Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Vannak mágnesfékes léptetőmotorjaim.
A mágnesfék hivatalosan 24V hatására oldja a rögzítést, igen ám de nagyon melegszik a tekercs. 60fokig is felmegy a hőmérséklete. Ez vajon normális?

Igaz most fixen rajta van a 24V, ha bekapcsolom a vezérlőt, régebben csak 12V-ról húzattam meg a tekercset és egy monostabilon keresztül a STEP impulzusokkal vezéreltem, így csak addig volt meghúzva amíg forgott a motor.

sufnituning

Leginkább az érdekelne, ha szereztem, vagy csináltam egy ilyen tapintót, akkor azt melyik portokra kell rákötnöm, hogy Mach alatt használni tudjam? ha bármelyik irányból megszakítja az áramkört, csak a szakadást érzékeli, vagy az irányokat is?
Néztem lézerest az is tetszik, mintha gyorsabb lenne.

keri

Bármire rákötheted.
Pl, az LPT port egy szabad vezetékére.

Irányt nem érzékel, de nem is kell, hiszen azt pontosan tudja a MACH hogy milyen irányba mozog a tapintó.

Lézeres gyorsabb, de fizesd meg :)
Vagy ha olcsó, akkor a mechanikai letapogatás pontosabb, és nem zavarja a felület optikai minősége.

svejk

Igen, normális.
Az iparban egyébként a 60 fok az semmi.  
Voltak 5 fázisú veyta motorjaim. Azt írta a leírás: "Ha nagyon melegszik, (több mint 90 fok) ..." :)

000000000

Mach-nál tudhatnád hogy a port nem számít kivéve ha az kimenet.  
Tehát lehet a 10, 11, 12, 13, 15, pin.
Az input szignálnál a Probe részt kell beállítani és kész is.

keri

Akkor megnyugodtam :)
Köszi.

sufnituning

sufnituning

sanka74

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A cnc gépen lefuttatom a teszteket(spirál teszt, ékteszt stb.) minden jó, amikor pedig reliefet készít elmászik az y tengely. Hol mehet bele a zavar? Én a LPT kábelre gondolok, földelve, negálva van minden, az árnyékoló harisnyák csak a kimeneti oldalon vannak testre kötve. Az LPT kábel is árnyékolt, régebbi fajta, nem az új, spórolós erű.

279nwbpsa

Nem tudom,használsz-e LPT leválasztó kártyát?
Én jómúltkor a gépem első próbálgatásakor azzal jártam meg hasonlóképpen.
Nem jól érintkezett az 5V a sorkapocsban.
Aztán az X-tengely egyik irányban mindíg elmászott...

s7manbs8

Ilyenekre mindig vigyázni kell, mert elég egy nem érintkezés kereshetjük az okát, sokszor máshol gondolja az ember.

sanka74

Használok, Sneci félét mégpedig. Megnézem.

279nwbpsa

Esetleg a step/dir. csatlakozásokat is nézd meg.

279nwbpsa

Ja,hát én is törtem az agyvelőm egy darabig,hogy mi lehet a difi... :))
Aztán kénytelen voltam visszakeresni a hibát ,amolyan kizárásos alapon.
Szerencsére esetemben hamar kiütközött a hiba.

sanka74

ok. köszi, egyelőre nincs siker...