Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Teszek majd fel pár lehajlás verziót a Robsy topikba.

2jx6cp7v3

Sziasztok
Valaki használ 4 tengelyt linuxCNC  programmal rendszeresen?
Kaptam egy feladatot, és ahoz kellene gömböket készítenem, egy felfogásból 3 db jönne ki (ennyi a csúcstávolságom a 4. tengelyen+a ráhagyások) de ha 1 jön ki egyszerre az sem lenne baj.
50 átmérőjű gömb 60x60 as anyagból(és ez fa természetesen). Ezt kellene forgatón megcsinálni.
Már egy terv elkészült aspire módra. Rajzoltam egy kört, abből kreáltam egy félgömböt, ezt raszteresen kinagyolni 24.5mm mélységig(nagyolás elég), 180fokos fordítás másik oldalon megint,  a végén azt az 1mm maradékot körbevágni, és kiesik a gömb. Ahogy a szimulációt nézem, mire elkészül 1 db a szakállam kinő. Faesztergán 10-15 perc /db(már 3db elkészült), itt 50percet ír oldalanként, +kivágás és még egy furat is kell bele. De azért ezt is jó lenne megtanulnom a géppel elkészíteni, ezért ragaszkodom hozzá.Nincs valakinek ennél jobban bevált ötlete, módszere stb.  
Minden ötlet jöhet.  
Előre is köszönöm
Üdv Piq

Antal Sándor

Help!
Hogy tudom az SVG formátumot megetetni a corel-al   úgy hogy ne essen szét?

mu45tbne

Sziasztok.
Véleményetekre lennék kíváncsi, kezdő gép építő lennék, és az érdekelne hogy a két megoldás közül melyiket miért alkalmazzák cnc-n,  
-fix munkaasztal mozgó híddal, avagy
-mozgó munkaasztal fix híddal?
Most én elkezdek építeni egy gépet mi befolyásolja hogy melyik megoldást alkalmazzam vagy ez egyéni, ha van erről valahol bővebb okfejtés az érdekelne???
Üdv Gábor.

etc77f5nr

Az én véleményemaz, hogy kisebb munkaterületnél mozgó asztal. Nagyobb munkaterületnél >400mm szerintem mozgó híd. Mindegyiknek van előnye hátránya persze. Mozgó asztalnál nagyobb mozgástérre van szükség kb a mozgó asztal 2x-e. Mozgó hídnál nagyobb súly és ott mindennek mozognia kell ami az y tengelyen van. Kábelek, x tengely, z tengely. Ez leginkább a hasznos munkaterülettől függ.

v7cv4it2g

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Profi1 vezérlőm van.Nem tudom programozni/adatokat feltölteni rá.A leírásának megfelelően bekapcsoláskor mindkét X végállás nyomvatart,PWM leáll LEDek világítanak eddig ok.Feltöltés gomb megnyom,feltöltés elindul a végén újraindulás helyett kettőt csipog(LEDek világítanak,minden változatlan).Mi lehet a gond?
Köszönettel Péter

svejk

Megint elfelejtettem. :(

Milyen távolságarányba is kell rakni két támaszt megoszló terhelés esetén?

A google kulcsszót sem találom. :(

besirkyjh

Szia  

Valojában szabadon választott a dolog .

Ha változo a megmunkált anyag sulya nagyon akkor érdemesebb a mozgo hidas verziot használni igy nem kel feleslegesen tul méretezni az also ( Y ) csapágyazást és annak hajtását ( mindig mindent a max igénybevételhez méretezünk ) .Határt szabhat a mozgoasztalos vezio csapágy alátámasztás igénye is ami kb 70 - 80%-a a munkaterületnek , tehát ez hozzá adodik a munkaterülethez .Ez egy mozgo hidasnál lényegesen kevesebb ( géptöl függöen 150 - 300mm de ez nagyban függ az X hidad szélességétöl és annak magasságátol is illetve az alkalmazott anyagoktol és a mozgatott tömegtöl is) .A gyakorlatban álltalában a mozgo hidas verziot használják mert kevesebb a hely igénye ( a váz méretét sosem lépi tul ) igy könnyen elhelyezhetö pl a PC melett is .Egy mozgo asztalos gépet stabilabra lehet épiteni és hosszabb Z mozgás is meg engedhetö e miatt .Ezekröl nehéz igy irni , nem is lehet hisz nem tudjuk hogy milyen igénybevételnek akarod kitenni a gépet ( gondolom fára elsösorban de néha egy kis alu is rákerülne :) .
Egyenlöre csak elméleti sikon érdekel vagy van konkrét elképzelésed is az igénybevételhez ?

Szalai György

Nem a „többtámaszú tartó”  kulcsszót keresed?

guliver83

Szereztem egy kicsi LCD monitort, csak az a baj, hogy nem tudom beállítani a képet rajta, mert el van tolódva és bármit állítok nincs változás.
Nincs ere valakinek ötlete?

http://guliverelektronika.freewb.hu/feltolt/galeria/20130525085747_pict1896.jpg" TARGET=_fnew>Fotó

000000000

Próbálj képfrissítési frekvencián állítani a videó kártya speciális beállításainál.

000000000

A felbontást meg le kéne venni Max 640x480-ra mert többet nem tud ez a kis monitor.

guliver83

Két gépen is próbáltam az egyikel le tudom venni 640x480 ra, de akkor sincs változás.
A másik gépen 800x600 és ott sem jó.

svejk

svejk

A linkelt pdf ugyan nem ezt magyarázza, de ahogy megláttam a képletet, beugrott.