Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Béni

Ha már annyira modern, akkor van benne némi memória is, ugye?
Tegyél fel egy virtuális gépet, arra Xp-t!

http://www.vmware.com/products/player/" TARGET=_fnew>Itt ajánlotta valaki, nekem bevált. :)

ggdr57dg

Zárj be mindent, mert újra fogod indítani a gépet.

Beállítások (jobb oldali menüben) -> Gépház (alul) -> Általános -> Speciális rendszerindítás alatt "Újraindítás most" (ez jobb oldalt alul van)
Ha ezt megnyomod, már csak újra indítás után tudsz visszalépni. Nyomd meg, de itt még nem fog újra indulni.

Hibaelhárítás -> Speciális lehetőségek -> Indítási beállítások -> Újraindítás
Nyomd meg, és itt újra indul. Újra indulás után kapsz egy menüt, ahol az F1 - F9 (F10) billentyűk valamelyikével tudod kiválasztni a lehetőségeket.
Válaszd "Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása" lehetőséget, vagyis nyomj F7-et.

Ezután elindul a W8, és így próbálkozzál. Ha szerencséd van, működik (SolidCAM így indul)

Ez az egész cécó W7-ig a vindóz indításnál F8 nyomásával előidézhető volt, W8 esetén nem tudom, van-e más út?

keri

Pedig, kb ennyin múlik.
Mondjuk a Raid már elavult, nekem van de egy alap SSD szárnyakat adott a rendszernek.
Régi P4, 1Gbyte RAM, 60Giga SSD, ezen csak a rendszer van, sima winyón meg a nagymennyiségű adatok, olyan minha új gépem lenne. Ég és föld.

CF,viszont annyira nem játszik szerinte. Egy újabb HDD is gyorsabb már, csak annyi az előnye hogy kicsi, nem mozog, és keveset fogyaszt.

keri

Akarom mondani, sebesség növelés szempontjából elavult a RAID, amúgy persze amire kitalálták, a redundancia arra jó.

4k0yxz3fu

Kösz a tippet. VÉgigcsináltam, ugyanúgy hardverkulcsot kér. XP alatt nem kért. Elég elkeserítő. SZerintem a crack W8 alatt nem működik. Nem tudom, hogy egy virtuális XP segít-e ezen, de azt is meg fogom próbálni, köszi az ötletet Béninek.

ggdr57dg

A VM nem rossz, használom én is, pontosan azért, mert van, amit XP alatt lehet / kényelmes használni.
Teljesen jó dolog, néha kicsit erőforrás igényes. W8 óta nem kezeli a CD ROM-ot (értsd: blu-ray lejátszó) de nem foglalkoztam vele, mert ilyesmire nincs szükség.

robokacsa

érdeklődnék egy hozzáértőtől.
a Polgárdi Balázs féle UC 100 as vezérlőt tervezek megvásárolni, az lenne a kérdésem, hogy ekkor is kell egy olyan pc vagy laptop, amire a mach3 van csak feltelepítve??

Devecz Miklós

Kell.
Ez csupán átalakitja az USB-n érkező jelet LPT-re, plussz egy kicsit begyorsítja.

000000000

Az UC100 csak az LPT portot váltja ki a számítógépet nem !
Egy biztos hogy olyan PC-re nem bíznék CNC vezérlést amivel neten is császkálnak.  
Előbb utóbb úgyis csak a probléma lesz vele.

robokacsa

köszi ,Pálnak is
és van ehez valami hardware követelmény, amitől már használható, mondjuk laptop P3???

robokacsa

köszi megnéztem, de sajna az oldalukon nem írnak semmit, de visszanéztem az usb ltp átalakító topikot, ott írt róla Balázs.
Üdv és kösz

Devecz Miklós

Én egy Mini ITX-el használom (ASUS AT3IONT-I).
Kisebb korrekciókkal használható lett.

Szedlay Pál

Te a virtuális gépen megtudtad oldani a IEEE 1394 illetve az USB kiosztást?

Szedlay Pál

Köszönöm a lehetőséget alkalom adtán élni fogok vele.
Nekem a következő sorrendbe váltak be.
ocz revodrive 3
Samsung SSD 840 PRO
VelociRaptor 4db Raid 0