Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ahogy én olvasom, a W44T az egy száraz filmet képző, víz kiszorító, védő bevonat. (Vagy egy Toshiba mobilteló.)
Szerintem a csapágygyártók ilyet nem javasolnak kenésre használni. Amit javasolnak, az meg a mobiltelótól is drágább.
10 centis sínen lévő 2 kocsihoz a Lítium bázisú, adalék nélküli, 0 vagy 1 konzisztencia osztályú zsír válna be. (Ha a 10cm nem a szélessége és a szennylehúzója is jól zár.)
Olyan pl. a MOL Liton 0EP vagy az 1EP
Sajnos az ilyen kissé hígabb, adaléktalan zsírokat nem árulják kicsi kiszerelésben, csak kilósban, meg nagyobban.
Ha meg szét van kopva a szennylehúzó, akkor a 0 és 1 konzisztenciájú zsír kifolyik. A tömörebb 2 és 3 konzisztenciájú kocsikenőcs még akkor is bent marad, de nem ken olyan hatékonyan. Legalább az kapható minden bokorban, kicsiben is.
De adalékolt zsírt, azt inkább ne tegyél bele, molibdén-diszulfid, grafit, teflon, stb. Azt nem javasolják.
Ha pici kell, akkor inkább kérnék egy ujjnyi mennyiséget valamelyik autószerelőtől.

PSoft

"De adalékolt zsírt, azt inkább ne tegyél bele, molibdén-diszulfid, grafit, teflon, stb. Azt nem javasolják."

Mi lehet a 'hátulütője' pld.  
http://www.ceklima.hu/index.form.php?p=form&productid=7247" TARGET=_fnew>ENNEK a teflonosnak?

Évek óta ezt használom golyós kocsikhoz/orsókhoz,csúszó lineárokhoz.
Mennyi van/lehet még hátra,az ezzel a zsírral járó cuccaimnak?:)

w0hgtwf3w

WÜRTH HHS 5000 ezt használom.
Igaz nem olcsó.

Szalai György

Hátulütője biztosan nincsen, ahhoz képest, mintha szárazon karcoltatnád.
Szerintem ezek a spricnik valók olyan helyekre, ahol nincsen rendes kenés. Ez rendetlen kenés, kényszermegoldás, mert nincsen jobb. Sok mindenre jó, de semmire sem igazán. A nyomába sem ér egy jól megválasztott kenőzsírnak.
Ahogyan Te használod, valószínűleg ezer év meg két nap van még neki hátra. Bár nekem volna annyi.

A kenőzsírban az adalék az szilárd szemcse, önmagában száraz kenőanyagként is alkalmazható, még ha csak pár, vagy párszor tíz mikrométer is a mérete.
Ott, ahol profit és deficit felett dönt a karbantartási intervallum, nem megengedhető a szemcse. A nano méretű szemcse az már igen.
Nem kell neked a szilárd adalék nyújtotta nagy terhelhetőség, csak útban van ott benne, nem használod ki az előnyét. A hátránya viszont jelentkezik, főleg ha erővel előfeszített, kottyanásmentes hajtásban használod, hiszen a gördülő testeknek minden egyes kis szemcsén át kell bukdácsolni.
(A tixotróp spricnid is fékezi a gördülést, mintha kocsonyában kéne haladniuk a golyóknak.)
Na, jó, ez azért túlzás, de ki nem kerülhetik az biztos.
Hobbyistának mások a szempontjai, az a megfelelő, ami olcsón jön. Azért ha tudja mi a jó a működés szempontjából, akkor akadhat megfelelő a horgára.
Igény, türelem, esetleg beetetés kérdése az egész.
Szerintem.

