Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kg0sy39yf

Akkor ne frissítsd a BIOS-t!
DE "olyan változások történtek amivel a BIOS nem tud mit kezdeni" akkor hiába működöt hajdanán jól!!!  
Nagyon durva hasonlat:
"Amíg volt áram a notebook-om teljesen jól vette a töltést, amióta nincs azóta valamiért nem tölt! Biztos nagyobb töltés idő kell neki, akkor megjavul???"

Az alaplapon változások történtek!
A BIOS enélkül is képes megzavarodni sok állásból kifolyólag, de ha szerinted az IBM atom biztos BIOS-t írt más gyártókkal szemben akkor legyen neked igazad!
Viszont az is tény hogy ha nincs elegendő fesz az íráshoz akkor a hiba fennállhat, de ezzel a legvégsőkben kísérleteznék!
És ha így is van akkor a BIOS frissítés se lesz sikeres!!!!!!!!!!!!

000000000

Akkor légyszíves áruld el hogy frissítesz BIOS-t mikor már az elején nem tudod átugrani ezt a hibát ?  
Belépni lehet lépni a bios-ba hogy töröld és ennyi, mikor kilépsz nem megy tovább hanem újraindul és kezdi előröl.
Tehát frissítés nem lehetséges.

kg0sy39yf

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=MIGR-5082019
vagy
https://www-947.ibm.com/support/entry/portal/sdd?key=5178872&osKey=null&brand=5000008

És ne mond hogy nem lehet!
Rengeteg Compact Armadát hoztam vissza már a sírból, úgy hogy nem is volt rajtuk BIOS!
Armada tulajdonság: fele BIOS a Winyon van tárolva, ha elhal a HDD, elhal az egész gép!
Arra hogy tettem friss BIOS-t?
- Nincs lehetetlen! :D :D :D

s7manbs8

Majd grafénből csinálnak olyan kondit, hogy megszólal :).

sasi

Hasonlóan jártam egy alaplappal, mint te, egyszer csak nem indult be. Megoldást egy másik táp hozott, de a régi is működött más alaplappal. Ez két éve volt, azóta is megy a gép.
A vizsgálódást kezd azzal, hogy az alaplapról minden perifériát leválasztasz, kiveszed a memória modulokat is, így próbáld beindítani. Ha így sem megy, következhet a tápcserés kísérlet.

PSoft

A kínaiak,már gyártják!!!

Ilyen kondikat raknak,pld. a kompakt csövekbe is!

[#nyes][#nyes][#nyes]

kg0sy39yf

Néhány éve a PIONEER DVD írokkal jártunk így.
Egyszer csak se kép se hang még a BIOS-se látta...
Másik gépben évekig működött még!
Aztán szépen sorban mindegyiknél jött a jelenség. (12 gépben volt a cégnél)
Aztán jött a csere-bere a gépek között (rendesen listát vezetünk melyikben melyik volt, mert ugyan az a gép soha többé nem kommunikált vele, na meg volt hogy tényleg a DVD feküdt le!)
Egy két darab a mai napig ír-olvas hibátlanul, bár már egyre ritkában van rá szükség. [#nyes][#nyes][#nyes]

Arany János

Igen, ez is tervbe van véve.
Első körben a tápban található kondikat listáztam ki. 17db.-ot számoltam!

Arany János

Szia sasi!
Ez is megtörtént. Semmi változás.

Arany János

Lentebb emlegette valaki-elnézést kérek amiért nem jegyeztem meg, hogy ki is volt- a világító led-ek kapcsán az alaplapon megjelenő 5V-ot.
Nos itt nincs ennyi! Csak 3,36V! Ez ami megjelenik a zöld vezetéken, ha a tápot bekapcsolom. (bemegy a 230V)
Egyébként-legalább nagyvonalakban- elmondaná valaki ennek a bekapcsolásnak a "mehanikáját"?
Van 3,3V-om, ez indítja a tápot. De mi van-lehet- a nyomógomb és a zöld vezeték között?

bicme92us

Ahhoz, hogy frissíteni tudjad a biost, el kell indulnia a boot folyamatnak, és ez Pál esetében nem megy. Tehát marad a klasszikus javítási folyamat: tápellátás ilyen esetben kapom szét a tápot,mivel szerverről van szó előfordul, hogy speciális. Memória csere ill. cserélgetés. Billentyü csere, néha behülyül és nem tud az alaplappal együttműködni.
Ezt a részét már Pálnak írtam,de így kerek.(vagy szeretne lenni)

bicme92us

Szia! Mint látom itt vagy ezekben a percekben. Cseréltél tápot?
Vagy a régin mértél?

Arany János

Szia!
A régin mértem. De! Ez az érték fel is van tüntetve a táp oldalán. Sajna a szín nincs hozzárendelve.
És van még egy mulasztásom: az alaplap tipusa W26361-W46-X-03, a táp pedig ASTEC AA22380-as.

bicme92us

Ugye Te vagy az akinek elolvadt a billentyü, anno a  debreceni találkozóra jövet.

kg0sy39yf

Huha...
Na egy kis alapismeret:
A gép elindulásakor a BIOS leellenőrzi, hogy a rendszer pontosan milyen hardverelemeket tartalmaz, majd ezután egy gyors önellenőrzést hajt végre az egyes hardvereken, ezt a folyamatot POST néven szokás emlegetni. A POST lefutása után lehetőségünk van a BIOS-ba való belépésre, amihez általában egy billentyű vagy egy billentyűkombináció lenyomására van szükség.
A BIOS egy EEPROM vagy újabban flash chipen helyezkedik el az alaplapon, a chip leegyszerűsítve két részből épül fel: egy módosítható (RAM)  és egy beégetett, fix részből (ROM). A módosítható részben tárolódnak a beállítások, gyakorlatilag itt tárolja a rendszer a felhasználó által beállított összes paramétert. Ahhoz, hogy a RAM szekció megőrizze az adatokat, egy gombelemet alkalmaznak. Ha ez a gombelem lemerül, akkor fordulhat elő, hogy a rendszer „nem jegyzi meg” az általunk elvégzett módosításokat.