Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kg0sy39yf

Azzal jelenleg is jól működik! (rádiójeles)
De abba elem vagy aksi kell és állt mikor merül le??? Hát akkor!
Ezért nem prezentálom ezt az opciót!

000000000

Rezsiórabér pl. áram, hűtőolaj, levegő stb
Gepköltség pld. amortizációs klts.stb

000000000

Osztán milyen CNC-ről lenne szó?
Mert azért nem egy két féle létezik.
De 3ezertől 50ezerig bármi előfordulhat.
Mert azért egy több tízmilliós gép és egy 1-2 milliós között lehet árnyalatnyi eltérés.

s73tgf9vg

Miért kell 5x visszakérdezni? Le kell írni, hogy egy x árú gépnél x munkaóra után az árának x százaléka az amortizáció. Rögtön ki lehet számolni, hogy nagyjából mennyi az. A fogyasztás benne van az adatlapjában, a szerszámokat szintén x munkaóra után kell cserélni. Nem akar gyárat működtetni, csak érdekli egy körülbelüli ár..

000000000

Kösz Lovi.
Megvan amit kerestem:
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0007_02-Forgacsolas_es_szerszamai_HU/15_a_gyrtsi_nkltsg.scorml" TARGET=_fnew>gépi-reszi órabér számítás
Én sem szeretem ha kérdésre kérdés a válasz :)
Gondoltam,hátha van valakinek egy Exceles kalkulációs képlete látván,hogy itt mennyire pörög a topic.
Amúgy egy 8 tengelyes gép

000000000

Nekem a LIDL vett bovlis bilenlyu/egér kombinácios verzio olyan bilentyübe kb 2honapig  az egérbe 1.5 honapig birja az elem de az drága legjobb az akku nimh (nexus) az nem merül le álásában sem jo márka!

000000000

Legeszerübb modszerel számolnak általába az adot mühelyben az összes fentartási költség oszák fel( viz..gáz..telefon..profit.. stb)
Ez szomoru de igaz[#merges2][#felkialtas]---

000000000

Próbáltad már frekvenciaváltó mellett ?
Mi már teszteltünk pár ilyen rádiós cuccot, de egyszerűen frekvenciaváltó mellet megdöglik a kommunikáció.
Pedig el lett látva mindenféle zavarvédelemmel. ( hálózati zavarszűrő, LYCIY kábel, fém szekrény stb,stb )

000000000

A legjobb az volt mikor már maga a léptető vezérlő agyonverte a billentyű kommunikációját a PC között.
Lenyomtál például egy X vagy Y irányt és nem akart megállni az adott tengely bármit is csináltál.
Z-nél meg le irányban vetődés volt a vészgomb vagy a főkapcsoló felé ( mikor melyik volt közelebb )

000000000

Persze de vezérlést ilyen helyre nem szokás kiépiteni de legérzékenyebb ugyis a frekiváltó az ilyesmire elöre.....
De ténylegesen a fémhálos vagy a teljes fémdoboz a legjobb ahogy az ipari gépekben is vanak a vezérlésel megoldva...
Nameg a vezérlések ki és bemeteknék a hidegités ami legtöbb maxek vezérlések ..vezérlök nagy hiányosága.....

000000000

Ez rádios átvitel néküli vezérlésnél is igy van
A dráge MPG kereket sajnáják kiépiteni hobby gépekre is azt hiszik a nyomo gombos érzet azt kiváltja pontos pozicionáláshoz a MPG kereket semi nem helyetesiti pl  manuális szerszám bemérésnél..refpont pl sem a kézikerék nem tud meg szaladni ha jo a racsnia vagy ha igen akor szervizes a vezérlö már nagyon (szoftveres karbantartás)...

s7manbs8

Ultrahangos TV távirányítót lehet nem zavarná a frekiváltó. :)

keri

G meg M kódú program esetén tényleg nincs címre ugrás meg feltételes elágazás?

Akkor hogy a fenébe lehet írni makrót rá?

Lehetőleg olyat amit a MACH és a LinuxCNC is kezel.

000000000

Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát! [#crazya]
Majd az ipari hajtásvezérlőket egy 2 forintos billentyűzethez fogják idomítani hogy ne zavarja ?  
Gondolom ezt kicsit abszurdnak látod te is.  
Nekem a vezérlő szekrényben kilowattok mellet megy pár centire a PC a billentyűzet meg minden és eddig semmi probléma nem volt.
Ott sokkal nagyobb gebax van ha még a vezetékes H.I.D eszközt is leveri egy motor indítás.
Ahogy néztem a srácnak előlapra is ki van hozva pár billentyű és ez már okozhat olyan földhurkot ami csoda hogy a PC-t nem verte szét.  
Persze ha egyáltalán be van kötve.

000000000

Majdnem eltaláltad mert az IR adatátvitelt nem zavarja meg.
Csak nagy hátránya ha nincs rálátás az adó vevő párok között.