Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

svejk

Mezei menetes szál?
Nem fogja szeretni sokáig a műanyag anya :(

A befőttes gumi excenteres görgőfeszítés?

000000000

A műanyag anya az egy teflon anya :) ami aránylag hosszan bírja :) és később mikor lesz rá egy kis pénzel könnyen cserélhető bronz anyára. A befőttes gumi az feszítő addig míg meg nem érkezik a feszítő rugóm, amihez lesz csinálva egy tengely.
 És nem a szálvezetőhöz lesz kötve. Pillanatnyilag a szálvezetőhöz kötöttem:) később külön feszítő csap lesz hozzá csinálva

svejk

Mint már mondtam neked a teflon nem erre való, ide a ZX100 és társai kell.
De majd megtanulod saját károdon :(

No de annyit legalább tegyél meg, hogy a menetes szárat polírozd, fel akár sima anyákkal.

000000000

A teflon ingyen volt :) később ki lesz cserélve  bronzra. vagy vártam volna vele még vagy 2-3 hónapot hogy legyen pénzem bronzra ?? Mivel a videón is látszik hogy egy Átmérő 50 *20 as pogácsa, és ez így könnyen cserélhető bármikor bármilyenre

000000000

Gondolkodj kicsit,,,,menyit forog a fúród? Menyit fog forogni a meghajtó (léptető) motorod??
Habvágóhoz miért is kell menetes megoldás??
mikron pontosan és tetű lassuan akarod majd a habot vágni?

000000000

no akkor el mesélem.mivel az volt a célom hogy a lehető leg olcsóbban csinálok magamnak egy habvágót, eddig a költsége 8000 ft ettől olcsóbbat tudnál csinálni ??? ez a mechanikára értendő a 2 Y és a 2 X tengelyre.ez így is 2 modellező aksim ára. Ahoz hogy ki vágjak néha magamnak egy két repülőt, arra rá érek akár egy órával is többet várni

keri

Elismerésem[#eljen], szépen megcsináltad ennyiből.
Igen, valóban jobb lenne edzett acél vezetékekkel, meg fogasszíjjal, de a fórum címe: HobbyCNC.

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=sDhfw1PKNo8" TARGET=_fnew>Ajánlom figyelmedbe a sebességet illetőleg

000000000

Csak, hogy elbírják azok a motorok.

sunraw

Sziasztok!
Van egy KBIC-240D DC motor vezérlőm.
Hogyan tudnám elérni azt, hogy maximum csak 90VDC jöjjön ki belőle? 5k-s potit cseréljem 2k-sra?

000000000

Ha feszültség osztónak van bekötve a potméter akkor cserélheted azt bármire , nem fog váltózni semmi.
Mellesleg a panelen lévő trimmerekkel be lehet állítani a max és min sebességet.
Nézd meg a leírását az sokban fog segíteni.

sunraw

pbalazs

Ha nem segít a trimmer, akkor meg lehet próbálni egy ellenállást sorba kötni a potival, a "felső" oldalra. Ha fesz. osztónak van bekötve, akkor a max. sebességnek csökkennie kell.