Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

de a KitchenDraw V6 is érdekelne

Nemes Mihály

Sziasztok!

Lenne egy Excel gondom.

Készítenem kel egy Excel-ben egy kis táblázatot.
Lényege!  hogy 3db jelalak közül lehetne választani (négyszög, szinusz, háromszög)
be kellene állítani a  Hz, és ezt menetközben növelhetném és fordítva.
És ezt a jelalakokat ki kellene rajzolni.

Szerintetek , ez lehetséges?

pbalazs

Excellel minden lehetséges, de én nem értem, hogy mit szeretnél.
Különböző (beállítható) frekvenciájú jeleket kirajzolni?

Nemes Mihály

Igen valami ilyesmire gondoltam.

Lényeg az lenne, hogy három mező 1 szinus 2 négyszög 3 hárömszög, bármelyiket is választom az a jelalak jelenik meg !!!

lenne egy másik mező a Hz nek amit ha változtatok akkor a jelalak is változna.  

9hpa53xy

Sziasztok! Megvan valakinek a "Makita service information"  DVD ?

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek a szalag csiszolóval kapcsolatos tanácsokat (hordóalakú görgő),igy hogy hordó alakú a nagy meghajtó görgő igy már szépen középen halad a szalag,ami még zavar hogy hogy csiszoláskor nagyon érezni a vászontoldást,bár lehet hogy a vászon mögötti alátámasztó lapokra ragasztanom kellene parafát vagy valami ilyesmit és jobb lenne.

3m9kaxws5

Üdv! Nekem sima vaslemez van alátámasztásnak a szalagcsiszolómon. két görgő között. 4 görgős a csiszolóm.

9hpa53xy

Én nem látok letöltő linket. Lehet én vagyok béna :(

Szalai György

„nagyon érezni a vászontoldást”
Ez nem csak azért baj, mert kellemetlenül döcög fémcsiszolás közben. (Fánál én nem érzem.)

http://foto.rambler.ru/public/stalex130/_photos/P1030884/P1030884-web.jpg" TARGET=_fnew>Azért is baj, mert a döccenőnél nagyon kopik a szalag hátulja és ott szakad el, mielőtt még a többi része alkalmatlanná válna a csiszolásra.

http://www.acefixings.com/bosch-gbs75ae-professional-750w-belt-sander-240v-p1162" TARGET=_fnew>Van itt egy kis vaddisznócska BOSCH GBS 75 AE csiszolóm.

http://i2.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/002739/2739158.jpg" TARGET=_fnew>A talpán, egy grafitlapon siklik a szalag hátulja, ez jótékonyan lassítja a szemcsehordozó szalag kopását.

A parafa nem siklik, (Ezért is tettem a lépcsőmre.) addig fog neked melegedni, míg meg nem unod a füstöt.

4aixn8r8

Üdv Mindenkinek!

Az után szeretnék érdeklődni hogy mach3-al építek egy vezérlést és az NC Start gombot szeretném egy külső nyomógombbal megoldani. Milyen lehetőségeim vannak? Ez a gép egy fúró automata lesz a vezérlés szempontjából szükséges  a külső beavatkozás, de mivel a gépet "operátor" fogja kezelni a billentyűzet kihelyezését el kell vetni.  

Előre is köszönöm a segítséget

Puppy

xfg6v697j

Képernyőgombok külső jellel történő vezérlésére az oemtrig bemeneteket kell használni.

Béni

Ha nincs billentyűzet, akkor kell oda még pár gomb ...
A lehetőségek között ott a Brain is ...

6rk75uezn

Szia.
Akkor valószinű hogy az én saját toldásommal van a baj,ha gyári szalag lenne biztos nem lögdösne úgy az összetételnél.
A grafit igen jó ötlet,van is itthon grafitrudam ha átdörzsölöm vele az alátámasztó asztalokat  (és esetleg a vászon hátulját) biztos sokat segit a csúszáson illetve nem tud olyan könnyen károsulni a vászon hátulja,de ezzel még mindig nincs megoldva a toldásnál a "döccenés".
Lehet csak muszály leszek rendelni egy cégtől végtelenitett vásznat,sok fajta szemcseméretbe van nekik külön fára,fémre,inoxhoz stb és olyan hosszúra végtelenitik amilyet a vevő kér.
Pedig vettem egy 10-esér 3M márkájú 100-as csiszolóvászon tekercset kéz alól,330mm széles és van még rajta vagy 35 méter,kifejezetten fém csiszolásra tervezte a gyártó.