Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Megpróbálom kiportalanítani a gépet.Egyébként teljes a csend mikor nem akar indulni.A tápegység sem,mintha üres startgombot nyomogatnék.

Csuhás

Köszönöm! Szép masina. Magam a korlátozott lehetőségek miatt inkább a marógépre fogok kiegészítőt gyártani. Az esztergán is használt support köszörű lesz rögzítve a vertikál fejre, míg az asztalra a szerszámbefogó. Így a merevséget, és a durva mozgást a marógép biztosítja majd.

mxjj54gxi

Kontakthibás a startgomb

etc77f5nr

Üdv. Kaptam ma egy Geckodrive 201 10uSTEP drivert és egy T2CNC-s "párhuzamos kártya táppal"-t. A problémám az, hogy nem tudom értelmezni a driver és a kártya tápját mit hova kössek 12v 5v 24..80v. Itt vannak az adatlapok.  
http://t2cnc.hu/downloads/Parallel_Interface_en.pdf?PrID=60

http://www.geckodrive.com/g201-rev-16

Valaki tudna nekem egy paintes sematikus ábrát vázolni, hogy mit hova kellene kötnöm? Bocs a lámaságomért :(

bicme92us

Megnéztem a linket. Ismerős, gyakorlati vizsgakérdés kezdődött ezzel: "munkahelyén azt a feladatot kapja:"
Számítástechnikai műszerész.
A tananyagból két modult én írtam, vagy ollóztam a szerző megjelölésével, vagy hozzájárulásával. Hozzájárulás: pld. a comodó (sárkánygyík) tűzfal programozása.
A két modul: hardver2 & hálózat3
Amúgy klikk a nick nevemre

kg0sy39yf

Na van ami rajtam is kifog! :D :D :D
Valaki megtudná javítani nekem a ESA VT100??
http://www.tgdrives.cz/fileadmin/user_upload/panely_ESA_-_obrazky/VT150W.gif" border=0>

Megkapja a 24V-ot és csak sípol folyamatosan!
A kijelző háttér világítása ég!
A tudása jelenleg ennyiben ki is merül! :( :( :(

kg0sy39yf

Ez jóóóóó!
Akkor rokon lelkek vagyunk! :D :D :D
Én elhagytam a pályát mert vállalkozó lettem, most meg már cégvezető, teljesen más iparágban. :(

Szintén klikk a nick nevemre. :D :D :D

pbalazs

Üdv urak! Tengelykapcsolóval kapcsolatos kérdésem van.
Kis kutakodás után úgy látom, háromféle tengelykapcsoló van, amit hobbygépeken szívesen használnak: a műanyag betétes, a spirál alakban bevágott, és a membrános. Rögzítésüket tekintve vagy hernyócsavaros, vagy szorítós.
Az adatlapjukban nem látok különösebb különbséget köztük, tekintve az átvihető nyomatékot, megengedett szöghibát, méretet, anyagot.

Érzésre valahogy a szorítós jobb rögzítésnek tűnik mint a hernyós, de hogy milyen kivitelű legyen, azt nem érzem :)

A kérdésem, hogy van-e lényegi különbség köztük, és hogy ki miért választotta azt, amit.

Miki2

"A kijelző háttér világítása ég!"
Lehet ez a hiba.
Vizet neki, attól elelszik!  [#nevetes1]

kg0sy39yf

Gondoltam rá!
:D :D :D
Gyors tűzoltás sokszor beválik!
:D :D :D

sunraw

Ha a rögzítést nézzük, a szorítógyűrűs a jobb, mivel nem sérti a tengelyt.
Egyirányú forgásnál, az excentergyűrűs a tuti.
A szöghiba és a párhuzamhiba az nem a megengedett tűrés, hanem a rövid ideig elviselhető érték. A legjobb szerintem, az un. lemezes tengelykapcsoló.

sasi

Tanácsot kérek digitalizáló tábla vásárlásához!

Szeretnék beszerezni egy digitalizáló táblát a kislányom részére, szabadkézi rajzoláshoz.  
Én utoljára, úgy 15 éve használtam ilyet, mely akkoriban még eléggé béna volt.

69sevc9a5

Sziasztok!Az egyik munkatársam szeretne otthon(van műhelye)készíteni egy vegyes tüzelésű kazánt.Ehhez kellene minden segítség!!!Hogy kell kiszámolni,mekkora tűztér kell,hogy x Kw legyen,vagy tervrajzok kellenének,vagy linkek,ahol el tud indulni.
Milyen kialakítással éri el a legjobb hatásfokot.....stb
A segítségeteket előre is köszönöm.......Róbert

Rabb Ferenc

Soha ne írd le azt, amit lemásolhatsz!
Soha ne másold le azt, amit kivághatsz!

Keress egy jól működő, bevált kazánt és mérd le minden méretét!!!

69sevc9a5

Én is ezt mondtam neki!!!,de megkért,ezért írtam.