Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sasi

A kontúrja kellene az ábráknak?

sufnituning

Egyszerűen trace bitmap funkcióval megtudod csinálni, előtte nem árt valamilyen képszerkesztőben fekete-fehérré alakítani, egybefüggő fekete területeket kapsz corelben ami színezhető, alakítható, körvonalat adhatsz neki, stb

sufnituning

Ha írsz egy levelet válaszként átküldöm cor.ben

f35ezvjs

Sasi  Sufnituning

Az ábrával kapcsolatban köszönöm a segítségeteket.

robokacsa

azt szeretném megérdeklődni, hogy ha két méter , vagy hosszabb orsót szeretnék, viszonylag gyorsan mozgatni, hogyan tudnám megvalósítani?
vastagabb orsó kell?
vagy hogy lehet "kifeszíteni?"
előre is kösz a válaszokat

279nwbpsa

Nagy emelkedést használj,akkor nem kell annyira pörgetni.Nem "hasasodik" annyira...

f35ezvjs

Szia!

1 megoldás: Ha az orsót két végéről megfeszíted és az anyát forgatod rajta.

Nekem volt 2500 orsó betéve 25, de sajnos gyorsabb fordulatnál mikor a híd az elején dolgozott akkor az orsó beremegett. Ha a csapággyal feszíted ez nem egy jó megoldás.

000000000

Anya, hajtás a jó megoldás.
Ahogy Deák írta.

robokacsa

nincs valami skicc erről az anya hajtásról?

robokacsa

és a megfeszítés, az úgy jó, hogy egy menetes furat az orsó végébe, és egy csavarral kifeszítem?

000000000

Sziasztok!!  

Egy olyan kérdésem lenne, hogy kép alapján lehet-e 3d-s formát marni??Tehát van egy fényképem és ez alapján kéne legyártani egy formát pl: gipszből.Létezik ilyen program ami fényképből generál G-kódot??Konkrétan egy motornak lenne a fejidomja, és ahhoz kéne egy sablont marni.Köszönöm

000000000

Párszor már elmondtam hogy egy mezei fénykép NEM tartalmaz 3d-s információkat.
Litophane csinálható belőle , de ott a marási mélységgel csak az árnyalatokat adja vissza , de ennek semmi köze a 3D-hez.
Magyarán ha az árnyalatok alapján marod akkor csak Litophane lesz belőle.
Viszont azon nem fog pl egy arc 3d-ben kirajzolódni.  
Vannak olyan programok amivel ráhúzható egy 3d forma a képre, de azt általában kézzel alakítod ki, hogy hol emelkedjen ki vagy legyen mélyebb.    

mxjj54gxi

Ellenben olyan progi már van, amivel két, egymástól térben eltolva készült képből már megcsinálja a 3D modellt

000000000

És az mióta "egy mezei fénykép" ?

000000000

Erre gondoltam én is hogy a mélységgel lesznek a gondok!Csak még is gyorsabb lett volna kimarni valahogy  mint kézzel kifaragni!köszi[#worship]