Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

lari

Találkozott már valaki az alábbi időrelével?
http://www.directautomation.eu/view,8,140,736,13.html" TARGET=_fnew>időrelé
Egy kis segítség kellene a beállításához, mert nem igazán értem a logikáját.

bicme92us

Töltsd e az everest programot, és futtasd!

kg0sy39yf

SEGITSÉG!
COREL DRAW - WS - MACH3

Hogy tudok Corel-ből exportálni vektorosan .cn vagy  valamilyen Mach3 által ismert file kiterjesztés alá?
DFX-et próbáltam de belefagy a Mach3-rom! :(

besirkyjh

Szia  

Ha lehet kerüld a mach3 beépitett programjait ( pont ezek miatt a kifagyások miatt ) .
Nálam : Corel X3 - EPS export - Aspir3.5 és onnan a Mach3 .
Gyors biztonságos !!

ce2s84jij

Nálam ez világos. Én csak SzatmáriGyörgynek próbáltam segíteni. Ettől függetlenül, köszi.

kg0sy39yf

Nincs valamilyen jól bevált FREE vektoros converter?
EPS-ben direkte nem is gondolkoztam, vektorosan szeretném hagyni.
De betesztelem a dolgot!
Köszönöm![#worship]

000000000

Inkscape? Ez egy ingyenes vektoros rajzprogram, nem konverter, de jó pár formátumot ismer.

besirkyjh

Szia  

Probára küldtem egy verziot .

Tudomásom szerint az EPS az vector file , simán szerkeszthetö az Aspiban .

000000000

Sziasztok!
Totál kezdő autodidakta cnc-felsőmaró kezelő vagyok, és egy problémába ütköztem. Nc studioval vezérlem a gépet. A gond az, hogy Z irányban minden programban megírt vagy vagy manuálisan megadott értéket a gép 0,6-szorosan teljesít, azaz minden centinél 6 mm-t halad csupán, x irányban pedig kétszeresen. A szoftverben a koordináták kijelzője szerint minden a megadott értékek szerint halad, de a mérések az előbbi eltéréseket mutatják. Az előtolás sebessége is követi ezeket az eltéréseket.
Mi lehet a probléma és a megoldása?
Előre is köszi
Ha nem a megfelelő helyen kérdezem bocsi

besirkyjh

Szia  

Müködött ez a gép már jol ?  
Volt-e rajta valami javitva , cserélve ?
Arra gondolok hogy esetleg egy másik vezérlöt kapott vagy véletlen át lett állitva a mikrostepje .Esetleg lett modositva az áttétel aránya ( ha van ) ?
A Mach3 szokott olyat csinálni hogy ha tul nagyra van állitva a kernel freki akkor lekorlátozza a sebességet ( nem tudom hogy ilyen lehetöséged van-e az Nc studioban ) .
A leirásod alapján a vezérlötöl a mechanikáig valahol a "hiba " .

besirkyjh

Sött , most gondolkodtam kicsit .
Akár a mm/step beállitás is lehet a gond , attol még a DRO jol jelez ki .

000000000

Köszönöm a segítséget! Az alaplaphoz kapott gyári telepítő cd-n lévő videomeghajtót újratelepítettem és jó lett a gép.A rosseb megehetné az állandó frissítéseket mert az ette meg.

000000000

Sziasztok!Szakdolgozatomban egy E2N eszterga főorsójának a gyártástechnológiáját dolgozom ki!Ehhez van egy összeállítási rajzom az orsóházról!A következő a problémám , hogy a kapott összeállítási rajzhoz nincsen tételjegyzék és sok elemet nem ismerek rajta amit meg kell neveznem!Valakinek nincsen esetleg E2N orsóház rajza tételjegyzékkel ?Megköszönném a segítséget!

Csuhás

Nem nagyon fogsz ilyen rajzot találni. Viszont a te rajzodon jelöld meg a kérdéses elemeket, és rakd fel valahova olvasható méretben a képet. Kitaláljuk neked az alkatrészek nevét.

etc77f5nr

Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy ti a 3mm-es plexit mivel vágnátok körbe (cnc géppel max3.2mm-es patronnal), miután bele gravíroztatok valamit? Esetleg egy link a marórol is megfelelne, hogy lássam hogy néz ki az él.