Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Ok .

Gyurd a nettet rengeteg info van roluk !

Kristály Árpád

besirkyjh

Sziasztok  

Segitség béna vagyok : szereztem egy HP DC7700-as gépet és már 4. napja nemtudom vele megetetni az USB stick-em .Egyszerüen kifagy ahogy beteszem az aljzatba .Ez már a második gép ami ugyan ezt csinálja .A boltban kiprobáltuk egy másik stickkel és ugyan ez , utánna valami driver került rá és akkor ment az enyémmel is ( mindkét stick a gépben és nem volt ujrainditás ) .Ahogy haza hoztam minden cico nélkül beledugtam az USB-t és XP fagyás egyböl , ezt SP2 és SP3-al is megcsinálja .
Van valakinek tapasztalata ezzel ? Vagy cseréljem valami más modellre , pedig ez tuti lenne ha menne a Mach alá .

000000000

Sziasztok!
Olvastam valahol egy olyat, hogy a Kingston márkájú és az egyéb 4Gb-nál nagyobb méretű pendrive-okról nem lehet bootolni. Ez igaz lehet tud ilyenről valaki? Hát persze, hogy Kingston pendim van és valóban nem is bootol...
Köszönöm!

besirkyjh

Szia

Nekem is Kingston de 1Gb de elöbb van egy USB - SD átalakito .( Kingston SD kártya 1Gb ) .

Szirtimorc

Szia!

Nekem 16Gb-os Kingstonom van, és hibátlanul indul róla. A Hiren's bootot tettem rá.

M

000000000

na akkor ez megint csak egy netes kamu a sok közül...

Devecz Miklós

Segítsetek, teljesen belekeveredtem.
Hogyan lehet kiszámolni bordásszíj hajtásnál a lépés/mm értéket?

Osztás: 2.5 mm
Kerék fogszám: 16
Motor felbontás: 1,8 fok
16 mikrolépéses beállítás.

Elfelejtettem a képletet :-(

besirkyjh

Szia

A lépést a léptetömotortol a hajtás másik végéig számoljuk amiben a köztes rész nem szerepel :)

Az kellene csak hogy a léptetöd egy fordulatára hány mm -t mozdul a mechanikád !

svejk

No ilyenkor kell abbahagyni a munkát és kimenni a friss levegőre. :))

Az osztásból és a fogszámból adódóan egy fordulatra 40 mm-t mozdul a szíj.

Az 1,8 fokos motor 200 lépés/fordulatú, tehát 16-os mikrolépésnél  3200 step/fordulat.

A fentiekből adódóan 3200 osztva 40-nel egyenlő 80 step/mm-t kell beírni.

Devecz Miklós

Köszönöm.
A sok variáció között ez is szerepelt, de nem voltam biztos benne,mert még volt mellette egy fél tucat.

besirkyjh

sanka74

Sziasztok! A cncecke oldalra szeretnék regisztrálni..valami miatt nem enged...Mi lehet az oka? Mindent kitöltök, de semmi...

keri

Dlink DNS320-as NAS átkapcsolt papír nehezék üzemmódba.

Valaki javított már ilyet?
Azt találtam hogy soros porton terminállal lehet indítani egy bootloadert amivel már lehet újrahúzni a firmwaret, de elég ködös, meg spéci kábel is kellene hozzá.

000000000

Sziasztok!

Mucsinyi Laci vagyok.Új vagyok ezen a fórumon, csak egy két helyre olvastam bele, de úgy tűnik itt segítséget kaphatok a tervemhez.A tervem a következő lenne: Egy Famarót szeretnék építeni(nem cnc-t).Elég kezdő vagyok, igaz alap gépparkom van( eszterga, AWI, ívhegesztő, asztali fúró... de fémmarógépem nincs ami tudom hogy nagy gond.Azt nem is akarok.De egy famaró amivel lehet marási technikákat gyakorolni az jól jönne(ha esetleg "annyira jól sikerülne" akkor lehet bepróbálkoznék ötvözetlen alumíniummal.Nem tudom azt se, hogy itt erre  hogy lehet új topicot létrehozni? Talán szólni kell az adminnak?[#nemtudom][#nemtudom]