PSoft

Persze,a kis "atommag párbaválogató" kétserpenyős mérlegem kenegetéséhez,én sem ezt a teflonos spricnit használom!:)

Ott már megengedhetetlen,hogy a mérleg nyelve,a mikronos teflonszemcséken bukdácsoljon.:)) [#worship]

xfg6v697j

sziasztok
Kellene némi segítség.
Elvittema pendriv-omon egy copi irodába nyomtatnivalót,és mikor itthon bedugtam a gépbe,megjelent rajta egy paranyikon,és szétbarkácsolta az egészet.
Most nem tudom eltüntetni még formázással sem azt a ku..a parancsikont,és nem a szokott módon működik a pendriv-om.
nem is merek rajta adatot vinni a másik gépemre,pedig nagyon kellene.
Hátha ott is szétbarmol valamit.
Van megoldás erre.
ha kitörlöm vagy formázom,akkor is visszajön a a parancsikon.
Próbáltam formázás közben kihuzni a pendriv-ot,de az sem segített.
Töröltem a parancsikon beállításai közül az arhiválást,de az sem jött be.
Ezt a nevet kapra:
"Removable Disk (1GB)"

xfg6v697j

Ja,és egy ini file is megjelent,azt is töröltem.
ez a neve:
"_WNY]"

fpd0kbd4

Szia!
 Az autóipari központi zsírzókban használatos kis viszkozitású zsírról mi a véleményed használható orsóra,sínre?

Szirtimorc

Szia!

Ha a portableapps.com-ról letöltesz egy Teamwiever nevű progit, és elindítod, a kapott nevet és jelszót megadod, megpróbálhatom itthonról megnézni (ez átadja az én gépemre a vezérlést, mintha ott ülnék nálad)

M

xfg6v697j

Sikerült kinyírni a dögöt.
Letörölten a parancsikont,és egy másik gépen formáztam a lemezt,de mielőtt visszadugtam volna ebbe a gépbe,rendszervisszaállítást csináltam,és így most eltünt,
A fő gond az volt vele,hogy letörlés után,ha írtam valamit a pendriv-ra,akkor mikor újra rádugtam a gépre,eltöntek a cucok,és ott virított a parncsikon.
De most kampec neki.
Ja,és nem akart leállni a led villogása a pendriv-on.
Gondolom ez egy adatlopó cucc lehetett.

000000000

Lehet hogy szólnod kellene a kopis cégnek, hátha nem tudja. Épp ma kérdeztem a helyi számtekboltot, hogy vállalnak e nyomtatást, és pont a vírusok miatt nem csinálja.

000000000

Mi lehet a probléma a számítógépemmel,bekapcsoláskor nagyon alacsony képernyőfelbontásra váltott.A beállítások menüben hiába állítom nagyobb felbontásúra nem reagál rá.

ce2s84jij

Arra tippelek, hogy valami miatt (frissítés, telepítés) a gép elvesztette a grafikus kártya meghajtóját és most "minimál" üzemmódban dolgozik. A beállítások menüben minek ismeri fel a grafikus kártyát? A színmélység is változott vagy csak a felbontás?

000000000

Meg lehet számolni a képpontokat a képek meg olyanok lettek mint ha festmények lennének a silányabbik fajtából.A tárolt zenei klippekből a filmet nem játsza le csak a zenét.E preobléma előtti kikapcsolás után valami frissítést csinált,lehet ez tett be neki?

ce2s84jij

Lehet az is. A beállítások menüben minek ismeri fel a grafikus kártyát? Nem magyar windows-ot használok, úgyhogy csak találgatok: jobb kattintás a "Sajátgép"-re > Tulajdonságok > a kinyíló ablakban "Hardware" > "Eszközkezelő". A grafikus vezérlőnél mi van írva? Ismeretlen vagy valamilyen konkrét tipus (pl. Nvidia 210, ATI Radeon HD 3650, ...)?
Esetleg le lehet tölteni az internetről a grafikus vezérlőhöz tartozó meghajtót és telepíteni. De ilyen esetben is kell tudni a tipust. Esetleg különálló kártya vagy az alaplapra integrált?