Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Kérném a kedves fórumtársak segítségét, azonosítani a képen látható holmikat. (Tudom hogy morse, meg esztergakés meg stb) Minél pontosabb infóra lenne szükségem...mennyit ér, mire jó, mennyire minőségi. Előre is köszönöm!

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4536654/hobbicnc/DSC08224.JPG" TARGET=_fnew>Nagy kép 1

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4536654/hobbicnc/DSC08224.JPG" TARGET=_fnew>Nagy kép kettő + kakukktojás

000000000

A gyémánttárcsa olyan 5-6000 körül van ha veszed, vidia cuccokat lehet vele élezni (youtubeon keress rá az "U3 grinding" kifejezésre).

000000000

Sziasztok!
Érdeklődés képpen, hátha tudna valaki segíteni.
Elsősorban Monori vagy közeli fórumos kollégák segítségét keresném, aki rendelkezik esztergával. Van egy kb 1700mm hosszú 25mm-es golyósorsóm, ami végmegmunkálásra várna.
Ismerősi körökben nem nagyon lenne rá személy, csak kb másfél hónapos határidővel...
Van aki tud segíteni a problémámon?

jani300

Üdv !
Alu ragasztásban szeretnék némi segítséget kérni . Ma megkeresett egy ismerősöm repedt alu olajteknő javítással kapcsolatban ,mi lenne a legegyszerűbb , lehetőleg leszerelés nélkül . Azt kérdezném milyen márkájú műgyanta ragasztót ajánlanátok e célra .Ami jó , kis kiszerelésben is elérhető ,normális áron . Tudom többen szeretik itt ragasztani az alkatrészeket .  Ha nem sikerül ,még midig le lehet venni ,hegeszteni :)

ygzhw8kag

Az, esztergával nehéz lessz.Köszörülni szokták mert kéregedzett a felület.

robroy007

szerszám kell hozzá és viszi azt a réteget is  
persze köszörülve sokkal "iparibb" megoldás és elegánsabb is

svejk

Mivel maga a ragasztás vagy a hegesztés az olajleeresztéshez, le-felszereléshez, tisztításhoz, képest alig többlet idő, én meg sem próbálnám a ragasztást.

Vagy csak kívülről akarod rákenni a ragasztót?

Elég kellemetlen tud lenni, amikor hihetetlen helyzetben kezd el világítani az olajnyomáshiány lámpa :((

ygzhw8kag

Szerintem egy olajteknő repedést nem illik beragasztani.
Létezik alu forrasztására cin ,sima gázlámpával meg tudod forrasztani.
http://www.variometrum.com/index.php?route=product/product&path=62&product_id=62  
Ha érdekel a technikája keress meg.

ygzhw8kag

Mi az a PLC ? És mire való ?

s2k5ycubj

Ok,de milyen szerszám? A múltkor akartam egy golyós orsót esztergálni és nem tudtam,egyszerűen a lapkás kések se vitték,kipróbáltam mindent és nem ment. Áruld el a titkot légy szíves!
[#conf][#conf][#conf]

ygzhw8kag

A bal középen lévő kábelköteges kerek tárcsák vszínüleg tömitésvágóhoz vágótárcsák.
Fölötte a 4 egyforma szerintem eszterga cserekerék hézagoló.
Értékük Passz.

svejk

Pl. CBN-es lapka, viszi mint a vajat...
Belül meg már a mezei is.

ygzhw8kag

Én először leköszörűltem róla a menetet ,aztán fogtam be az esztergába.

jani300

Olajteknőről !
Először is köszönöm a válaszokat .
Pálcával (elektródával) akár meg is hegeszthetném .Avi -val az igazi . Én evvel valószínűleg semmit nem fogok csinálni .
Azért annyit megjegyeznék , hogy annó a precíz németektől behozott , hulladék BMV-k ből egyet se láttam ép karterral . Mind meg volt ragasztva . Még a Mercik is . Gondolom ők is lusták voltak leszedni .

000000000

Levéve mindenképpen le volt véve.
Remélem nem gondolod, hogy kivül-belül olajsárosan volt ragasztva?