Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Na jó! Van ország, ahol kettős szigetelés van! Földelni tilos. És csoportos vcguggolók is vannak. És továbbadják a vc papírt.
Egy másik hasonlóban meg a zuhanyrózsában van a fűtőtest. Igaz 100v ott sincs védőföld . Meg fi relé. És élnek emberek. Azt se tudják, hogy szűkülvagybővül az ózonjuk. Mindig kell valamit bedobni. Most az akácfa kiirtása van soron.

jani300

A fordulat nem számít igazán .  A lassabbat könnyebb elindítani . Az üresen forgó motorra azt mondanám legyen legalább még egyszer akkora teljesítményű ,mint a használni kívánt gép . Az üresen forgót gombbal kell indítani ,és az üzemi kondik méretével egyformára állítani a három fázist .Erről a motorról már  három fázisként 3x230 lehet vinni ,és már nem kell semmiféle gomb . A lényeg hogy megvan a három fázisú motor nyomaték görbéje .

000000000

Köszönöm,végül is max 750 wattoshoz kellene csinálnom .

jani300

Azért azt tudod ugye ,hogy ez nem nullázás !
Nálam lehet még ki is kötnék a villanyt :)
De ezt szüntesd meg , mert nem biztos hogy mindig Te szerelsz .

000000000

Persze, megígérem, hogy megszüntetem. Senki ne hivatkozzon rám! Kb 250 kötés, és csillagban többszáz méter zöldsárga a csomóponthoz. :)

mex

" takarékosságból minden konnektorban rákötöttem a védőföldre a nullát.."

Ugyan miért nem csodálkozom ezen a Te esetedben?
Ez simán kimeríti a tudatosveszélyeztetés fogalmát...

000000000

Ne légy ilyen szögletes. Az elektromos áram/feszültség a barátunk. Mint a gugli

mex

Nem nevezném szögletességnek.
Te viszont menthetetlen vagy.

000000000

Egyik ismerősnél jópáréve vízköveztem a boylert.Automata lekapcs,biztosíték kivesz,kötöm ki a vezetékeket végül a földelést aztán szikrázik egyet majd elhallgat a konyhában a hűtőszekrény.Kiderült az oszlopnál eltört a nullavezeték kötése és az egész lakás a vízvezetéken keresztül volt nullázva.Nálam is megette a tüzfalnál a régi rézvezetéket a  alu sodrony,ami aztán ki lett cserélve az óráig újra plusz lett egy kiépített plusz földelés is a gábekötés miatt.

jani300

Ok !
Akkor figyelj . Ma történt .Én sem mindig foglalkozom a földeléssel. Az éjjel elaludtam és elbalfékeskedtem egy hajtóműves motort. Nem részletezem földzárlatos lett , nem volt leföldelve . Délelőtt jól megrázott a kazán . Rákötöttem a földelést rendesen szikrázott . A fiam a radiátor mellett alszik . Szaladtam meg nézni élnek e még . Gondolom ez neked sem hiányzik . Végül is nem történt baj . De ...

000000000

Na, jól belebonyolódtam. Hogy lehet ebből kijönni. Csak zöldségeket írtam, hogy figyel-e valaki. Különbenis ez a bénavagyok topic

s2k5ycubj

A tanulság: a zöldségek helyett a zöld/sárgát MINDIG rendesen bekötni és használni!!!
Én időnként szoktam tesztelni ahogy ma szokás nevezni túlterheléses támadással,rákötöm az egyik fázist a földelésre,ha lemegy az automata már nagy baj nincs.

mex

"Na, jól belebonyolódtam. Hogy lehet ebből kijönni."

Próbáld meg a barátaid segítségével, (tudod az áram, meg a gugli...).

000000000

9hpa53xy

Életem első Z tengelye, és működik :) Már csak az X meg az Y kell :D