Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

"nulla átmérőjű kör" az nincs, de a Corel pl. a 0,01-et megeszi.
Beszerkeszted a nyákot, a furatok helyére mehetnak a 0,01-es körök, fúró befog aztán mehet...[#kacsint]

keri

5 szabadságfokú gépnek kéne nevezni. Az hogy hogyan éred el az 5 szabadság fokot, hogy a munkadarabot forgatod, vagy a szerszámot, az az elnevezés szempontjából mindegy.

sanka74

3D= 3 koordináta mentén tud elmozdulni és a tengelyek szinkronba vannak egymással.  
Aszerint nő a szabadságfokok száma, hogy a 3 tengelyen felül még hány tengely mentén képes a rotációra, és természetesen szinkron mozgásra. Amennyiben valamely tengely nem képes a többivel szinkronmozgásra, akkor az a fél D. A 6D-s gép az a robotkar, mind3 tengely mentén képes a rotációra, és szinkronba vannak a tengelyek.

000000000

ok, köszi, mindjárt kipróbálom... ha adok neki vonalvastagságot, lehet, hogy én is látom a kört...

000000000

Igen, ha a vonalvastagságot a fúró rádiuszához beállítod...[#alien]

Béni

Rendszerint azokat a gépeket szokták 5 tengelyesnek nevezni, amely 3 egyenes tengellyel és 2 forgó tengellyel rendelkeznek.

A forgótengelyek kivitele szerint 3 csoport van:
Head-Head : a forgótengelyek a főorsót billentik, az asztal, mint egy 3 tengelyesnél.
Table-Head: egyik forgó tengely a főorsót billenti, a másik az asztalt.  
Table-Table: mindkét forgó tengely az asztalt billenti/forgatja.

Működés szempontjából:
- szimultán 5 tengelyes: minden tengelyt egyidejűleg, szinkronban mozgatva tudja használni megmunkálásra
- 3+2 tengelyes: megmunkálásra csak a 3 egyenes tengely használható. A forgó tengelyek csak pozicionálásra. Ezeket nevezik indexelt tengelyeknek.

Az 5 tengelyes alkalmas 3+2 tengelyes megmunkálásra, fordítva nem.

w987wzmm

Köszönöm a választ mindenkinek!

w987wzmm

Sziasztok!
Kézi menetfúróval készített menetnek mekkora a szabványos derékszög tűrése? M8-as menet...

zozo

Nekem is van egy kis Camm-2 gravírozóm, de linux alatt hajtom. Sztem ha cad-ben pontozom csak a furat helyeket, majd a dxf-et konvertálom ps/plt fájlba, akkor lehet hogy fúrna.  
Mostanában nem tudom kipróbálni, de majd sort kerítek rá. Egy próbát win alatt is megér.

svejk

Pár hónapja valaki nagyon szépen leírta hogy kell a Google segítségével részletesen keresni a Fórumban.  
Ezt a hozzászólást keresem.

Gyati

Szia. Miért nem keresed meg a Google segítségével?[#smile]

TROMF22

sasi így mutatta valamikor:
site:sgforum.hu hobbycncforum szakitó  
Az utolsó szó a keresett, így találtam meg a próbatestekről a beírásomat, mert fogalmam sem volt hova tettem.

sufnituning

Tisztelt alulírott/fentemlített!
Fent van a világhálón az összes adat csak be kell írni a google ba és már meg is van!
Engedd meg, hogy megkeressem Neked!

http://lmgtfy.com/?q=site%3Asgforum.hu+Seg%C3%ADts%C3%A9g%2C+b%C3%A9na+vagyok!!!+svejk" TARGET=_fnew>Megkeressem Neked?

svejk

Aha! tehát a "site:sgforum.hu" a kulcs.
Köszönöm!

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=GvLLjIfHpMk" TARGET=_fnew>az Y tengelyem a habvágón :) holnap csinálok jobb minöségű filmet