Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ki005gz70

Nemtom így erre található-e program. Ezt én írtam. Bal oldalon látszik a kép szürkeárnyalatosan, fekete-fehér - fent-lent arányban, olyan lithophánosan.

Közben egy a monitor alján lévő, kezdetben egyenes szakasz pontjait  tudod le-fel húzgálni, ezzel az egyes árnyalatokhoz rendelt másik értéket módosítani.

Kritérium az, hogy ne legyenek az eredeti képen olyan szürkeárnylatban értelmezett képpontok, amik ugyan azt az értéket mutatják, viszont a valóságban eltérő mélységűek.

Ha ez ok, akkor kis idő ráfordításával egy idomról készített fényképet megkapod olyan szürkeárnyalatos képként, ahol már a fekete-fehér arányos a fent-lenttel. Ha ez megvan,. akkor egy gombnyomás, és kiírja obj-ben.

Win alól is futtatható, majd előkeresem. Régen szórakoztam már vele.

ki005gz70

Azt kifelejtettem, hogy jobb oldalon pedig követheted mikor éri el szürke-árnyalatosan a módosított kép a fekete-fehér valós fent-lent arányt.

sufnituning

Ok ha tudod,keresd meg, érdekel!

az obj fileból melyik programmal tudok  g-kódot csinálni?

ki005gz70

Nem tudom...nem kizárt hogy a mach importja is olvas obj-t.

sufnituning

Sziasztok!

Tud-e valaki olyan megoldásról, ami letapogató rendszeren alapszik, arra gondolok, hogy egy pálcával letapogatok egy felületet, a mérési adatokat a gép eltárolja, amikor kell elindítom az előzőleg beszkennelt programot, mintha időeltolással másolnék?? [#wilting]

mxjj54gxi

Tibor45 mutatta legutóbb a saját rendszerét, ami ilyesmit csinált, igen nagy felbontással

000000000

Mach 3 is tud ilyet a digitalize wizard-al !
Ott megadod a letapogatandó felülette Pl 100x100 a lépésközt x és y irányban és a max z magasságot.
Aztán a tapogatóval mint a varrógép elkezdi bökdösni az anyagot és ezt kimenti X Y Z koordinátákba az általad megadott file-ba.
Nem kell ezt túlmisztifikálni, csak így kicsit lassú.  

000000000

Így néz ki egy ilyen wizardal generált program.
Ezt csak tesztnek csináltam ami egy 1x1mm részt tapogat 1mm XY raszterral.  

(Digitize File)  
M40
G92X0Y0Z0
F100
 G0X0Y0Z5
 G31 Z0
 G0 Z5
 G0X1Y0Z5
 G31 Z0
 G0 Z5
 G0X1Y1Z5
 G31 Z0
 G0 Z5
 G0X0Y1Z5
 G31 Z0
 G0 Z5
 G0X0Y1Z5
 G0X0Y0Z5
 G0X0Y0Z0  
M30

000000000

Mikor elindítod rögtön kér egy file nevet és helyet ahova mentheti a tapogatott pontfelhőt.

dezs

Miféle tapogató kell neki? Gondolom nem egy törött fúrószár...:)

xfg6v697j

Ítf be a google-ba  
touch probe
Tucatjával jönnek elő a leírások a tapogatókról.

sufnituning

Köszönöm mindenkinek a segítséget, hétvégén beleásom magam
[#worship][#worship][#worship][#worship]

sufnituning

De gondolom, hogy ehhez kell egy tapintót szereznem, és valahova rákötni??

sufnituning

Na most jó nagy baromságot írtam!
Hát persze[#kuss]

keri

Tulajdonképpen most mire is vagy kíváncsi?

A tapintó egy precíz kapcsoló, ami megszakítja az áram útját ha bárminek nekimegy a hegye és kimozdul.

http://www.vinland.com/touch-probe.html" TARGET=_fnew>Itt van egy házi építésű.