Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szirtimorc

000000000

A morse kúpos gépeknél van egy ovális nyílás.
Ebbe kell egy éket beütni ami kilöki a morse szárú fúrót, mint a melléket képen is.
De sajnos ez a gép nem ilyen.

http://gepeszet.hupont.hu/felhasznalok/889/kepfeltoltes/ab1069.gif" border=0>

zozo

erre csak tokmányt tudsz tenni, a kúpos fúrók nem jók hozzá.

zozo

Pali, mindig egyszerre írunk? [#smile]

000000000

Csak egy kicsit késel [#papakacsint]

Szirtimorc

Ettől féltem.

Köszönöm mindenkinek!

s73tgf9vg

Sziasztok! Szervós kérdésem van. Egy 1.9Nm-es léptető motort hány wattos szervó vált ki 1000-es maximum fordulaton? A léptetőm 16 fordulat/másodperc (1000-es fordulat) 400 lépésben 4600 pps jelet kap, így 0.3Nm környékére esik a nyomatéka. Ez Szervoban azonos maximális fordulat mellett (szóval áttételezve) hány wattot vesz igénybe? remélem semmit sem hagytam ki.
Biztos 1000+1szer kitárgyalt dolog, elnézéseteket kérem.

keri

0,3Nm nyomaték
16 1/s fordulaton
30W fizikai teljesítményt jelent
Ezt még oszd el a motor hatásfokával.

000000000

Például egy 100wattos AC szervó alap nyomatéka 0.318Nm a csúcsnyomatéka ennek a 3-4 szerese.  

s73tgf9vg

a csúcsnyomatékot csak másodpercekig tudja tartani, vagy azt nevezik így amikor a maximális fordulatán forog? Az alap nyomaték meg amivel elindul? Gondolom igen, mivel így egybevág Keri írásával.

s73tgf9vg

A méh telepen találtam egy ilyen http://www.buehlermotor.de/C12572D40025EAF8/vwContentByKey/W274AHF5391WEBRDE/$File/DC%20Motor_51%20x%2088_1.13.044.2XX.pdf" TARGET=_fnew>Bühler motort, akkor elméletileg ez kiválthatja teljesítményben? Szívesen végeznék vele pár kísérletet, de ha nem alkalmas rá, akkor nem bajlódok vele.

000000000

Az alap nyomatékot szinte korlátlan ideig tudja prezentálni a motor max fordulatszámig szinte lineárisan.
A max nyomaték meg a mozgatott tömeg tehetetlenségének elindításában vagy megállításában játszik fő szerepet.  

keri

Kevered a teljesítményt a nyomatékkal.
A max teljesítményt adja le max fordulaton.
kb. 100W 3000 1/min fordulaton 0,3Nm-t jelent.

Ahogy Pál mondja, induláskor rövid ideig többszöröse teljesítményre és nyomatékre képes a motor a névlegesnél. Amit te linkeltél az szervó? Nem sima DC motor?

s73tgf9vg

Így világos, köszönöm!

s73tgf9vg

Sima DC motor, de én úgy értelmeztem, hogy a (DC) szervo motor az egy mezei DC motor enkóderrel. Ezt is rosszul tanultam meg? :S