Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Háát! Nem szeretem a ragasztást . Ha már levettem biztos nem rakom vissza ragasztva . Ezek nem jönnek csak úgy le ,meg kell kicsit emelni a motort is . (Hossz motoros ,útban van a bölcső )A sérülés nagyságán múlik meg lehet e rajta ragasztani . Csak egy jó ragasztó márkára voltam kíváncsi :( De ezen ne vitázzunk !  Nem az én bulim ,meg nem is ér annyit az egész .

fpd0kbd4

Csapágy üzletekben kapható dupla fecskendőben kétkomponenses "folyékony fém" azzal megoldható ha tudod korrekten zsírtalanítani.

ygzhw8kag

svejk

"Csak egy jó ragasztó márkára voltam kíváncsi "

Parancsolj: Loctite, talán ők ott vannak a toppon. :))

jani300

[#eljen]Köszi! Valami hasonlóra gondoltam :)

000000000

Mennyi lenne a bontott?
A forrasztás sem bonyolult, és az precíz megoldás. Utána reszelhető, polírozható is akár, meg sem látszik a nyoma.

svejk

Ha feltétlen leszerelés nélkül, akkor én a kétkomponensű un. gyurmával próbálkoznék.
tudod, olyan kis töltött virsileszerű, levágsza belőle egy darabot összegyúrod és mehet a helyére.

Gondolom az nem kérdés, hogy bármilyen ragasztás attól függ, hogy tökéletesen sikerül-e a zsírtalanítás, és hogy megfelelően porózus-e a felület, azaz mechanikusan is kapaszkodjon a ragasztó, ne csak az adhezios erő tartsa a helyén.

000000000

Mondjuk abban is kell gondolkodni, hogy mibe kerül, ha menet közben, melegen leválik.
Mibe kerül ha kivülről leválik, és elfolyik az olaj menet közben.
És mibe, ha mindez beül történik.
Elvileg az olajszűrő megfogná...

svejk

Egy ilyen általános gyurma a Lidl-ben 800 Ft körül van, de persze van ezeknek is különféle változata aluhoz, acélhoz, egyéb anyagokhoz.
A Würth-nek aluhoz való kb. 150 mm-es darab 8000 Ft körül van.

jani300

Az elektródát nem véletlenül írtam ! Kézi , bevont elektródás , ívhegesztésre gondoltam . Volt már hasonlóból pár oldal hozzászólás :(
Most sem fogalmaztam elég korrekten .
Kösz a segítséget ,de a forrasztáshoz is le kell szerelni .

svejk

Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy ezért próbáltam lebeszélni, rögtön az elején a #20857-ben.

Persze megint nem tudunk semmit, pl. nem tudjuk hogy mekkora és hol helyezkedik el a repedés.
Lehet csak naponta egyet csöppen...

fpd0kbd4

Kitörött anyag hiányt is tudsz vele pótolni ha egy alulemez foltot fölragasztasz vele.

jani300

Még a végén megint vihart kavarok .
Van két tartalék autójuk , csak nem akarnák szerelgetni . Ha nem megy úgyis kicserélik .  
Tényleg csak egy normális árú jobb ragasztó érdekelt , hogy érdemes é egyáltalán próbálkozni .Huszon éve volt két komponensű műgyantám ,hozzávaló alu porral . Már nem kérdezném :)[#integet2]

KoLa

[#nevetes1]nem tudom komoly-e a kérdésed!
flex!!!, utána piros k10-s köszörült kés, nincs az az edzett acél amit ne lehetne vele 0.5 fogásokkal elkoptatni! a kisebb átmérőkön már mindegy hogy milyen kést fogsz be, akár rapid is lehet a menetvágáshoz, mert ott már puha!

s2k5ycubj

Próbáltam a Varga Laci féle cbn lapkával,az kínkeservvel vitte,de csak nagyon kis fogásokkal. Lehet,hogy az volt a baj,hogy a viszonylag kis átmérő miatt nem tudtam a megfelelő vágósebességet produkálni. Mert a nagyobb átmérőjű csapágyat meg vitte mint a vajat. A gazdája nem akarta köszörülni,sem lágyítani. Sajnos úgy viszont nem sikerült.