Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sanyi Bá

Egyélű DATRON 3-as maróval vágom körbe, kettő fogással és alkohol hűtéssel.

ftibor

Sziasztok!
Sok olvasáa után, most irok is a forumra és azonnal segitséget kérek.
Sok tervezgetés, anyagbeszerzés, épitgetés után ejutottam odáig, hogy a géphez kellene konfigurálni a Mach-ot de sajnos nem sikerül megmozditanom a motorokat. Sneci féle LPT 4DM 2a1 illeszökártya, E240 vezérö, BAUTZ 90W servo motorokkal. A gépen 6 darab zárt éritkezős mikrokapcsoló van sorbakötve majd a leválasztó kártya limit bemenetére kötve. Egy Estop zárt éritkezös taszer a kártya EStop bemenetére ami a Mach-ban a 13 pinre van konfigurálva. Valamint 3 darab Home kapcsoló minden tengelyen egy, a leválasztó bemenetére és a Mach-ban bekonfigurálva a 10,11,12 pinekre, Ezeket látom, és ha megnyomom a kapcsolókat a képernyőn
látszik a változás. kikapcsol a pin felett a sárga led.
Amit nem tudok helyesen beállitani az EStop, a képrnyőn a Reset után leáll a villogás, de ha megnzomom a kapcsolót nincs változás.A másik kérdésem a végállás kapcsolókat melyik pinre kell beállitani.
Egyenlöre enyi, köszönöm elöre is a segitségeteket!

000000000

Hali!
A port & pins beállításnál fordítsd meg az aktív low-ot.( ha most be van jelölve,akkor vedd ki a pipát,vagy fordítva)

ftibor

Szia,
gondolom az Estop beállitásra gondolsz, de ezt már probáltam, de akkor nem tudok kilépni a RESET gombal, mert keresi a külső EStop kapcsolót. Mindenesetre holna még egyszer megprobálom, köszi.

svejk

Tudtommal több hobbycnc-s birtokol ISEL CPM3020-as gravírozó gépet.

Meg tudná valaki mondani milyen rúgó szolgált eredetileg a Z egység balanszírozására?

átm. 16x5-ös golyósorsó.
A Z egység + marómotor 8+4=12 kg, amit közel egyensúlyban kellene tartani.
A mozgástartomány a fülek szerint 285/140 mm.

Valaki kioperálta, gondolom eltört, de nem hinném hogy mezei hengeres húzórúgó lehetett. :(

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/isel.jpg" border=0>

svejk

Nézegetem azokat a szerszámfüggesztő balanszereket, de ide nem férne be, mindössze 85x22 mm keresztmetszet van, amiben mozognia kell.

svejk

A probléma ugye az, hogy leszalad a Z egység áram nélkül.
Féket éppenséggel beépíthetnék, de ha az ISEL gyárilag nem azt használt...
Illetve kedvezőbb mozgási paramétereket lehetne elérni balanszerrel.

PSoft

Írógép kocsi visszahúzó rugó?

80mm átmérő,és 20mm vastag a dob.
Igaz,hogy nálam csak kb.2,5-3kg-ot tart ellensúlyban.
Lehet,hogy a 12kg sok lenne neki?[#nemtudom]

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Mini_grav%edrg%e9p/Z_plattform_ellens%faly/" TARGET=_fnew>Több kép.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Mini_grav%edrg%e9p/Z_plattform_ellens%faly/IMG_6584.JPG" border=0>

svejk

Elég lenne!
Nem sok hiányzik, hogy ne szaladjon le.
Van belőle eladó példány?
Inkább vennék mint az enyéimet megkeressem :(( Mert valahol van az biztos :)

PSoft

Eladó példány???...

VAN!

Egyszer,már ki akartam szórni őket...
De jó,hogy nem tettem!!!:)))

guliver83

Megnézem én is neked, mert szétszedtem egy írógépet, de lehetséges, hogy kidobtam, ha megvan akkor a tiéd!!!

PSoft

Mááán...

Bele is bújtak abba a szép fehér borítékba!:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Balancer/IMG_7447.JPG" border=0>

svejk

000000000

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan függetlenítjük a szerszám jellemzőktől a CNC alkatrészprogramban a geometriai adatokat? Értelmezze az álló és forgó szerszámok korrekcióit!
Ezekre a klérdésekre keresek választ/anyagot/olvasnivalót, mert eddig nem igazán találtam semmi érdemlegeset. :(
Előre is köszönöm!
Márk

50vczszyp

Sziasztok!

Nem CNC de hátha tudtok segíteni. Van egy Einhell Euro 2200/1 típusú kompresszorom már vagy 15 éve, most megadta magát. Bekapcsolás után olyan 4bar körüli nyomáson egyszer csak megállt, a villanymotor csak búgott és jött az amperszag. Gondoltam leragadt egy szelep, vagy megszorult a dugó, vagy valamelyik csapágy. Lebontottam a burkolatot és megpróbáltam kézzel áttekerni a ventillátornál fogva, könnyen ment. Próbaképpen megtekertem fúrógéppel, könnyen vitte, termelte a levegőt. Ha viszont megpróbálom elindítani, csak egyet-kettőt fordul nagy nehezen és a kondenzátor el kezd füstölni. Szerintem nem mechanikus problémáról van szó, hanem valami elektromos gondról, de a villamossághoz nem értek.
Valami ötlet?