Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Segédfázis menetzárlatos, vagy maga a kondi.

50vczszyp

Köszi. Megpróbálok keríteni egy másik kondit...

50vczszyp

Bocs, a válasz gomb lemaradt.

6fabbzvm

Segítség! :)
Szomszédom szétszedte a damilos fűkaszáját, de nem írt fel semmi és nem tudja összerakni... Megkért, h én biztos... Hát én se :(
Az a gondom, h ha jól tudom, akkor a szénkefét páthuzamosan kell kötni az állórész tekerccsel akkor lesz fesz függő a fordulat.
De itt két állórész tekercs van, tehát összesen 4db kivezetés. A két szénkefén is 1-1 vezeték kivezetés és a betáp kábel (2 vez.)
És semmi több. Így nem értem, h volt ez párhuzamosan kötve mert kevés a vezeték vég.
Vagy sorba van kötve egy álló tekercs és 1 szénkefe!?[#confused]
Itt egy móricka rajz is, mert lehet érthetetlen amit írtam:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/Vegyes/MOTOR.PNG" border=0>

Előre is köszönöm a segítséget!

Rabb Ferenc

Ha jobban megnézed, a bekötés valószínű adja magát. Rossz helyre nem is ér oda a vezeték, ha mechanikusan jól van összerakva. Az egész tekercsrendszer sorba van kötve. A forgórész a két fél állórész között van.

Tehát: Állórész_1 - Forgórész - Állórész_2

sunraw

úgy bizony,sorba. a forgórész árama adja az állórész gerjesztését.

6fabbzvm

Uraim! [#worship]
Az "adja magát" miatt gondoltam, h összerakom, de mikor megkaptam egy zacsiba nünükékre szedve, már nem voltam olyan magabiztos a "ha mechanikusan jól van összerakva." elméletbe. :) Ezért inkább kérdeztem, nehogy a szívességből fizetség legyen...[#hehe]
Köszönöm!

zoli0302

Sziasztok !
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan kell beállítani egy frekvenciaváltót ami egy 1.5 KW os kínai marómotort hajt meg ? Nem tudom elképzelni, hogy 50 Hz en és 400 Hzen is 230V ot kell kapni a tekercseknek...

RJancsi

Sziasztok! Elég láma vagyok (még) most kezdtem gyűjtögetni egy CNC maróhoz az alkatrészeket. A kérdésem: több mechanikánál láttam, hogy az asztal két szélén egy-egy léptetőmotor forgat két párhuzamos orsót. Ezeknek a motoroknak a tekercsei simán párhuzamba vannak kötve, vagy kell valami külön elektronika a motorok és a vezérlő közé?

xfg6v697j

Nincs szükség plusz elektronikára,de ha akarod külön motordriwerről is hajthatod őket.

RJancsi

Szóval ha simán párhuzamosan kötöm a két motor tekercseit és egy meghajtóra kötöm őket, akkor korrektül működni fognak? Nem zavarják be egymást?

000000000

Ha a vezérlő bírja a dupla áramot?

Egyébként gányos módszer.

Ha mindenképp párhuzamosan kell hajtani, akkor két motor két vezérlővel és közös step/dir hajtással.

RJancsi

Köszi a választ! A vezérlő még épp bírná, de nekem sem tetszik ez a megoldás. Most azon agyalok, hogy  két vezérlő + 2 (kisebb) motor, vagy egy nagyobb motor és bordás-szíj a két orsó között.

sunraw

Én http://www.youtube.com/watch?v=T9QU3YQe-Sc" TARGET=_fnew>ilyet építek, mármint a szíjhajtás részét, egy motorral, átadó tengellyel.

zozo

Legeneráltam a G-kódokat, de kéne kis változtatás.
Az elején F600-at adtam, de a Z-nek most csak 100 kéne. Hogyan is kell leírni, hogy tengelyenként más előtolás legyen?
Tehát hogy F X600, Y600 de Z100 legyen.
-köszi-