Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Az anyagminőségről nem sokat tudok - szerkezeti acél, jól hegeszthető, lágy, kenődik. Alacsonyabb vágósebességgel - nagyobb forgácskeresztmetszettel rosszul forgácsolható.

000000000

Így már egyértelműek a bemenő adatok.
Ez a forgácsolás 180 W-ot kér a főhajtásodtól.

svejk

50 Hz képfrissítés nem volt a VGA szabványban, 60 az alap.

Írjad szájbarágósan:
Asztalra jobb gomb klikk - tulajdonságok - beállítások fül -  jobb alsó sarokban speciális gomb - itt most elágazunk....  
egyik ág:
adapter fül - alul üzemmódok gomb - 640x480 true color 60Hz (nem biztos hogy van ilyen, akkor próbálkozni mással)

vagy a másik ág:
monitor fül - képernyő beállítások - 60 Hz  

4u88hx8j6

Ez nagy valószínűleg működik vagy különben mért csináltak hozzá http://www.softwarepatch32.net/flpanoview-540.htm" TARGET=_fnew>driver
"Másik megoldás hogy driver kell a monitorhoz és az beállít mindent."

Vetesi75

Köszönöm!  
Ez nagyon jó hír.
Közben előszedtem őskori számítóábrákat, azzal is sokkal kevesebbre adódik, mint a számolásom eredménye. Azért még megkeresem, mi a tévedésem forrása.

svejk

Monitorhoz nem használunk drivert, az a Mariska néninek való, de Ő még azt se tudja telepíteni és így a 17"-os LCD monitort bámulja 800x600-as "grízes" felbontásban :(
Aztán azt meséli a szomszédjának, hogy a régi  képcsöves monitorjának szebb volt a képe. :(

Nálam pl. ki van herélve a VGA kábel, hogy még véletlen se ismerje fel plug&play monitorként az XP.
Majd én azt tudom mi neki, illetve nekem a jó.

4u88hx8j6

Sikerült megoldani
PowerStrip programmal generáltam egy .inf fájt és most már van 1440x900 felbontásom.

000000000

Végül is mi lett a jó felbontás ?  

svejk

Miii???
Nem Guliver83 kis monitorjáról van szó? [#nemtudom]

4u88hx8j6

De Guliver83 monitorjáról van szó.
nekem is problémám volt a felbóntásal így kihasználtam az alkalmat.
http://www.youtube.com/watch?v=Pd-Jq-nE1Bo" TARGET=_fnew>video
nekem is így elsötétedett a monitorom csak nekem a win töltésénél elakadt, újra telepités után nem volt 1440X900 ezért Kb Április óta csak 1024x728 használtam.
Most hogy Guliver83 felhozott monitorral kapcsolatos témát úgy elkezdtem a sajátommal is foglalkozni. Google rákerestem "1440x900" , a találatok között találtam egy magyar fórumot ott egyik ember ajánlotta a másiknak a PowerStrip nevű programot hogy ezzel bármilyen felbontást be lehet állítani. Végül így sikerült megoldanom a saját bajomat.

svejk

No, ilyen esetben viszont jó, ha plug&play a monitor és ha nem ősrégi a video kártya, akkor fel kell hogy ismerje.

etc77f5nr

Powerstip a legjobb:) Annó mikor gameltem akkor használtam még CRT monitorral, hogy jo legyen a HZ és tudtam vele gombnyomásra gammát, fényerőt, contrastot állítani :)

guliver83

Ezt ki próbálom én is!

000000000

Egy linket tudnál nyomni arról a power bigyóról?

guliver83