Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Van róla több szögből készült képem!Tudnál erről több infót mondani?Esetleg te csináltál már ilyet?

ki005gz70

Ha gondolod, küldd el nekem a fényképet, és próbálok belőle obj-pontfelhőt alkotni.  
tukortunder@gmail.com

A marásmélységet a kép melyik jellemzője adja ?

mxjj54gxi

Semmióta!
Csak megpróbálok segíteni :)))

ki005gz70

Olyan progit csináltam régebben, hogy egy kép pixeleinek színeihez rendelhető egy mélység.  
Alapjáraton ugye litophantot kapunk, ha a fekete-fehér egyenes arányos a fent-lenttel.
Ezért "átkvantáltam" egy bmp színeit. Ne 24 bites (65536) sklálán legyen ,hanem sokkal kevesebb, mondjuk 50. És akkor ha az 50db különböző színhez rendelünk órák hosszas játékával egy körülbelüli megfelelő valós mélységet, akkor a végeredmény egy valós 3d-s pontfelhő lesz.
Ha érdekel, előkeresem a progit, és elszórakozok vele, ha ráérek, küldd el a képet !

mxjj54gxi

Nem csináltam ilyet, csak valahol láttam, kábé tavaly, hogy egy relatíve mezei módon készült két képes forrásból egy 3D felületet generált a progi kábé egy másodperc alatt.
Valami free progi volt, de gondolkodnom kell, hogy hol láttam.....

mxjj54gxi

Asszem ez az:
http://www.photo-to-3d.com/" TARGET=_fnew>fotóból 3d

ki005gz70

(hülyeséget írtam, szürke árnyalatossal megy a játék, ami 8bites, azaz 256-os skáláról kell kisebbre. a 24bit amúgy sem 65536, na mind1, küldd el a képet )

ki005gz70

Én is találkoztam ilyesmivel, itt a fórumon is, valami kacsa volt át3d-zve...bár szerintem ez sok hibalehetőséget felvet. pl egy fénykép, amin egy hűtőszekrény van, amire egy fénykép van ragasztva...

Régen sokat gondolkoztam ezen, hogy lehetne.  Odáig jutottam, hogy mindegy hogy mivel fényképezünk, az optika egy bizonyos fókusztávot fog élesen látni. Innentől pedig élesség-arányos a mélység...node ez is csak elméleti dolog...egy "mezei" képből nem lehet így kiindulni. :(

000000000

Üdv valaki ért a posztprocesszáláshoz magyarul cam szoftverből átvinni a kód formájában a programot cnc gépre.
írtám a másik fórumba is csak sürgős a dolog.
használt programok pro Engineer, Edgecam

xfg6v697j

Én már foglalkoztam postprocesszor átírással,bár nem ezeknél a programoknál.
Esetleg megnézhetem a posztprocesszoert,amit át kellene írni,hogy tudom e módosítani.
Küldj mailt a nevemrekattintva tudsz.

000000000

Köszönöm a segítséget![#wave]Az eredeti fejidom több száz euro lenne!! MasterGy küldtem e-mailt!!

ki005gz70

Szia !

Sajnos nem tudok segíteni. Kár hogy egész egy színű.
A birtokodban van amúgy ez az idom ?
Ha tényleg megér neked egy csomó vesződséget, akkor a következőt tudnám javasolni, ami szinte biztos:

Állítsd be a fényképezőt úgy, ahogy most is lett fényképezve.
Legyen a maszk egy tartályban.
Önts rá 1dl tejet, majd fényképezd le.
Megint önts rá 1 deci tejet, megint fényképezds le...
míg el nem lepi.
Nem vicc ! Ezekből a képekből egy nagyon jó minőségű obj-t tudnék csinálni.
Fontos, hogy a kameraállás ne mozduljon !!!! Kicsit se !
Minél kevesebb tejet öntesz a fényképezése közben, annál pontosabb lesz a 3d fájl.

000000000

Szia
Nincs nálam az idom, neten találtam!Akkor már csináltam volna másikat üvegszálból.Érdekes az a "technika" amiről írsz!Azért köszi hogy megpróbáltad!!

sufnituning

Szia!

Ez az obj-s dolog felkeltette az érdeklődésem.
Erről bővebben tudhatnék valamit?
Milyen progival csinálod? képformátumból?

Csak ne azt válaszold, hogy "tudhatnék" :-))

sufnituning

"tudhatnál"  

talán így jobban érthető