , vagy ide vagy oda vagy mér odébb :)

6rk75uezn

Szia.
Háááát az biztos hogy egy 3 görgős csiszolót nehezebb beállitani és megcsinálni is de ....!Eredeti terv az volt hogy csak két görgős lesz,itt jött az hogy keveseltem a szalaghoszt,majd az is lényeges volt hogy két irányban tudjak csiszolni,tehát legyen egy vizszintes hosszabb rész is és egy függőleges rész is asztallal szögbe állitható vezetővel is,közbe a csőáthatás csiszolása is tervben volt de az kimaradt.
Szóval a nagy 200mm es meghajtó kerék miatt és a szalaghossz növelés miatt is jött össze a háromszögben futatott szalag.
Akkor egyenlőre a meghajtó kereket megszedem 1 fokosra úgy hogy 20mm marad középen egyenesen és összecsiszolom.
Kipróbállom és irok hogy mire jutottam.Köszi a véleményed és segitséged.

bznc93pf5

sziasztok,
tudtok ajánlani win8 64bit-en futó bútortervező programot?
köszönöm előre is

bznc93pf5

tud valaki okosítot lelőhelyet erre a programra:KD Max v5.
ez NEM  KitchenDraw!