Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Igaz, hogy mindenhez béna vagyok, de billentyüt még nem olvasztottam! :)))))))
Sajnos talikra járni nemigen van időm-lehetőségem! :(((

bicme92us

A táp inditása önmagában. Lehúzod a szgről. és a zöld vezetéket valamelyik feketével összezárod. Gémkapocs.
A fő feszültségek: sárga vezeték +12V, Piros +5V
De ez nem jelenti azt, hogy megnézd az elkókat, a tápot meg kell bontani

bicme92us

Off
Bocs, akkor valakivel összetévesztettelek.
Debreceni egyetem találkozó. viszem a gépem, beüzemelés billentyü nem működik.csere, rossz az asztal alá. Megjött a szembe szomszéd, billentyü nem eladó mert az övé elolvadt  Az autóban jövet.  Jó poén lett, mert megoldódott. a tali is jó volt
Mint legutóbb is.  
On

kg0sy39yf

Valaki mondja már meg, hogy jutottunk a BIOS-tól a Tápegységig?
A BIOS működik, be is jelentkezik!
Az adatokat nem tárolja!
Mi köze van ehhez a tápnak?????[#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras]

Arany János

Ezzel nem is volt gond! A kondikat is ezért listáztam ki belőle. És az alaplapról is kigyűjtöm mindet.

bicme92us

Valószínüleg azért mert én egy gyakorlati ember vagyok.

Arany János

Elnézést kérek!!! Az előbbi rekelacának szólt!!!
Neked: Azthiszem, hogy több szálon fut a cselekmény!!! :))))))))))))))))

bicme92us

Átérzem: Neked nem igazán a géped a fájó pont, hanem a telepített programok, a beállítások.

kg0sy39yf

A SERVER gépeken állt. erre van az ügynevezet KÉK led!
Ha ez kigyullad akkor valamelyik hardver nem a BIOS-nak megfelelő!
És megint a kérdés mi köze a BIOS-nak a táphoz!
Ha a táp elhal 99%-ban a BIOS döglik meg utoljára!!
BIOS nélkül működik egy számítógép??????
Természetesen!
Hisz a BIOS (Basic Input/Output System) ez egy szoftveres megoldás, ami az egyes hardver elemek és a különböző szoftverek – mint például operációs-rendszer között teremti meg a kapcsolatot.
Sokan esnek abba a hibába ha nincs rendben valami a BIOS-al rögtön hardveres problémát keresnek a dolog mögött!
Sok esetben csupán az elem merült le, vagy a BIOS software hibásodott meg egy nem kívánt áramszünet vagy egyéb anomáliák miatt!
Egy be nem jelentkező BIOS is újra rakható amíg halljuk az a jó kis 1.44-es önteszt zümmögését!
:D :D :D

bicme92us

Szirtimorc

Ha a táp szabvány csatis (nem valami spéci szerver), akkor holnap dél körül a budai oldalon szívesen kölcsön adok egy táptesztert. Én is a tápra gyanakszom, de nem a fő +5, +12 v-ra, hanem valami egyébre. Volt egy gép, amelyiken néha magától vonult az egérkurzor. A -12V bizonyult hibásnak.

http://www.imgserv.com/we" TARGET=_fnew>http://www.imgserv.com/images/2013/04/02/o0hBYty3V.th.jpg" border=0>

Arany János

Nemnem! Elég ha működik.
Más szempont ebben az esetben nem játszik!

kg0sy39yf

Mert létező feszültség a tápon! Létező port!!!!
Tűrése: +-5%

De ha ennyire érdekel http://users.atw.hu/qqbenq/anyag/szszk11/hardver/tap.pdf" TARGET=_fnew>itt böngészhetsz róla!

Arany János

Nagyon köszönöm a felajánlást, de nem tudom elfogadni! Pont az ország átellenes oldalán élek.

kg0sy39yf

És ha a végén megoldod a tesztlapot is....
[#eplus2][#eplus2][#eplus2]