Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Ez volt a második. Az eredetin 2,5..V-ot mértem. az újat nem mértem, csak kicsomagoltam.

Arany János

Lemaradt: nem az ára, hanem a kíváncsiság.
Amit megtanulok, az az enyém marad. :)))

Arany János

És még mindíg figyelmetlen vagyok!!!
A kondik "szemre" jók.
Vagyis nem púposak.

mxjj54gxi

Ez egy régi alaplap, nem kötelezően púposodnak fel a kondik.
Ha csak szimplán kiszáradtak, akkor se jók, azt meg nem látod.
Ha kisérletezni akarsz, akkor cseréld mindet.

000000000

Nekem is van egy IBM szerver gép amit egyszer leállítottunk és többet nem lehetett bekapcsolni.
Kicseréltem benne egy marék 2200uf-os kondenzátort a processzor környékén és beindult a gép, csak egy NMI hibát nem lehet átugrani.
IBM-nél ez a NMI hiba annyit tesz hogy  Non-Maskable Interrupt magyarul Nem maszkolható megszakítás.
A bios-ba belépve 2 hiba van az egyik az CMOS Battery a másik pedig hogy ki lett nyitva a burkolat.
Hiába törlök vagy állítok át bármit újraindításnál ugyan ezek a hibák ott maradnak.
Lehet hogy a Bios memóriáját nagyobb feszültséggel írja és ezért nem marad meg a beállítás ?
Magyarán még mindig valami feszültség nincs meg az alaplapon ?
Valakinek van ötlete ?  

000000000

Az elem természetesen cserélve lett.

s7manbs8

Elavult tervezés, vagy tervezett elavulás ?

000000000

Aki kitalálta az elektrolit kondenzátort az építette bele az összes berendezésbe a tervezett elavulást. [#idiota]

kg0sy39yf

A nem állítható BIOS-t egy frissítés megszokta orvosolni!
Nem feltétlen a leg fiatalabb BIOS frissítés a legjobb, de sok esetben megkezesedik a BIOS-menü!
Ha meg olyan változások történtek amivel a BIOS nem tud mit kezdeni, akkor meg ajánlott is véghezvinni!!![#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]

000000000

Sziasztok!  

Tudna nekem ajánlani valaki egy bevált, és megvásárolható opto csatolós LPT bővítőt.  

Mindegy hogy PC-s vagy USB-s, csak működjön együtt a MACH3-al, és ne zavarja a plazmavágó.

Köszi: András

000000000

Szerintem itt más a hiba mint a bios frissítés.
Arra gondolok hogy a Flash memóriáját nagyobb feszültséggel kell írni és ezt nem kapja meg így nem lehet benne módosítani sem.
Ez azt jelenti hogy még az órát se tudom benne beállítani!

mxjj54gxi

Noneméppen!
A magyar, békebeli Mechanikai Művekben gyártott, világoskék, átlátszó fóliával gyártott elkók annak ellenére megbízhatóbbak a mai napig, hogy vagy 20 éve gyártották őket utoljára!!!
Nekem van belőle klf értékekben vagy 10 kiló, és bármikor össze lehet hasonlítani egy alkatrészanalizátorral, hogy az akkori noname kondi veri például ESR értékben a mai LOW ESR-ként gyártott kondikat!!!
Érted? Ez akkor alap kondi volt, és 20 évvel később is jobb, mint a mai spéci!!
De az NDK-ban gyártott elkók is jobbak ma is, mint a mostaniak.  
Legutóbb egy RFT gépben, a 76-ban gyártott kondikból volt hét, ebből egy volt rossz, és a többi hat darab mutatott jobb paramétereket az analizátoron, mint a helyettük vett vadonatúj!
Elképesztő, ugye?

kg0sy39yf

"Hiába törlök vagy állítok át bármit újraindításnál ugyan ezek a hibák ott maradnak."
Ezek szerint amíg megy a gép addig a beállított opciók megmaradnak tehát át állítódik a BIOS!
Amint kilépsz belőle történik egy mentés!
Ha nem indítasz újra és a beállítások megmaradnak? Akkor vagy az akkumulátor vagy a BIOS tétlensége szívat!
Ill. a cserélt akkumulátor valóban megfelel-e a régi paramétereinek! (Fontos)

000000000

Nem kell bemutatni a mostani alkatrések minőségét!
Ezért egy 20-30 éves bontott alkatrészt többre becsülök mint a mostani ki tudja hol gyártottat.
De akkor is az elkó az elektronika rákfenéje.

000000000

Hiába állítod át ha kilépésnél nem íródik be.
Kilépésnél rá is kérdez hogy mented a beállításokat.
Itt viszont hiába nyomom hogy mentem, nem íródik át.  
Ezért gondolom a 12 voltos feszültség nincs meg a memória írásához.
Lehetséges hogy egy külön dc-dc inverter van ami ezt a fezsültséget előállítja a Flash memóriához ?  
Mellesleg évekkel előtt a gép tökéletesen működött ( bios is ), ezért kétlem hogy azzal bármi probléma lenne.
És azóta nem volt frissítve!