Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Természetesen nekem is apa-apa kábel kell...
A webshopok pedig rohadjanak el, ki van írva hogy raktáron azt egy hét alatt meg is hozzák...

vjanos

Valahogy úgy érzem, hogy 18 eres kábelt méterre beszerezni legalább akkora kihívás [#nemtudom]

Révész Richárd

Mile Kft Budapest.Odamész kérsz 2 fm és megkapod.
A 18 erűt biztos, hogy vágják.

000000000

"Az a tapasztalatom, hogy nagyívben lerosszják a vámon, hogy mi van a számlán. Belövik, hogy kb mennyibe kerülhetett (rákeresnek ebayen?) és az alapján kalkulálják a fizetendőt."

Ezt nem tehetik, és nem is teszik tudtommal.
1. verzió vámolnak a mellékelt számal alapján.  
"Gift" értéke kisebb mint 45€, és természetesen magánszemély adta fel. (nagynénikém, aki Shanghaiban táncosnő) érkezett Magyar Királyi Postával, bejön vámmentesen. (Ha rénézésre hihető, mert kis súlyú és térfogatű csomag)
2. Nagyobb, vagy ennél magasabb összegre deklaráét csomag, értékének megfelelő ÁFA, VÁM és eljárási költség. Sokszor ez is alá van értékelve (áldja a feladó kezét a sors), és eszerint fizetsz. Itt kifizeted a 27% ÁFÁT + kezelési költséget. Valszeg itt látod az eltérést, a kezelési költség fix, pl. 1500 Ft. Akkor is, ha 2500 ÁFÁT fizetsz, akkor is ha 15000-t. Ez elviszi a %-ot.
3. Legsz@rabb verzió. Nem hiszik el sem a feladó számláját, sem az általad bemutatott bankivonatot, és vámszemlét folytatnak le, közlik az általuk megállapított értéket, és eljárási illetéket. Az eset súlyosságától függően további eljárás. Ebben nem volt még részem, nem is adok rá okot. Nem is kívánom senkinek.

000000000

számal=számla
Deklaráét=deklarált

000000000

helló Petőfi csarnok hétvégeken pár száz Ft megvehető + 200 ft a beugró

Rabb Ferenc

smalla

Hát akkor én többször is a 3. kategóriába futottam bele, tőlem nem kértek egyszer se számlát, egyszerűen csak kijött a papír, hogy ennyi a fizetendő,  pedig a számlaérték alapján kb a negyedét ha kellett volna fizetni.
Egyszer vettem egy marómotort frekiváltóval, ami combosabb összeg volt, de akkor megvolt a lehetőségem és angliai címre kértem a postázást, aztán a rokonok hazahozták. Ott még ezután sem kellett plusszban fizetni semmit, pedig az egész majdnem 500 USD volt. Ja és a szállítás oda még olcsóbb is volt...

ANTAL GÁBOR

Kérnék egy PC gurut hogy nézzen rá a yahoo s levelezőre  ( www.yahoo.com  > mail ) mert nálam tegnap este óta azt írja hogy sorry de ideiglenesen hiba van .  

vjanos

A bejelentkező ablak bejön nálam - de nincs ilyen mail címem...

ebalint

Én most próbáltam, teljesen rendben volt.

keri

BLDC modell motornál ha a vezérlésre simán ráadom a MACH3 orsó vezérlés PWM jelét az elég a fordulatszám szabályzáshoz, vagy van valami megkötés a jelalaknál?

keri

Kösz, megtaláltam.
5V 1500uSec +/- 500usec impulzus szélességgel lehet +/- 90°-ra állítani a szervót, ~50Hz tól felfelé szervótól függően.

bznc93pf5

nekem is minden jól működik

ks46twg3x

www.logicnc.com
Ha érdekel keress meg magánban.